تزریق DNA ببر مظفرالدین شاه به ببرهای روسی
محمدجواد محمدی زاده رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست برخلاف معاون انسانی خود که اعلام کرده بود ۲۶۷ روز سالم، سه روز ناسالم و یک روز بسیار ناسالم در سال جاری در تهران تجربه شده است، میگوید: روزهای سالم سال جاری در پایتخت ۱۰۵ روز سالم، ۱۶۵ روزناسالم و ۳ روز بسیار ناسالم است. تناقض آماری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با معاون انسانی خود به فاصله یک هفته این سوال را پیش میآورد که سازمان محیط زیست آمارهای خود را از چه طریقی کسب میکند که آمارهای مطرح شده توسط مدیر ومعاون آن این همه با هم تناقض دارند؟!
تهران امروز: محمدجواد محمدی زاده رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در فاز نخست مبادله بین ببرها و پلنگهای روسی و ایران شاهد اعتراضها و واکنشهای بسیاری به این تصمیم دیپلماتیک بود. هم آن زمان که او اعلام کرد که قصد دارد تا نسل ببر مازندرانی را با پرورش ببر آموری در کشور زنده کند، سیل انتقادات بسیاری روانه پارک پردیسان شد و بسیاری از همان ابتدا این طرح را شکست خورده اعلام کردند. بخت با او یار نبود و خوراندن گوشت الاغ به ببرها علاوه بر اینکه به مرگ ببر ماده منجر شد ۱۳ شیر باغ وحش را هم به جوخه اعدام سپرد. سازمان محیطزیست کشور البته علاقهای به ورود ببرهای روسی
به ایران نداشته اما روسها بهویژه پوتین تنها در مقابل پلنگهایی که از ایران میگیرند، ببر تحویل میدهند تا این ببرها به ببرهای دیپلماتیک معروف شوند. او در کنفرانس خبری خود مقصر اصلی این اتفاق را از سوی محاکم قضایی کشور باغ وحش دانست و اعلام کرد که به زودی چهار ببر دیگر وارد میانکاله میشوند. به نظر میرسید جلسه دیروز محمدیزاده با خبرنگاران این حوزه برای زمینهسازی تبادلهای بعدی ایران و روسیه
با توجه به انتقادات گذشتهاست. او بهزودی به همراه محمود احمدی نژاد به روسیه سفر میکند تا ۵ سند همکاری را با همتای روس منعقد کند. به گفته محمدیزاده دراین سفر دو طرف قرارداد به توافق میرسند که هر چهار ببر را به یکباره به کشور بیاورند یا در سفر اول دو ببر وارد اسارتگاه میانکاله شود. او همچنین در پاسخ به خبرنگاری مبنی براینکه چه چیزی به جای ببرها به روسیه میدهید، در یک جواب تعجب انگیز اعلام کرد که هنوز به توافق نرسیدهایم اما شاید پلنگ به روسها بدهیم!
این درحالی است که پیشتر اعلام کرده بود که یوزپلنگ ایرانی به هیچ کشوری نمیرود. البته یک ماه پیش در سایت منابع طبیعی روسیه خبری درج شده بود مبنی براینکه روسها به جای ببرهایی که به میانکاله ایران میفرستند یوزپلنگ دریافت خواهند کرد که این خبر از سوی طرف ایرانی تکذیب و اشتباه سایت منابع طبیعی روسیه خوانده شد. به گفته او پس از مطالعات بسیار زیاد، قرار شده است با انتقال DNA از پوست و موی باقی مانده از آخرین ببر روسی که توسط مظفرالدین شاه شکار شده است به ببر آموری، نسل ببر مازندرانی به تدریج احیا شود. به گفته محمدی زاده این فصل، فصل جابهجایی است و ما در حال بررسی هستیم که ۲ یا ۴ قلاده ببر را تحویل بگیریم ضمن اینکه میانکاله ۱۰۰درصد آماده است و روسیه نیز آماده انتقال ببرهاست. محمدی زاده میگوید:« محوطهای در حدود ۱۰ هکتار در میانکاله فنس کشی شده است ولی محوطه اصلی یک هکتاری است که قرار است ببرها در اسارت نگهداری شوند ولی فضا برای تغذیه و شنای آنها آماده شده است.» او همچنین از ادامه رایزنیها برای ورود شیرایرانی از هندوستان به ایران خبر میدهد ومی گوید:« تقاضای هندوستان مبادله یوز با شیر ایرانی بوده است ولی ما تحت هیچ شرایطی یوز ایرانی را به هیچ کس نمیدهیم.»
آمارهای متناقض درباره آلودگی هوا
محمدجواد محمدی زاده رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست برخلاف معاون انسانی خود که اعلام کرده بود ۲۶۷ روز سالم، سه روز ناسالم و یک روز بسیار ناسالم در سال جاری در تهران تجربه شده است، میگوید: روزهای سالم سال جاری در پایتخت ۱۰۵ روز سالم، ۱۶۵ روزناسالم و ۳ روز بسیار ناسالم است. تناقض آماری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با معاون انسانی خود به فاصله یک هفته این سوال را پیش میآورد که سازمان محیط زیست آمارهای خود را از چه طریقی کسب میکند که آمارهای مطرح شده توسط مدیر ومعاون آن این همه با هم تناقض دارند؟!
این تناقضهای عجیب درحالی ادامه دارد که محمدی زاده بارها آمارهای اعلام شده توسط سایر دستگاههای ذیربط را زیر سوال برده و اعلام کرده بود که تنها دستگاه متولی برای اعلام وضعیت هوای تهران سازمان حفاظت محیط زیست است. او که درجمع خبرنگاران حوزه محیطزیست در ساختمان سبز پردیسان سخن میگفت، برخلاف بسیاری از مسئولان دستگاههای دولتی اعتقاد دارد که وضعیت آلودگی هوای تهران نسبت به سالهای گذشته بهتر شده است. او شاهد حرفهایش را هم تعداد روزهای سالم و ناسالم در سال گذشته میداند. به گفته او در سال گذشته تهرانیها ۲۶۳ روز سالم و پاک، ۷۴ روز ناسالم و ۲۷ روز بسیار ناسالم داشتهاند. هرچند آمارهای او با مدیر انسانیاش تفاوت بسیار فاحش وسوال برانگیزی را دارد اما در مقایسه سال ۹۰ با سال ۸۹ با توجه به اینکه دی ماه هنوز نرسیده و ناسالمترین روزها در این ماه اتفاق میافتد باید ماند و دید که جمع روزهای ناسالم سال ۹۰ به کجا میرسد! محمدی زاده همچنین درباره گله برخی از نمایندگان عضو کمیسیون بهداشت مجلس برای عدم پیگیری لغو قانون معافیت پنج ساله خودروها در گفتوگو با تهران امروز میگوید که جلسات مکرری با نمایندگان دارد و پیشنهاد داده است که این قانون از ۵ سال به یک سال کاهش یابد. نمایندگان کمیسیون بهداشت، محیط زیست وکشاورزی اعتقاد دارند به رغم تلاشهای خود برای لغو این قانون از حمایت لازم از سوی سازمان محیطزیست برخوردار نیستند. این مسئله را محمدی زاده تکذیب کرد. همچنین نمایندگان بسیاری از او خواسته بودند تا تکلیف اعتبارات مصوب برای مقابله با ریزگردها وآلودگیها را مشخص کند. محمدی زاده در همین رابطه در پاسخ به سوال تهران امروز میگوید:«رئیسجمهوری دستور پرداخت یک میلیارد دلار برای ساماندهی به رودخانههای مرزی، تالابها و حل معضل ریزگرد را در ۱۰ روز گذشته امضا کرده است واین اعتبارها بهزودی اختصاص مییابد.» اعتباری دیگری که نمایندگان مجلس، شورای شهر و شهرداری به دنبال آن هستند اعتبار دو میلیارد تخصیص یافته از صندوق ذخیره ارزی برای گسترش شبکه حمل ونقل ریلی است.
تهدید منابع طبیعی و جنگلهای شمال!
«محمدعلی شاعری» معاون انسانی سازمان حفاظت از محیط زیست کشور در هفته گذشته در یک گفتوگوی رسانهای سخنانی بر زبان راند که نگرانی بسیار زیادی را در افکارعمومی، رسانههای سراسری و دوستداران وحامیان محیط زیست بهوجود آورد. او اعلام کرد که ساخت پالایشگاه در هر نقطهای از استانهای شمالی بدون مانع است. او این خبر را پس از کشف نفت در دریای خزر عنوان کرد. اما محمدجواد محمدی زاده اعتقاد دارد که حرفهای شاعری تنها درباره پالایشگاه میانکاله است که سازمان حفاظت محیط زیست کشور منطقه دیگری را به فاصله ۱۰ کیلومتری میانکاله و دریا برای پالایشگاه مشخص کرده است که به محیط زیست هم آسیبی وارد نیاورد. محمدی زاده درحالی تنها روی پالایشگاه میانکاله زوم میکند که شاعری منطقه خاصی در شمال را مشخص نکرد.
واگذاری بخشی از دنا!
«محمدجواد محمدی زاده» در حالی که چند وقت پیش واگذاری مناطق حفاظت شده را مغایر با قانون دانسته و هرگونه واگذاری را رد کرده بود اما از واگذاریبخشی از اراضی منطقه حفاظت شده دنا برای ساخت یک ناحیه صنعتی خبر میدهد. بخشی از منطقه حفاظت شده دنا درحالی قربانی ساخت و سازهای صنعتی میشود که هنوز یکسال از انتخاب دنا به عنوان دهمین ذخیره گاه زیست کره ایران نمیگذرد. توضیحات محمد جواد محمدی زاده نه تنها به رفع نگرانی از آنچه در دنا میگذرد منجر نشد بلکه دفاع او از واگذاری بخشهایی از مناطق حفاظت شده که به نظر او ارزش حفاظتی ندارد و جایگزینی مناطق دیگر به نگرانی جدی در میان خبرنگاران حاضر در تازهترین جلسه مطبوعاتی رئیس ساختمان سبز پردیسان دامن زد.
دیدگاه تان را بنویسید