مد و سرطان پوست
ناهیدعباسی و همکارانش در دپارتمان پوست مرکزپزشکی لانگون نیویورک سیتی و دانشکده پزشکی دانشگاه نیویورک دریافتند نیروهای تاریخی وفرهنگی از جمله تغییرات به وجودآمده در مد و طراحی لباس در افزایش ابتلا به سرطان بدخیم پوست ایفای نقش کردهاند. دانشمندان حاضر در این مطالعه اثر متحولکننده مسیرهای اقتصادی اجتماعی را از دهه 1900 به بعد بررسی کردند. آنها سبکهای لباس، هنجارهای اجتماعی، الگوهای پزشکی، دیدگاه جامعه درباره پوست برنزه، گرایشهای اقتصادی و الگوهای مسافرت را مطالعه کردند.
برای مقایسه بازههای زمانی، این محققان درصد قسمتهایی از بدن که در معرض نور آفتاب قرار گرفته بودند، را تخمین زدند. به طور مثال، در اوایل قرن بیستم مردم لباسی را میپوشیدند که تقریبا به طور کامل بدن را از سر تا انگشت پا میپوشاند. در آن زمان پوست سفید به پوست برنزه برتری داشت و پوست برنزه بیشتر با طبقه پایینتر جامعه مرتبط بود که در بیرون از منزل کار میکردند.
با این حال، تغییرات بهوجودآمده در پزشکی راه را برای ظهور نوعی دیدگاه جدید هموار کرد. در اوایل قرن بیستم، نور آفتاب تا حد زیادی به عنوان درمانی برای نرمی استخوان و سل پذیرفته شده بود و برای سلامت عمومی بدن مناسب به شمار میآمد. در محافل غیرمتخصص نیز این تجویز پزشکی به اعتقاد روزافزون به فواید برنزهشدن تبدیل شد.
مردم همچنین شروع به لذتبردن از اوقات فراغتشان کردند و از لباس شنا و لباس ورزشی استفاده میکردند که تا حد زیادی بخش کمتری از پوست را میپوشاند. در این جا به صداهایی که دغدغههای خطرات قرارگرفتن در معرض نور فرابنفش را مطرح میکردند، تا حد زیادی بیتوجهی میشد.
محققان حاضر در این مطالعه دریافتند عامل دخیل دیگر، معکوسشدن دیدگاهها درباره پوست برنزه بود که به نشانهای از کیفیت زندگی و سلامتی خوب طبقه بالادست و مفرح جامعه تبدیل شد. نمودارهایی که درصد تخمینی قرارگرفتن پوست در معرض آفتاب را رهگیری میکنند، نشان دادهاند ظهور این دیدگاه همزمان با افزایش موردهای سرطان بدخیم پوست در آمریکا بوده است.
افزایش ابتلا به ملانوم طی سالها به یک دغدغهای اصلی تبدیل شده به ویژه این که سن متوسط تشخیص و مرگومیر ناشی از ملانوم جوانتر از دیگر سرطانهای مهم است. با این حال دانشمندان بر این باورند استرالیا که معمولا پایتخت سرطان پوست در جهان به شمار میآید، توانست با کمک به کمپین آموزش عمومی و تغییر دیدگاه مردم راجع به برنزهشدن، این روند را معکوس کند.
به گفته دکتر دیوید پولسکی، یکی از دانشمندان حاضر در این مطالعه، عقاید و رفتارها، قرارگرفتن در معرض خورشید را شکل میدهند و قرارگرفتن قسمت بیشتری از پوست در معرض نور، نور خورشید بیشتر و برنزهشدن بیشتر به معنای احتمال بیشتر ابتلا به ملانوم است.
یافتههای این دانشمندان در مجله Public Health منتشر شد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید