مهر: پنهان کردن حیوان آزاری سیرک ها با ابزارهای رسانه ای امروزه، تقریبا محال است و حیوان آزاریهایی که تا کنون در خفا و زیر چادرهای رنگین سیرک انجام می شد، روز به روز بیشتر به رسانه ها راه می باید. در آخرین نمونه، پرده از شرایط وحشتناک نگهداری شیرهای آفریقایی در سیرکی در جزیره قشم برداشته شده و تصاویر نحوه انبار کردن نزدیک به 30 شیر در قفسی تنگ به طور مستند منتشر می شود.
مدیر دیده بان حقوق حیوانان در این باره می گوید: به نظر می رسد زمان آن فرا رسیده در کشور اسلامی ایران مراجع تقلید در خصوص حیوان آزاری در سیرک ها فتوا صادر کنند. به اعتقاد شهرام امیری شریفی، حتی لحظه ای درنگ کردن در برخورد با این پدیده شوم، بدوی و غیر اخلاقی از جانب سازمان محیط زیست به عنوان مرجع بازرسی و صدور مجوز برای سیرک ها و همچنین سازمان دامپزشکی به عنوان مرجع تعیین سلامت حیوانات و مسایل مرتبط با بهداشت حیوانات پذیرفتنی نیست.
وی اظهار داشت: در حالیکه سال گذشته انتشار خبری مبنی بر انتقال یک خرس متعلق به حیات وحش که قابلیت بازگشت به طبیعت را داشت از باغ پرندگان ماهان رشت به باغ وحش بابلسر، پرده از نقل و انتقال حیات وحش با هدف آموزش برای سیرک برداشت اما سازمان محیط زیست واکنشی نسبت به آن نشان نداد. مدیر دیده بان حقوق حیوانات تصریح کرد: این در حال است که اگر اتفاق مذکور در کشوری دیگر رخ می داد در زمره قاچاق حیات وحش دسته بندی می شد و برخوردهای قانونی بسیار جدی با متخلفان انجام می شد. وی افزود: خواسته فعالان حقوق حیوانات کشور، برچیده شدن بساط کاسبی با حیوانات در کل کشور در اسرع وقت است تا عده ای سودجو بیش از این با چنین رفتاری آبروی یک کشور و یک ملت را در مجامع بین المللی به سخره نگیرند. در دنیای امروز حتی نگهداری از حیوانات به سبک و سیاق باغ وحش های ایران، حیوان آزاری تلقی می شود حالا باید دید طرفداران حقوق حیوانات برای انبار کردن 30 قلاده شیر دریک قفس دو متری و آماده کردن شیرهای بی نوا برای حرکات نمایشی و سرگرم کردن مردم با انواع روشهای ناجوانمردانه چه عنوانی می گذارند و سازمان محیط زیست چه واکنشی نشان می دهد.
دیدگاه تان را بنویسید