اجرای طرح پزشک خانواده در ۹ استان

کد خبر: 255256

وزیر بهداشت با اعلام اجرای برنامه پزشک خانواده از هفته آینده در ۹ استان کشور از مردم خواست هر گونه مشکلات بهداشتی در اماکن عمومی از جمله رستوران‌ها و گرفتن پول اضافه در مراکز درمانی را به شماره ۱۴۹۰ در دفتر وزیر گزارش دهند.

فارس: محمد حسن طریقت منفرد امروز در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه تهران که به مناسبت آغاز هفته سلامت انجام شد، افزود: در آستانه روز جهانی بهداشت و هفته سلامت قرار داریم و حماسه اقتصادی در امر سلامت محقق خواهد شد.

وی ادامه داد: در حوزه سلامت وظایفی را دست‌اندرکاران این حوزه در بخش بهداشت و درمان بر عهده دارند و از سوی دیگر مردم به سلامت خود باید توجه داشته باشند چرا که بهترین طبیب برای هر کس خودش است.

وزیر بهداشت گفت: اگر به توصیه رهبری در زمینه تغییر سبک زندگی توجه کنیم و به رفتار روزمره به ویژه تغذیه خود دقت کنیم و طبق روایات بدانیم که منشاء تمام بیماری‌ها معده است در این صورت با کمترین انرژی و صرف هزینه بیشترین نتیجه در سلامت حاصل می‌شود.

طریقت منفرد گفت: حکمای ایرانی و اسلامی از بیش از هزار سال پیش اطلاعات دقیقی در مورد سلامت داشته‌اند و واقعیت این است که توجه به آنها در حفظ سلامتی مؤثر است.

وی ادامه داد: در دنیا ثابت شده طب نوین به تنهایی پاسخگوی همه نیازهای انسانی نیست و در کشورهای مبتکر طب نوین نیز از طب مکمل و بومی استفاده گسترده می‌شود.

طریقت منفرد گفت: احیای جایگاه طب ایرانی، اسلامی در دستور کار دولت و وزارت بهداشت قرار گرفته و از این پس با اقدامات جدی و علمی به همراه گسترش مراکز علمی مرتبط، متخصصان طب ایرانی در رسانه‌ها در مورد صیانت از سلامت به مردم اطلاع‌رسانی خواهند کرد.

وی افزود: روش تولید، نگهداری و فرآوری مواد‌غذایی مسئله مهم دیگری است که از کشاورزان تقاضا می‌شود در مبارزه با آفات از روش‌های طبیعی استفاده کنند.

وزیر بهداشت گفت: همان افرادی که مصرف کود و سم را بر ما تحمیل کردند امروزه خودشان مصرف محصولاتی که آفت‌زده و آلوده به سموم نیستند را ترجیح می‌دهد.

طریقت منفرد ادامه داد: استفاده از پروتئین حبوبات سالم و مواد غذایی مانند کشک مفید‌تر از پروتئین دام و طیور پرورشی است و مواد غذایی ناسالم دلیل اصلی برای گسترش بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت، گرفتگی رگ، فشار خون، انواع سرطان‌ها و غیره است.

وی افزود: دنیا می‌داند با استفاده از مواد غذایی ناسالم در آینده با سونامی وحشتناکی از بیماری‌های غیرواگیر مواجه است . بنابر این در وهله اول که همه پیشگیری را مقدم بر درمان می‌دانیم لازم است به تغییر سبک زندگی به خصوص در تغذیه دقت کنیم.

وزیر بهداشت با اشاره به شعار امسال سازمان بهداشت جهانی با عنوان «فشار خون را جدی بگیریم» تصریح کرد: در کشور ما از هر صد نفر بزرگسال 20 نفر به فشار خون مبتلا است که 10 نفر از آنها از بیماری خود مطلع هستند و فقط 5 نفر از آنها درمان می‌شوند.

طریقت منفرد گفت: به عبارتی 75 درصد افراد مبتلا به فشار خون درمان نمی‌شوند و این مسئله فقط منحصر به ایران نیست بلکه کشورهای پیشرفته نیز فشار خون بالای درمان نشده دارند.

وی تصریح کرد: یکی از علل ایجاد و بالارفتن فشار خون استفاده از نمک زیاد است. مصرف نمک در کشور ما 2 برابر استاندارد جهانی است بنابراین عاجزانه از مردم می‌خواهیم کودکان را از ابتدا به مصرف غذاهای کم نمک یا بی‌نمک عادت دهند.

وزیر بهداشت اظهار کرد: به همین جهت بسیج کشوری برای کنترل فشار خون پیش‌بینی شده و با کمک صد هزار پرسنل بهداشت و درمان عملیات آن امسال اجرایی می‌شود.

طریقت منفرد بر اجرای برنامه پزشک خانواده و گسترش آن تأکید کرد و گفت: از هفته آینده در 9 استان کشور اجرای پزشک خانواده عملیاتی می‌شود چرا که طبق تجربه جهانی تنها راه ساماندهی وضعیت بهداشت و درمان اجرای پزشک خانواده است.

وی افزود: روزی که هر ایرانی پزشک مسئول دارد ضمن اعمال اقدامات پیشگیرانه بیماران دیگر جزء درد و رنج بیماری دغدغه دیگری نخواهند داشت. در برنامه پزشک خانواده رابطه مالی بیمار و پزشک به حداقل می‌رسد و شناخت پزشک از بیمارش درمان را آسان و کم‌خطر‌تر می‌کند.

وی تصریح کرد: در این برنامه بیمار از مسیر صحیح و به موقع به پزشک متخصص و بیمارستان هدایت می‌شود و از تحمیل آزمایشها و داروهای غیرضروری و مضر در امان می‌ماند.

وزیر بهداشت پیشرفت کشور در حوزه سلامت را از بعد از انقلاب معجزه‌آسا دانست و گفت: زمانی شهرهای ما با پزشکان پاکستانی و هندی که اغلب پزشک هم نبودند اداره می‌شدند اما امروز از نظر نیروی انسانی متخصص که بزرگترین سرمایه ما است وضعیت مطلوبی داریم.

وی اظهار کرد: 120 هزار پزشک، 200 هزار تحصیلکرده پیراپزشک و 130 هزار تخت بیمارستانی با تجهیزات کامل در کشور وجود دارد. که به علت دسترسی عادلانه به خدمات بهداشتی در مناطق غیربرخوردار تأسیس شده است.

طریقت‌منفرد گفت: در برخورداری عادلانه مردم از خدمات درمانی اذعان داریم که هنوز مطابق شأن مردم از امکانات بهره‌برداری کامل نشده است.

وزیر بهداشت افزود: در نحوه خدمت‌رسانی بیمارستان‌ها می‌دانید که کرامت بیمار چگونه رعایت می‌شود و رضایتمندی در چه حدی است. اما باید بدانیم رسیدن به وضعیت مطلوب از طریق اجرای قانون و همکاری مجلس و دولت میسر می‌شود.

وی ادامه داد: در بیمارستانی باز است و می‌تواند خدمت مناسب ارائه کند که پزشکان آن توان اصلی خود را در آن مکان به عنوان اشتغال دائمی صرف کنند. اگر پزشک متخصص نباشد خدمات درمانی به خوبی ارائه نخواهد شد.

طریقت منفرد گفت: برای اجرا با موانعی مواجهه می‌شویم که وزارت بهداشت مصمم است از این موانع عبور کند و بدیهی است باید شأن پزشکان رعایت شود و حقوق مسلم آنها به موقع پرداخت شود. همچنین وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی باید در این مسیر پشتیبان پزشکان باشند.

وزیر بهداشت تبدیل تحریم‌ها به فرصت را برنامه دیگر این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: این امر از طریق حرکت در جهت خودکفایی در تولید مواد اولیه دارویی میسر است در ماه گذشته با دانشمندان شیمی گردهمایی برگزار کردیم و مشخص شد که توانایی آنها بی‌پایان است و باید از تهدید پیش آمده به عنوان فرصت استفاده شود و این همان نعمتی است که مسئولان نظام را در اجرای اقتصاد مقاومتی مصمم‌تر می‌کند.

طریقت‌منفرد ادامه داد: وزارت بهداشت به دلیل ضرورت نظارت و مشارکت همگانی مردم سامانه‌ای را به شماره 1490 در دفتر وزارتی راه‌اندازی کرده تا از این طریق از اطلاع‌رسانی سراسر مردم بهره‌مند شوند.

وی افزود: انتقادات و پیشنهادات مردم در برنامه‌ریزی وزارت بهداشت مؤثر خواهد بود به طوری که اگر در اماکن عمومی و رستوران‌ها با مسئله غیربهداشتی مواجه شدید با ما تماس بگیرید اگر در بیمارستان به مشکلی برخورد کردید به ما اطلاع دهید و اگر داروی مورد نظرتان در داروخانه پیدا نشد به ما بگویید.

وزیر بهداشت گفت: همچنین اگر وجوه غیرمتعارف از شما درخواست یا گرفته می‌شود به ما اطلاع دهید البته در ابتدا شاید همه مشکلات را نتوانیم برطرف کنیم اما این راهی است تا از نارسایی کشور در حوزه بهداشت و درمان مطلع شویم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت