تظاهرات سراسرآمریکا علیه مونسانتو/تصاویر

کد خبر: 264869

جمع کثیری از مردم آمریکا از 436 شهر این کشور به همراه اعضای خانواده خود دیروز (شنبه) پس از سالها در تظاهرات گسترده‌ای در پایتخت این کشور شرکت کردند تا با اعلام نگرانی شدید خود از فعالیتهای شرکت مونسانتو انزجار خود را از این شرکت که غول اصلاح ژنتیکی مواد غذایی است، ابراز کنند .

تظاهرات سراسرآمریکا علیه مونسانتو/تصاویر

تسنیم: هزاران نفر از مردم واشنگتن همزمان با مردم ۴۳۶ شهر آمریکا در اعتراض به لایحه تصویب شده حمایت از شرکت مونسانتو در کنگره، مقابل ساختمان غول اصلاح ژنتیکی مواد غذایی تظاهرات کردند. جمع کثیری از مردم آمریکا از 436 شهر این کشور به همراه اعضای خانواده خود دیروز (شنبه) پس از سالها در تظاهرات گسترده‌ای در پایتخت این کشور شرکت کردند تا با اعلام نگرانی شدید خود از فعالیتهای شرکت مونسانتو انزجار خود را از این شرکت که غول اصلاح ژنتیکی مواد غذایی است، ابراز کنند و از مجلس سنای آمریکا بخواهند لایحه «حمایت از مونسانتو» را که در ماه جاری در این مجلس به تصویب رسیده است، لغو کند. به موجب این لایحه شرکت مونسانتو می تواند بدون برچسب گذاری محصولات غذایی تولیدی خود آنها را به فروش برساند؛ این در حالی است که کلیه شرکتهای تولید مواد غذایی درصورت انجام اصلاحات ژنتیکی بر روی آنها می بایست برچسب «این ماده غذایی اصلاح ژنتیکی شده است» را بزنند.

شرکت مونسانتو که اینک در زمینه اصلاح ژنتیکی مواد غذایی و بذر محصولات کشاورزی فعال است برای اولین بار در سال 1901 توسط «جان فرانسیس کوئینی» تاسیس شد و از دهه 1940 به جمع تولیدکنندگان عمده پلاستیک، شامل انواع یونولیت و الیاف مصنوعی پیوست. این شرکت به عنوان یک شرکت شیمیایی اولین تولید کننده ددت، پی‌سی‌بی و عامل نارنجی است؛ عامل نارنجی مورد استفاده در بمبهای شیمیایی در جنگ ویتنام از محصولات این شرکت بوده است. معترضان به این لایحه خواستار لغو مصوبه مجلس سنا درباره این شرکت غذایی شده و می خواهند قانون گذاران آمریکایی حق آزادی خرید مردم را به رسمیت شناخته و این اجازه را به آنها بدهند که قبل از خرید هر نوع محصول غذایی، از انجام اصلاحات ژنتیکی بر روی آن مطلع باشند. تظاهرکنندگان معترض ساعت 2 بعد از ظهر از پارک لافایت، مقابل کاخ سفید حرکت کرده و خود را به ساختمان شرکت مونسانتو رساندند. پلیس با قفل کردن دربهای ورودی ساختمان شرکت مانع از ورود معترضان به این شرکت شد. این در حالی است که تظاهرکنندگان با تجمع پشت درهای این شرکت و سر دادن شعار علیه آن سعی بر ورود به داخل شرکت داشتند. چندین نفر از معترضان برای آنکه عمق آلوده بودن محصولات مونسانتو را به نمایش بگذارند با پوشیدن ماسکهای ضدگاز به تظاهرات آمده بودند. یکی از این معترضین که لباس ضدگاز سمی پوشیده بود پشت درب ورودی ساختمان دراز کشید. مجری برنامه نیز که اصلی ترین کار شرکت مونسانتو را لابی در کنگره و بخشهای دیگر دولت عنوان کرده بود از شرکت کنندگان در تظاهرات خواست هرگاه نام مونسانتو را می برد همه خود را روی زمین انداخته و بصورت نمادین خود را به حالت مرگ در آورند.

معترضان در این تظاهرات پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: «کنگره آمریکا از نظر ژنتیکی آلوده است»، «مواد غذایی را برچسپ بزنید»، «ما غذای واقعی می خواهیم»، «سم با غذا مساوی نیست»، «مونسانتو مساوی است با حرص شرکت های چند ملیتی»، «به اصلاح ژنتیک پاسخ نه بدهید»، «اگر محصولات شما بی ضرر است، چرا از برچسپ زدن روی محصولتان می ترسید؟» یکی از شرکت کنندگان در این تظاهرات علت حضور خود را اینگونه تشریح کرد: ما آمدیم اینجا که انزجار خود را از مونسانتو ابراز کنیم؛ فرزندانم همه کوچک هستند و باید شیر بخورند؛ متاسفانه امروزه همه انواع شیرها به هورمون های مونسانتو آلوده هستند و از همه بدتر اینکه ما بسوی نظامی پیش می رویم که حتی نخواهیم توانست خوراک خود را از راه کشاورزی بدست بیاوریم زیرا مونسانتو بذرهای کشاورزی را هم در انحصار خود در آورده است. مدیا بنجامین، مدیر سازمان کدپینک هم که در این تظاهرات شرکت داشت به خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت: مردم آمریکا باید بیدار شوند و این تظاهرات در راستای همین راهبرد است. تقریبا کلیه محصولات شرکت مانتسانتو اعم از پنبه، ذرت، سویا، برنج، گوجه فرنگی و اخیراً یونجه به صورت مهندسی شده تولید و اصلاح ژنتیکی می شود. مونسانتو با اهداف متفاوتی در محصولات خود اصلاح ژنتیکی ایجاد می کند؛ از جمله مقاومت در برابر آفت ها، تنش های محیط از قبیل سرما، گرما و ... و مقاومت در برابر انواع بیماری ها از دیگر اهداف اصلاح ژنتیکی گیاهان است. این شرکت اگرچه سعی کرده است در مورد مقاوم کردن گیاهان به آفت ها و حشرات و بیماری ها، بظاهر از سموم شیمیایی کمتری استفاده کند، اثرات این تغییرات ژنتیکی و ضررهای احتمالی آن به انسان را نمی تواند انکار کند. این در حالی است که ایالت کالیفرنیا در آمریکا همچنان صحنه کشمکش و جنجال بر سر برچسب زدن بر محصولات غذایی اصلاح شده است و توجه به راه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های پرهیز از مصرف این مواد غذایی در زندگی روزمره در آمریکا افزایش یافته است. شرکت مونسانتو به طور مستمر تلاش می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند تا بازار جهانی غذا را صد درصد در اختیار خود بگیرد و تا به حال نیز توانسته با رویکردی محافظه کارانه بیش از ٩٠ درصد از تولید مواد غذایی ضروری مانند سویا و ذرت را به انحصار خود درآورد. فراورده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های لبنی (بیش از یک سوم فرآورده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های لبنی غیرارگانیک در ایالات متحده دارای هورمون R BGH (هورمون رشد گاو) هستند که توسط شرکت «مونسانتو» و از طریق مهندسی ژنتیک تولید شده است. استفاده از این هورمون در بیشتر کشورهای دنیا ممنوع شده است.) در سال ٢٠٠١ «جین اکر» و «استیو ویلسون» از خبرنگاران خبرگزاری شبکه فاکس نویز در فلوریدا به علت تحقیق پیرامون اثرات هورمون رشد گاوی با تهدیدات شرکت مونسانتو اخراج شدند. این شرکت با همکاری فاکس نیوز قصد تحریف گزارش تحقیقی آنها را داشت و زمانی که با ممانعت دو خبرنگار مواجه شدند آنها را اخراج کردند. سال گذشته نیز مونسانتو مبلغ ٦ میلیون دلار برای نفوذ در کنگره آمریکا تقسیم کرده است که در نتیجه آن لایحه «حمایت از مونسانتو» بطور مخفیانه به تصویب رسید. این راهپیمایی پس از دو ساعت اعتراض در ساعت 4 و 30 دقیقه به اتمام رسید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد