پیدا شدن جذابیت های حریم شهر برای دولت
حریم شهر تهران دارای جمعیت محروم و مستضعفی است که با نزدیک شدن به ایام انتخابات می تواند بستر مناسبی را برای جریان سازی های سیاسی ، انتشار اخبار و دعده وعید های تبلیغاتی انتخابات در اختیار چهره ها و گروه های سیاسی قرار دهد.در حالی که مردم با مشاهده خدمات و پروژه های متعدد به جای وعده ها و شعار های دهان پرکن و حتی حرکت های تبلیغی نظیر پخش نذری و بن در مورد مسئولین و مدیران کشور قضاوت خواهند کرد.
ت ازه ترین موج تخریبی علیه مدیریت شهری تهران بهانه جدیدی را پیدا کرده که آن هم حریم شهر تهران است که مسئولان دولتی پس از سوژه هایی نظیر تونل توحید، بزرگراه طبقاتی صدر نیایش، آلودگی هوا و بودجه مترو آن را در دستور کار خود قرار داده اند .
به گزارش خبرنگار اجتماعی « فردا »؛ معاون عمرانی استاندار تهران پس از گاف رسانه ای واریز یارانه مترو و خالی بودن حساب شرکت بهره برداری و حواشی پیرامون آن اینبار با اعلام خبر شکایت استانداری تهران از شهرداری تهران گفته است: طرح شكايت استانداري تهران از شهرداري در دادسراي عمومي تهران به دليل عدم پاسخگويي درباره درآمدهاي حريم است.
این مقام دولتی در پایتخت در مورد دلایل خود نیز مدعی شده شهرداري تهران سه سال است كه يك عدد ثابت را به عنوان درآمدهاي حريم به استانداري اعلام ميكند و اين امر نشان ميدهد كه در اين زمينه عددسازي شده است . به گفته محمودی بر اساس قانون 80 درصد درآمدهاي حريم در همان نقطه هزينه شود اما اعتقاد داريم اين كار انجام نشده است، اظهار كرد: چند دليل در اين زمينه داريم نخست اينكه كارخانجات و صنايعي كه در حريم تهران هستند عوارضشان بسيار بالاست و به صدها ميليون تومان در سال ميرسد و دوم اينكه شهرداري عددي ثابت را در سه سال اخير به ما اعلام كرده كه اين امر نشان ميدهد در اين زمينه در شهرداري عددسازي شده است . این در حالی است که بررسی عملکرد دولتمردان مسئول در شهر تهران و سوابق آنها در ایراد اتهام علیه مجموعه مدیریتی شهر تهران نشان می دهد در پس هریک از دعاوی مطرح شده و شانتاژ های رسانه ای اهداف دیگری را باید جستجو کرد که با مسائل و رویداد های جاری سیاسی جامعه بی ارتباط نیست.
بدهکاری که مدام طلبکار می شو د
مسائل یادشده و ادامه کشمکش ها بین مسئولین دولتی با شهر تهران در حالی اوج گرفته است که از دولت به عنوان بزرگترین بدهکار به مدیریت شهری و مردم شهر تهران یاد می شود که سهم مردم از یارانه ها، بودجه های مصوب پرداخت نشده ، جرایم ساخت و ساز های دولتی و عوارض شهری سازمان ها و نهاد ها را می توان از منابع اصلی آن دانست.
در همین حال مدیر کل حریم شهر تهران با بیان این که شهرداری بیش از درآمدی که از حریم شهر به دست می آورد برای آن هزینه می کند یادآور شده: بر اساس آمار ارائه شده از سوی اداره کل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران ، درآمد متوسط شهرداری در سه سال گذشته از حریم شهر کمتر از 30 میلیارد تومان بوده است و این در حالی است که شهرداری بیش از این میزان در حریم شهر هزینه می کند.
سید صباح الدین متقی در پاسخ به ادعاهای معاون عمرانی استاندار تهران در خصوص عدم شفاف سازی شهرداری در مورد درآمدهای حاصل از حریم شهر تصریح کرده است : این اظهارات ادعایی بیش نیست ، اما متاسفانه با نزدیک شدن به انتخابات این ادعاها بیشتر مطرح می شود .
وی افزود : در حالی این ادعاها مطرح می شود که بر اساس آمار ارائه شده از سوی کمیسیون ماده 100 ، استانداری و دولت ، صدها میلیارد تومان جرایم ناشی از تخلفات ساخت و ساز خود را پرداخت نکردند و این در حالی است که قانون موظف کرده است تا همه ارگان ها جرایم تعیین شده از سوی این کمیسیون را پرداخت کنند و این آمار نشان می دهد که هیچ پرداختی از سوی این ارگان ها بابت دیون به شهرداری انجام نشده است.
متقی خاطر نشان کرد : همچنین بر اساس آمار ارائه شده از سوی اداره کل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران ، درآمد متوسط شهرداری در سه سال گذشته از حریم شهر کمتر از 30 میلیارد تومان بوده است و این در حالی است که شهرداری بیش از این میزان در حریم شهر تهران هزینه می کند.
مدیر کل حریم شهر تهران در ادامه گفت : هر سال کمتر از 10 میلیارد تومان درآمد ناشی از حریم است اما شهرداری بیش از این مقدار در حال هزینه است که بخشی از پروژه ها باید توسط استانداری هماهنگ و بخشی دیگر مستقیما توسط شهرداری انجام شود .
چرا حریم شهر برای دولت جذاب شده است؟
رویکرد سیاست زده در موضوعات شهری و به خصوص مسائل و رویداد های شهر تهران واقعیتی نخ نما شده است ولی اینکه چرا دولت اینبار حریم شهر تهران و مناطق محدوم حاشیه شهر را برای حمله به شهرداری تهران و جوسازی های رسانه ای انتخاب کرده می تواند ریشه بسیاری رفتار های دیگر نهاد هایی نظیر استانداری تهران، فرمانداری، شورای عالی ترافیک و ... را مشخص کند.
حریم شهر تهران دارای جمعیت محروم و مستضعفی است که با نزدیک شدن به ایام انتخابات می تواند بستر مناسبی را برای جریان سازی های سیاسی ، انتشار اخبار و دعده وعید های تبلیغاتی انتخابات در اختیار چهره ها و گروه های سیاسی قرار دهد.
عملکرد مدیریت شهری در مناطق جنوبی شهر تهران و برنامه ریزی و اجرای پروژه های شاخصی نظیر بوستان ولایت، پل جوادیه و مجموعه های متعدد فرهنگی و تفریحی بیش از هر چیز نگاه رقیب پندار برخی مسئولین را نسبت به جایگاه مدیریت شهری پایتخت ترسانده است و از این رو هر نقطه ای که بتواند خللی در این جایگاه ایجاد کند مورد توجه قرار خواهد گرفت.
این گروه تجربه شهر ری یا همان منطقه 20 شهرداری تهران را فراموش نکرده اند و به خوبی می دانند مردم با مشاهده خدمات و پروژه های متعدد به جای وعده ها و شعار های دهان پرکن و حتی حرکت های تبلیغی نظیر پخش نذری و بن چگونه در مورد مسئولین و مدیران کشور قضاوت خواهند کرد.
در این بین به نظر می رسد دولتی که خود سابقه مطرح کردن طرح های سوال برانگیزی نظیر باغشهر ها را در کارنامه دارند نباید با طرح چنین اخبار و جوسازی هایی زمینه سوء استفاده مافیا های زمین خواری را که منتظر لحظه ای غفلت از حریم شهر تهران هستند را فراهم آورند .
دیدگاه تان را بنویسید