دلایل نامعلوم تاخیر یک هفته ای در اعلام نتایج
مشکلات پیش آمده برای داوطلبان تنها به این موارد محدود نمی شود. بلاتکلیفی در مورد اسکان و ادامه تحصیل شاید جزو مهمترین مشکلات پیش آمده برای دانشجویان باشد، مشکلاتی که با کمی برنامه ریزی می شد از آنها جلوگیری کرد. معلوم نیست دانشجویی که تا بیست و ششم نمی داند پذیرفته شده است یا نه، چگونه باید 28 شهریور ثبت نام کرده و از یک مهر به کلاس برود!
سرویس اجتماعی «فردا»: حسین کرمانی: هنوز از خاطر کسی نرفته است زمانی که فدراسیون فوتبال چهار نفر را بعنوان کاندیدا برای تصاحب پست سرمربیگری تیم ملی معرفی کرد و ناگهان در روز آخر علی دایی را که جزو کاندیداها نبود بعنوان سرمربی تیم ملی انتخاب کرد. این حرکت تا حد زیادی با اقدام سازمان سنجش آموزش کشور در اعلام نتایج آزمون دکتری سال 1391 شبیه است.
اما و اگرها در مورد آزمون سراسری دکترای تخصصی درست از زمان اعلام رسمی آن شروع شد. پیش از این برای سالهای متمادی دانشگاه ها خود با برگزاری آزمون و مصاحبه اقدام به پذیرش دانشجو می کردند، حرکتی که هر بار انتقادهای فراوانی را به همراه داشت و به گفته بسیاری بی عدالتی های زیادی را در روند پذیرش دانشجو موجب می شد. وزارت علوم نیز سرانجام در سال 1389 این انتقادها را دستاویزی برای برگزاری متمرکز آزمون دکتری کرد. آزمونی که برگزاری آن ماه ها در هاله ای از ابهام بود و در همان زمان نیز زمان و نحوه برگزاری آن دانشجویان زیادی را سرگردان کرد. از قرار معلوم خود وزارت علوم و سازمان سنجش نیز تکلیف خود را در این مورد نمی دانستند چرا که بعنوان مثال ابتدا اعلام کردند که در هر سال دو بار آزمون دکتری برگزار می کنند و پس از گذشت یک سال حرف خود را پس گرفتند. همچنین در سال اول برگزاری آزمون دکتری سوالات درسطح بسیار راحت طرح شده بود و به قول برخی از داوطلبان حتی راحت تر از ازمون کارشناسی ارشد اما سال بعد سوالات بگونه ای بود که داد همه را در آورد!
نکته ای که در اینجا باید مورد توجه قرار بگیرد این است که اکثر دان شگاه ها تا 15 تیرماه مصاحبه های خود را انجام داده اند و طبق برنامه اعلام شده توسط سازمان سنجش در دفترچه ثبت نام دانشگاه ها تا تاریخ 7 مرداد نتایج را به سازمان سنجش ارسال کرده اند و بنابراین سازمان سنجش 43 روز فرصت داشته است تا متوجه نمرات صفر و غایب ارسالی شود و تصمیمات لازم را اتخاذ کند، نه در حالیکه صدها داوطلب پذیرفته شده در مرحله اول، نزدیک به دو ماه و شاید هم بیشتر، منتظر اعلام نتایج بوده اند یک روز مانده به موعد اعلام نتایج در کمال خونسردی اعلام کند که نتایج با یک هفته تاخیر اعلام می شود. اگر این اهمال و کم کاری نیست، پس چه نامی می توان بر آن گذاشت؟
علی، دانشجوی پذیرفته شده در رشته مهندسی عمران در این مورد به «فردا»می گوید:« دلایل مطرح شده توسط سازمان سنجش برای این تاخیر، اصلا قابل قبول و درک نیست. به نظر من این دلایل، دلایل واقعی نیستند و من نمی دانم مسئولین سازمان سنجش چرا زودتر از این به فکر نیافتاده بودند و یا لا اقل این مسئله را زودتر اعلام نکرده اند.» مهدی، دانشجوی پذیرفته شده در رشته شیمی نیز می گوید:« افرادی که در این مرحله قرار دارند با اما و اگرهای بسیاری مواجه اند و فشار روانی زیادی به آنها وارد می شود. آیا مسئولین شرایط داوطلبان را نیز در نظر گرفته اند؟ آنها می دانند دانشجویان چه استرسی را تحمل می کنند؟»
علاوه بر اینها مسئله بعدی این است که سازمان سنجش در این چند روز که دو روز آن تعطیل رسمی و یک روز آن نیمه تعطیل می باشد چه اقدامی برای دانشجویان نمره صفر یا غایب می خواهد انجام دهد؟ به اینها اضافه کنید این را که در حال حاضر بسیری از اساتید دانشگاه ها نیز یا بطور کامل در دانشگاه ها حضور ندارند و یا گاه و بیگاه به دانشگاه می روند.
اما مشکلات پیش آمده برای داوطلبان تنها به این موارد محدود نمی شود. بلاتکلیفی در مورد اسکان و ادامه تحصیل شاید جزو مهمترین مشکلات پیش آمده برای دانشجویان باشد، مشکلاتی که با کمی برنامه ریزی می شد از آنها جلوگیری کرد. معلوم نیست دانشجویی که تا 26 ام نمی داند پذیرفته شده است یا نه، چگونه باید 28 ام شهریور ثبت نام کرده و از یک مهر به کلاس برود!
دیدگاه تان را بنویسید