امام علی(ع) چند بار رجعت می‌کند

کد خبر: 259276

فارس: امام علی(ع) در انتقام گرفتن از دشمنان اهل بیت به امام مهدی(عج) و امام حسین(ع) یاری می‌رساند. در روایات وارد شده است که امام علی(ع) پس از رجعت، دشمنانش را علامت‌گذاری می‌کند و به این طریق آنان را از مؤمنان جدا می‌سازد.

معارف عمیق مهدویت ضامن سلامت و سعادت جامعه و فرد فرد انسان‌هاست، اعتقاد به بشارت‌های پیامبران گذشته و ائمه دین(ع) افراد با انگیزه و پرتوانی را در جامعه می‌تواند پرورش دهد، باور به حضور امامی ناظر بر اعمال، از جنبه فردی موجب پاک نگاه داشتن روح و پیرآستن اعمال از زشتی‌هاست و از جنبه اجتماعی باعث همدلی مؤمنان و ایستادگی در برابر ظالمان می‌شود، کارکرد وسیع و عمیق آموزه‌های مهدوی، جذابیت خاص موضوع را نشان می‌دهد، به همین دلیل، قشرهای مختلف جامعه پرسش‌های بسیاری در این موضوع دارند که لزوم پاسخگویی صحیح به آن‌ها از راهی مطمئن بر کسی پوشیده نیست.

پژوهشکده مهدویت در کتاب «مهدویت، پرسش‌ها و پاسخ‌ها» به برخی از شبهات اینگونه پاسخ می‌دهد:

*رجعت امام علی (ع) چگونه است؟

بر اساس روایات، حضرت علی(ع) چندین مرتبه رجعت دارد، اولین رجعت آن حضرت هنگام ظهور امام مهدی(عج) است، در روایتی از امام باقر(ع) یکی از رجعت‌های آن حضرت در زمان حاکمیت امام حسین(ع) است، آخرین رجعت امام علی(ع) پس از امام حسین(ع) است و پس از آن قیامت می‌شود.

*برنامه‌های امام علی (ع) در رجعت چیست؟

انتقام از دشمنان:

امام علی(ع) در انتقام گرفتن از دشمنان اهل بیت(ع) به امام مهدی(عج) و امام حسین(ع) یاری می‌رساند، در روایات فراوانی وارد شده است که امام علی(ع) پس از رجعت، دشمنانش را علامت‌گذاری و داغ می‌نهد و بدین طریق آنان را از مؤمنان جدا می‌سازد.

یاری به امام مهدی(عج)

امام علی(ع) رجعت‌های متعددی دارد، در این رجعت‌ها به یاری اسلام و امام مهدی(عج) و امام حسین (ع) می‌پردازد.

تشکیل حکومت جهانی

روایات متعددی بر حاکمیت امام علی(ع) بر جهان اشاره دارند، در برخی از روایات آمده است: بر مشرق و مغرب عالم حکومت می‌کند و یا دولت او دولت دولت‌ها هست.

*آیا بانوان رجعت می‌کنند؟

-در روایات برای امام(عج) 313 یار خالص عنوان شده است که در میان آن 50 زن هستند، در روایتی 13 بانو نام برده شده که به دنیا باز می‌گردند. امام صادق(ع) می‌فرماید: همراه قائم(عج) سیزده زن رجعت می‌کنند.

روای پرسید: «آنان چه مسئولیتی دارند؟»، امام(ع) فرمود: مجروحان را مداوا و از بیماران مراقبت می‌کنند، همان کاری که زنان همراه پیامبر می‌کردند.

روای پرسید: «نام آنان چیست؟» امام(ع) فرمود: قنواء دختر رشید، ام ایمن (پرستار پیامبر)، حبابه والبیه، سمیه مادر عمار یاسر، زبیده، صبانه آرایشگر زمان فرعون، ام سعید حنفیه، ام خالد احمیه، ام خالد جهنیه

نام بقیه بانوان در حدیث نیامده است و از حالات سه نفر آخر در روایات و تاریخ چیزی در دست نیست، اما شش بانوی دیگر از بانوان نیک و گران قدر هستند.

*آیا رجعت نوعی تناسخ نیست؟

-احمد امین عبدالله بدوی و صفری رجعت را به معنای تناسخ گرفته‌اند، در حالی که رجعت نوعی معاد جسمانی است؛ یعنی بازگشت روح با همان ویژگی‌ها به بدن اول؛ اما تناسخ به معنای این است که انسان بعد از مرگ بار دیگر به همین زندگی باز می‌گردد؛ منتها روح او در جسم دیگر (و نطفه دیگر) حلول کرده و زندگی مجددی را در همین دنیا آغاز می‌کند و این مسئله ممکن است بارها تکرار شود.

پس تفاوت رجعت با تناسخ در این است که تناسخ، انتقال روج از جسمی به جسم دیگر و جدا شدن از جسم اول است، اما رجعت، بازگشت روح به همان جسم اول است.

تناسخ باطل است و به انکار معاد بر می‌گردد؛ زیرا معتقدان به تناسخ می‌گوید عالم دیگری به نام آخرت وجود ندارد و روج در همین دنیا به بدن‌های گوناگون تعلق می‌گیرد و پاداش خود را از این طریق می‌گیرد،در روایات نیز کسانی که اعتقاد به تناسخ دارند، کافر شمرده شده‌اند.

امام رضا(ع) می‌فرماید: کسی که به تناسخ اعتقاد داشته باشد، نسبت به خداوند بزرگ کفر ورزیده و بهشت و جهنم را تکذیب کرده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت