دانشآموزیکههیچمدرسهایاورانمیپذیرد
لقب «کم جمعیت ترین مدرسه دنیا»، شاید تا پیش از این شما را به یاد مدرسه روستایی فجر می انداخت که در استان چهارمحال و بختیاری تنها با سه دانش آموز در سه کلاس مختلف دایر است. اما چینی ها یک نسخه کم جمعیت تر از این مدرسه را در روستای بااوشان خود دارند که...
مجله مهر: لقب «کم جمعیت ترین مدرسه دنیا»، شاید تا پیش از این شما را به یاد مدرسه روستایی فجر می انداخت که در استان چهارمحال و بختیاری تنها با سه دانش آموز در سه کلاس مختلف دایر است. اما چینی ها یک نسخه کم جمعیت تر از این مدرسه را در روستای بااوشان خود دارند که فقط به خاطر یک دانش آموز دایر است. مدرسه ای که البته آنها آن را استثنایی نامیده اند چون تنها دانش آموز آن، در هیچ مدرسه دیگری ثبت نام نمی شد! مدرسه ای که ژائو لیانگ در آن تحصیل می کند، اگرچه ابعادی در حد و اندازه های یک مدرسه واقعی دارد اما با تنها یک دانش آموز و یک معلم، کم جمعیت ترین مدرسه دنیا لقب گرفته است. ژائو لیانگ دانش آموز 14 ساله ای است که در کودکی پدر و مادرش را به دلیل ابتلا به ایدز از دست داده و حالا خودش هم اچ آی وی مثبت است. به همین دلیل، هیچ کدام از مدارس روستا که نگران سلامت بقیه دانش آموزان شان بودند حاضر به ثبت نام او نشده اند.
معلم لیانگ، وانگ لی جون است که برای درس دادن به ژائو هر روز 20کیلومتر رکاب می زند و خود را به روستای بااوشان می رساند. کاری که از 8سال پیش تا به حال انجام می داده و حالا شاید بتوان گفت، برای ژائو نقشی بیشتر از معلم دارد. او در طول روز از ژائو مراقبت می کند، برای او مراسم صبحگاه و احترام به سرود ملی برپا می کند، با او بازی می کند، او را با دوچرخه به خارج از روستا می برد و تنها حامی ژائو لیانگ است که از بیماری او فرار نمی کند. پسری که معنای نامش می شود روشنایی کوچک و وانگ لی جون، برای روشن ماندن این نور کوچک تلاش می کند.
بر اساس آماری که سازمان بهداشت جهانی ارائه کرده، هر دقیقه یک کودک به ایدز مبتلا می شود، چهار میلیون نفر از کودکان دنیا اچ آی وی مثبت هستند و دو میلیون کودک مبتلا به ایدز در دنیا، شمارش معکوس را برای مرگ آغاز کرده اند... در کنار اینها، 20 میلیون کودک هم در دنیا پیدا می شوند که ایدز یتیم شان کرده و هر سال 70هزار نفر به جمع آنها اضافه می شود.
کودک یتیم از ایدز، به بچه های زیر 15سالی گفته می شود که یک یا دو والد خود را به دلیل ابتلا به ایدز از دست داده اند. بچه هایی که تعداد آنها از پیش بینی های سازمان بهداشت جهانی هم جلوتر زده و به 20 میلیون نفر رسیده است. طبق آمارهای سازمان بهداشت جهانی 80 درصد از کودکان یتیم از ایدز تنها یکی از والدینشان را از دست داده اند اما حدود دو میلیون از این کودکان، سرپرستی ندارند و در یتیم خانه ها زندگی می کنند. ژائو لیانگ یکی از همین کودکان است که آموزش و پرورش چین، برای تسهیل آموزش او، یک مدرسه مجهز و یک معلم خصوصی در اختیارش قرار داده است.
دیدگاه تان را بنویسید