چهار استان در مرز خطر قعطی گاز

کد خبر: 314789

سخنگوی شرکت ملی گاز ایران با اعلام هشدار نسبت به روند افزایشی مصرف گاز گفت: درصورتی که مردم استان‌های مرکزی و جنوبی در مصرف گاز صرفه جویی نکنند چهار استان در مرز خطر قعطی گاز قرار خواهند گرفت.

ایسنا: مجید بوجارزاده، از ثبت رکورد جدید مصرف گاز در بخش خانگی کشور خبر داد و گفت: در روز دوشنبه (1 دی ماه) تنها در بخش خانگی بیش از ۴۸۳ میلیون مترمکعب گاز مصرف شد که اگر مصرف گاز در این بخش افزایش بیشتری یابد با افت فشار در بخش‌های مختلف کشور مواجه خواهیم شد.

وی با اشاره افزایش مصرف گاز در دو هفته گذشته به دلیل سرمای هوا گفت: تا این لحظه گزارشی از قطعی گاز و یا افت فشار گسترده در نقطه‌ای از کشور نداشتیم اما با توجه به این که هفته آینده هوا سردتر خواهد شد اگر حجم مصرف به این صورت ادامه یابد، افت فشار در بخش های مختلف کشور گریزناپذیر خواهد بود به هیمن دلیل نیاز به کمک جدی مردم در صرفه جویی مصرف گاز داریم.

سخنگوی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه هم اکنون 27 استان کشور سرمای زیر صفر را تجربه می کنند، گفت: در تهران نیز رکورد جدیدی در مصرف گاز ثبت شد؛ به طوری که مردم تهران روز گذشته 115 میلیون مترمکعب گاز مصرف کردند.

استان‌های مرکزی و جنوبی بیشتر صرفه جویی کنند

وی ادامه داد: در این راستا از مردم استانهای مرکزی کشور مثل تهران، اصفهان، فارس، مرکزی و سمنان و استانهای جنوبی کشور تقاضا داریم با رعایت دمای مناسب منزل، شرایط مناسب تری را برای گازرسانی به نقاط سردسیر و غربی کشور مهیا کنند.

چهار استان در مرز خطر قعطی گاز

بوجارزاده در پاسخ به اینکه چه استان‌هایی بیشترین در مرز خطر قعطی و افت فشار گسترده گاز قرار دارند، گفت: استانهای کردستان، آذربایجان غربی، مازندران و اردبیل که در انتهای خطوط لوله گازرسانی سراسری قرار دارند بیشترین احتمال افت فشار را دارند.

گازرسانی به صنایع و نیروگاه‌ها محدود شد

سخنگوی شرکت ملی گاز ایران در خصوص آخرین وضعیت گازرسانی به صنایع و نیروگاه‌ها هم گفت: خط قرمز ما بخش خانگی است و ما تلاش می کنیم شرایط پایدار گاز در این بخش را حفظ کنیم به همین دلیل گازرسانی به صنایع و نیروگاه‌ها محدود شده به طوری که روز گذشته 45 میلیون مترمکعب گاز به صنایع عمده و 16 میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه‌ها ارسال شده است.

احتمال محدود کردن عرضه گاز به جایگاه‌های CNG

وی با تاکید بر اینکه اولویت اصلی ما تأمین گاز بخش خانگی و جلوگیری از قطعی و افت فشار در این بخش است گفت: ممکن است این ارقام پایین‌تر هم بیاید چرا که اگر مصرف در بخش خانگی به همین روال ادامه پیدا کند به ناچار گازرسانی به صنایعی مثل پتروشیمی ها، صنایع خرد و حتی جایگاههای عرضه CNG را نیز محدود می کنیم اما هنوز تصمیمی برای محدودیت عرضه گاز به جایگاههای CNG گرفته نشده است.

سخنگوی شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه تمامی واحدهای پالایش گاز با تمام ظرفیت در مدار بهره برداری هستند، گفت: هم اکنون 85 درصد تولید گاز کشور در بخش خانگی مصرف می شود.

وی ضمن تاکید بر رعایت نکات ایمنی در مصرف گاز، راهکارهای ساده و قابل انجام برای صرفه جویی در مصرف گاز را پوشش مناسب زمستانی در منزل ، کم کردن یک وسیله گازسوز و گرمایشی در منزل، رعایت دمای رفاه 21-18 درجه، قراردادن درجه حرارت آب گرم و موتورخانه روی درجه 60-50، خاموش کردن سیستم گرمایشی فضاهایی که استفاده نمی شوند و تنظیم موتورخانه عنوان کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت