ممنوعيت تردد خودروهاي فرسوده در تهران
وي با اشاره به اينكه در بحث خروج خودروهاي فرسوده عملا كار جدي صورت نگرفته است گفت: اگر قرار باشد پليس از تردد خودروهاي فرسوده جلوگيري كند و در مقابل شاهد خروج خودروهاي فرسوده به ميزان مورد انتظار نباشيم قطعا با مشكل مواجه ميشويم.
ایسنا: معاون عمراني استاندار تهران گفت ممنوعيت تردد خودروهاي فرسوده از اول تير ماه به طور جدي در پايتخت اجرا ميشود.
مهندس محمودي در جلسه كارگروه كاهش آلودگي هواي تهران كه به بررسي برنامه كاهش آلودگي هوا در هشت شهر بزرگ كشور اختصاص داشت تاكيد كرد: بر اساس مصوبه جديد دولت تردد خودروهاي سواري بالاي 20 سال و موتورسيكلتهاي بالاي 8 سال در پايتخت از اول تير ماه سال جاري ممنوع است كه قطعا تمام توان مسوولان استان در اجراي اين مصوبه خواهد بود.
امسال 34 روز سالم و 13 روز ناسالم را در پايتخت سپري كرديمدر ابتداي اين جلسه، رستگاري، مدير مركز پايش آلودگي هواي اداره كل محيط زيست استان تهران با اشاره به وضع هواي استان در سال جاري گفت: به لحاظ آلاينده مونوكسيد كربن،تهران در سال جاري 45 روز هواي پاك و دو روز سالم، به لحاظ آلاينده ازن 43 روز پاك و 4 روز سالم، به لحاظ آلاينده دي اكسيد نيتروژن 23 روز پاك و 14 روز سالم و به لحاظ آلاينده دي اكسيد گوگرد 47 روز پاك داشتيم. وي به آلاينده ذرات معلق كمتر از 10 ميكرون اشاره كرد و گفت: عليرغم اينكه تهرانيها امسال به لحاظ اين آلاينده 20 روز پاك، 25 روز سالم و 2 روز ناسالم داشتند اما آمارها نشان ميدهند اين وضعيت نسبت به سال گذشته بهتر شده است. از سوي ديگر به لحاظ ذرات آلاينده كمتر از2،5 ميكرون نيز امسال 34 روز پاك و 13 روز ناسالم داشتيم.
وي تصريح كرد: بدين ترتيب در مجموع بايد گفت: امسال 34 روز سالم و 13 روز ناسالم را در پايتخت سپري كردهايم.
تردد خودروهاي فرسوده از اول تير ماه در تهران ممنوعدر ادامه اين جلسه دكتر رسول علي اشرفيپور، مدير كل محيط زيست استان تهران ضمن اشاره به ضرورت جايگزيني موتورسيكلتهاي فرسوده با موتورسيكلتهاي برقي به بررسي ابعاد برنامه كاهش آلودگي هشت شهر بزرگ كشور كه مصوب دولت است اشاره كرد و گفت: بر اين اساس نيروي انتظامي موظف است از ابتداي تيرماه سال جاري از تردد خودروهاي سواري شخصي با سن بالاي 20 سال، وانت با سن بالاي 15 سال، تاكسي 10 سال، ميني بوس 10 سال، ميدي باس 12 سال، اتوبوس شهري 8 سال، اتوبوس برون شهري 12 سال، كاميون كشنده 20 سال و موتورسيكلت 8 سال به بالا جلوگيري كند. وي با اشاره به اينكه خودروهاي كلاسيك از موضوع اين بند مصوبه مستثني هستند اظهاراميدواري كرد كه نيروي انتظامي اين مصوبه را به طور جدي اجرا كرده تا بتوانيم گام اول را در خصوص اجراي مصوبه جديد دولت در خصوص كاهش آلودگي هواي تهران محكم برداريم.
سرهنگ جمال بذرافشان، جانشين پليس راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ نيز در اين خصوص گفت: جدول تعيين شده جدول خوبي است اما ساير دستگاهها بايد وظايف خود را انجام دهند.
وي با اشاره به اينكه در بحث خروج خودروهاي فرسوده عملا كار جدي صورت نگرفته است گفت: اگر قرار باشد پليس از تردد خودروهاي فرسوده جلوگيري كند و در مقابل شاهد خروج خودروهاي فرسوده به ميزان مورد انتظار نباشيم قطعا با مشكل مواجه ميشويم.
بذرافشان به وضعيت موتورسيكلتهاي فرسوده اشاره كرد و گفت: ميتوانيم با مكانيسمهايي از جمله سوزاندن كارت سوخت، موتورسيكلتهاي فرسوده را ملزم كنيم تا نسبت به از رده خارج كردن يا جايگزيني موتورسيكلت خود اقدام كنند.
وي همچنين از استانداري تهران خواست به تمامي دستگاههاي دولتي استان ابلاغ كنند كه استفاده از اتوبوسهاي بالاي 8 سال سن براي سرويس ممنوع است و اجازه استفاده از آن را ندارند. از سوي ديگر تمامي شهرهاي اطراف تهران نيز بايد ملزم شوند از فرستادن اتوبوسها برون شهري بيش از 12 سال سن به حريم شهر تهران جدا خودداري كنند.
مهندس محمودي، معاون عمراني استاندار تهران نيز با تاييد اظهارات جانشين رييس پليس راهور تهران گفت: قطعا بايد اطلاع رساني گستردهاي در خصوص ممنوعيت تردد خودروهاي فرسوده با جدول جديد در تهران انجام شود و سازمان حفاظت محيط زيست نيز با ستاد حمل و نقل و مديريت سوخت كشور هماهنگ كنند تا كارت سوخت دارندگان اين دسته از خودروها غير فعال شود.
وي با تاكيد بر اينكه بايد برخورد قاطعي براي اجراي اين مصوبه داشته باشيم و از جو سازيها و هياهوها نهراسيم تاكيد كرد: قطعا سلامت و جان مردم پايتخت براي ما بايد ارجح تر از هرگونه مسائل ديگر باشد.
محمودي به جايگزيني خودروهاي فرسوده غير عمومي اشاره كرد و گفت: به نظر ميرسد هيچ ضرورتي براي جايگزيني اين خودروها وجود ندارد و مالكان خودروها بايد بدانند كه خودرو طول عمر خاص دارد و پس از پايان طول عمر آن بايد يا آن را كنار گذاشت و يا در شهرهاي ديگر از آن استفاده كرد.
اشرفي پور، مديركل محيط زيست استان تهران نيز در تاييد اظهارات معاون عمراني استاندار و جانشين رييس پليس راهور تهران تاكيد كرد كه تمام امكانات استان آماده كمك به پليس در اين زمينه است و انتظار داريم تا پليس نيز پكيج مشخصي را در خصوص اجراي اين بند مصوبه دولت ارائه كند.
به گزارش ايسنا، دكتر اشرفي پور مدير كل محيط زيست استان تهران در ادامه به بند 2 مصوبه جديد دولت اشاره كرد و گفت: بر اين اساس كليه مراكز معاينه فني خودروها ملزم شدند آزمون صحت كاتاليست كانورتور و كربن كنيستر را از ابتداي سال جاري براي ارائه برگه معاينه فني انجام دهند و سازمان حفاظت محيط زيست نيز در اين خصوص بايد با رانندگان و تعميرگاهها و مراكز معاينه فني متخلف برخورد كند.
وي ادامه داد: نظارت بر مراكز معاينه فني توسط اداره كل محيط زيست استان تهران از سال گذشته آغاز شده است و دو مركز معاينه فني متخلف نيز در اطراف تهران پلمپ شده است.
اشرفيپور تاكيد كرد: برخي شركتهاي قطعه ساز هم كه اخيرا توليد كاتاليست كانورتور را در دستور كار خود قرار دادهاند كه اجراي اين بند از مصوبه دولت ميتواند در موضوع حمايت از توليد ملي برابر نامگذاري رهبر معظم انقلاب بسيار تاثيرگذار باشد.
احمدي، نماينده ستاد مركزي معاينه فني خودروهاي تهران نيز در اين خصوص گفت: پيشنهاد ميكنيم قطعات كاتاليست در اختيار مراكز معاينه فني قرار گيرد تا در صورت خرابي كاتاليست خودروها در بحث تعويض ديگر نياز به مراجعه خودروها به نمايندگيهاي مختلف نباشد.
دكتر يوسف رشيدي، نماينده شهرداري تهران نيز در اين جلسه با اشاره به بالا بودن حد مجاز آلايندگي خودروها براي دريافت برگه معاينه فني گفت با اين حد مجاز تعيين شده حتي اگر كاتاليست خودروهاي جديد از كار افتاده و يا حذف شده باشد نيز نميتوان آن را كنترل كرد.
وي به اظهارات نماينده ايران خودرو در جلسهاي اشاره كرد و گفت: در آن جلسه نماينده ايران خودرو در خصوص نصب كنيستر اعلام كردند كه با توجه به اينكه اين قطعه در داخل خودرو قرار دارد امكان نصب كنيستر براي خودروهاي فاقد اين وسيله عملا وجود ندارد. كه در اين خصوص نيز بايد اقدامات لازم صورت گيرد.
به گزارش ايسنا، در ادامه اين جلسه اشرفي پور، مدير كل محيط زيست استان تهران به موضوع الزام وزارت كشور به ساماندهي معابر و تسهيل عبور و مرور عابران پياده و دوچرخه سواران با مشاركت و همكاري شهرداريها بر اساس مصوبه دولت اشاره كرد و گفت: متاسفانه معابري براي تردد دوچرخه سواران وجود ندارد اين در حالي است كه در بسياري از معابر پايتخت شرايط ايجاد اين خطوط وجود دارد.
محمودي، معاون عمراني استاندار تهران نيز در اين خصوص با اشاره به اينكه هم از خطوط ويژه و هم پياده راهها حمايت ميكنيم گفت:در خصوص خطوط دوچرخه كار خيلي زيادي در تهران انجام نشده اين در حالي است كه ميتوان در مسير شرقي - غربي پايتخت اين خطوط را ايجاد كرد. از سوي ديگر به تمام شهرهاي استان تهران نيز بايد ابلاغ شود تا معابر ويژه دوچرخه را ايجاد كنند.
رشيدي، نماينده شهرداري تهران نيز در اين خصوص با اشاره به عزم جدي شهرداري تهران براي توسعه استفاده از دوچرخه و پياده راههاي پايتخت گفت: قطعا شهرداري در اين خصوص حمايتهاي لازم را انجام ميدهد و برنامههاي گستردهاي نيز در سال جاري در اين زمينه دارد.
به گزارش ايسنا، اشرفي پور، مدير كل محيط زيست استان تهران به بند ديگري از مصوبه هيات دولت در خصوص توزيع سوخت با استاندارد يورو 4 در تهران اشاره كرد و گفت: بر اين اساس وزارت نفت مكلف شده است سوخت مورد نياز خودروهاي سبك و سنگين را از اول فروردين ماه سال جاري منطبق با استاندارد يورو4 و از ابتداي فروردين ماه سال آينده منطبق با استاندارد يورو5 توزيع كند از سوي ديگر سوخت خودروهاي ديزلي بايد با ماده Addblue تامين شود.
توزيع بنزين با استاندارد يورو 4 به صورت محدود از اول خردادكاظمي پور، مدير عامل شركت پالايش و پخش فراوردههاي نفتي استان تهران در اين خصوص با اشاره به اينكه از 12 ميليون ليتر مصرف بنزين روزانه در استان تهران، هشت ميليون ليتر در سطح شهر تهران توزيع ميشود گفت: اگر بخواهيم توزيع سوخت با استاندارد يورو4 را در كشور توزيع كنيم تنها ميتوانيم حدود 3/5 ميليون ليتر با استاندارد يورو4 در پايتخت عرضه كنيم كه قطعا معطوف كردن تعدادي از جايگاههاي خاص به عرضه اين سوخت مشكلاتي را براي تهرانيها ايجاد ميكند.
وي از استانداري تهران خواست ضمن مكاتبه با وزارت نفت تدبيري بيانديشند تا تمام سوخت توزيعي در تهران با استاندارد يورو4 عرضه شود و پس از آن سوخت ساير كلان شهرها به اين استاندارد برسد.
كاظمي در عين حال گفت: هم اكنون سوخت با استاندارد يورو4 در تهران توزيع نميشود و قرار است از اول خردادماه اين سوخت آن هم به ميزان 3/5 ميليون ليتر در روز توزيع شود.
اشرفي پور، مدير كل محيط زيست استان تهرن كه دبيري كارگروه كاهش آلودگي هواي تهران را نيز بر عهده دارد در ادامه اظهارات مديرعامل شركت پالايش و پخش فراوردههاي نفتي استان تهران گفت: از اظهارات شما قانع نشدم چرا كه بر اساس مصوبه دولت از اول فروردين ماه سال جاري بايد سوخت خودروها با استاندارد يورو4 در تهران عرضه ميشد با اين شرايط شما بايد بگوييد دقيقا چه زماني سوخت با استاندارد يورو4 در تمام جايگاههاي تهران عرضه ميشود چرا كه بايد در اين زمينه پاسخگوي افكار عمومي باشيم.
كاظم پور، مديرعامل شركت پالايش و پخش فراوردههاي نفتي استانتهران نيز در پاسخ به مدير كل محيط زيست استان تهران نيز گفت: شما سوال را به صورت كتبي مطرح كنيد ما هم پاسخ را مكتوب به شما ميدهيم.
وي تاكيد كرد: اگر روند فعلي ادامه يابد از اول خردادماه تنها ميتوانيم 3/5 ميليون ليتر از بنزين مصرفي روزانه در تهران را با استاندارد يورو4 توزيع كنيم نه بيشتر.
محمودي، معاون استاندار تهران نيز در ادامه اين مبحث خطاب به كاظم پور تاكيد كرد: مسئولان وزارت نفت بايد در اين خصوص پاسخگو بوده و در جلسه بعدي نمايندگان بخش توليد وزارت نفت نيز بايد حضور يابند تا موضوع توزيع بنزين و گازوئيل با استاندارد يورو 4 در تهران به صورت كامل تعيين تكليف شود.
دیدگاه تان را بنویسید