چگونه سرمایه متهمان پرونده رضایت خودرو ۲۰ برابر شد؟
پنجمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی رضایت خودرو طراوت نوین برگزار شد.
پنجمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی رضایت خودرو طراوت نوین به ریاست قاضی کلهر در دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور در استان قزوین با حضور دادستان، متهمان، وکلای آنها و شکات پرونده برگزار شد.
در ابتدای جلسه قاضی کلهر تاکید کرد، پرونده در مورد تمام متهمان مفتوح و در حال رسیدگی است.
در ادامه وکیل شکات در جایگاه قرار گرفت و در رابطه با اتهامات رخ داده توضیحاتی ارائه داد و گفت: پرداخت مطالبات مردم به نرخ روز و مطابق با آخرین قرارداد را از دادگاه درخواست دارم.
سپس یکی از متهمان پرونده در جایگاه قرار گرفت و پس از تفهیم اتهام در رابطه با اتهام پولشویی و نحوه ورود به شرکت طراوت نوین توضیحاتی ادائه داد و اظهار داشت: مسئولیت امور داخلی شعبه تاکستان شرکت را برعهده داشتم.
قاضی از این متهم پرسید قبل از ورود به شرکت چقدر اموال داشتید و اموال شما بعد از ورود به شرکت چقدر شد؟
این متهم پاسخ داد: قبل از ورود به شرکت یک خانه و ماشین داشتم و در حال حاضر 8 سند شامل 4 زمین زراعی و 4 واحد مسکونی به نام بنده است.
قاضی از وی پرسید: شرکت چه کار تولیدی انجام میداد که این مقدار سود پرداخت میکرد؟
متهم پاسخ داد: اطلاعات زیادی از کار شرکت ندارم و فقط میدانم شرکت به صورت سبدی خودرو میخرید و به سرمایهگذاران میفروخت.
در ادامه وکیل این متهم در جایگاه قرار گرفت و به دفاع از موکلش پرداخت.
این وکیل گفت: مدیرعامل شرکت برای پرداخت مطالبات اقدام به راهاندازی یک شرکت کرده است تا از طریق سود آن پول مردم را پرداخت کند.
در ادامه قاضی گفت: مردم پول خود را برای خرید خودرو به شرکت داده بودند و سرمایهگذاران اجازه تاسیس شرکت نداده بودند. هیچ شرکتی حق جذب سرمایه مردم جز از طریق نظارت بازار سرمایه (بورس) را ندارد.
در ادامه یکی دیگر از متهمان که باجناق متهم ردیف اول پرونده است در جایگاه قرار گفت و پس از تفهیم اتهام گفت: بنده قبل از ورود به شرکت، فعالیت اقتصادی خرید و فروش خودرو میکردم و خانه و خودروی پرادو داشتم و عضو هیئت مدیره شرکت بودم.
قاضی گفت: بعد از ورود به شرکت چند خودرو داشتید؟
این متهم گفت: 3 خودروی لندکروز، مازراتی و بنز داشتم.
قاضی بیان کرد: شما که این مقدار اموال و فعالیت اقتصادی داشتید چرا سرمایه خود را وارد شرکت طراوت نوین کردید، آن هم در زمان راه اندازی شرکت که به گفته مدیرعامل آن در اوایل کار شرکت در تهیه هزینه امورات شرکت دچار مشکل بود.
قاضی گفت: شما در مرحله بازرسی گفته بودید اگر ما هر کدام نصف اموال خودمان را بدهیم، مشکل شرکت حل میشود. چه کسانی از شرکت سود بردهاند؟
این متهم پاسخ داد: تمام 26 متهمی که دستگیر شدند، سود بردهاند.
قاضی گفت: افراد دیگری هم مانند شما سود نامتعارف دریافت کردهاند؟ چقدر سود بردند، زیرا شما در مرحله بازپرسی اعلام کردید برخی افراد هزار میلیارد تومان برده اند.
متهم پاسخ داد: اطلاعی ندارم.
قاضی گفت: اموال شما چقدر ارزش دارد؟
متهم گفت: کل اموالم را با 36 میلیارد تومان خریداری کردم.
مستشار دادگاه گفت: حسابهای شما بررسی شده است گردش حساب شما در 3 سال گذشته 230 میلیارد تومان بوده است. فعالیت اقتصادی شما چه بوده است؟
وی گفت: بنده چندین خودرو بنز برای مدیرعامل شرکت خریداری کردم.
در ادامه مستشار دادگاه گفت: شما در مرحله بازپرسی گفتهاید که اسناد در شرکت جعل شده است.
متهم پاسخ داد: این مطالب را قبول ندارم. این موضوع را مدیرعامل شرکت گفت و ما را مجبور کرد که آن را بنویسیم و امضا کنیم.
در ادامه وکیل این متهم به دفاع از موکلش پرداخت و گفت: موکلم یک ریال هم حیف و میل اموال مردم نداشته است و حق امضایی در شرکت نداشته است.
قاضی گفت: موکل شما عضو هیئت مدیره شرکت و سهامدار بوده است. چگونه میگوید هیچ نقشی در شرکت نداشته است.
در ادامه یکی دیگر از متهمان که برادر متهم ردیف اول نیز هست در جایگاه قرار گرفت و گفت: از سال 91 به صورت موردی خرید و فروش موتورسیکلت و خودرو داشتم و در اواسط سال 97 در شرکت برادرم سرمایهگذاری کردم و خودرو تحویل گرفته و در بازار آزاد میفروختم و مبالغ دریافتی را مجدد به حساب شرکت واریز میکردم.
قاضی گفت: سرمایه ورودی شما به شرکت چقدر بوده است؟
متهم پاسخ داد: 42 میلیارد تومان.
قاضی گفت: سرمایه شما چگونه 42 میلیارد تومان شده است؟ شما سال 97، مبلغ 142 میلیون تومان سرمایهگذاری کردید و 5 سال بعد سرمایه اولیه 42 میلیارد تومان شده است و 60 میلیارد تومان از شرکت خارج کردید.
این متهم گفت: قیمت خودرو در کشور 20 برابر شده است. سرمایه من هم افزایش پیدا کرده است.
قاضی خطاب به این متهم گفت: چرا سرمایه، دیگر سرمایهگذاران 20 برابر نشده است؟
این متهم اظهار داشت: سود دریافتی من از شرکت مانند دیگر سرمایهگذاران متعارف بوده است. نسبت برادری باعث نشده است ریالی اضافهتر از دیگر سرمایهگذاران دریافت کنم و طلا فروشی و موبایل فروشی برای خودم بوده است.
قاضی خطاب به این متهم گفت: شما هیچ یک از اتهامات را قبول ندارید، اما برادرتان اعلام کرده که طلا فروشی و موبایل فروشی را برای هر کدام از برادرانم به مبلغ 12 میلیارد تومان خریداری کردم.
این متهم گفت: ملک طلافروشی برای خودم بوده و با یک ملک 8 واحدی با برادرم معاوضه کردم و فقط موبایلها را برادرم به من داده است.
قاضی گفت: ملک 8 واحدی را از کجا آوردید؟
این متهم گفت: سال 99 خریداری کردم.
قاضی گفت: پول آن را از سرمایهگذاری در شرکت به دست آوردید؟
متهم گفت: بله.
در ادامه تعدادی از شکات در دادگاه مطالب خود را مطرح کردند.
قاضی در ادامه در رابطه با روند رسیدگی به پرونده گفت: وکلای همه متهمان و شکات پرونده را مطالعه کردهاند.
وی افزود: به اتهام همه متهمان رسیدگی و حکم صادر و براساس حکم صادر اموال به مزایده گذاشته میشود، تمام این کارها در راستای حمایت از شکات است.
قاضی کلهر گفت: اموال موجود به مزایده گذاشته و به مردم پرداخت میشود و در ادامه اگر اموالی کشف شود مجدد بررسی میشود. دادگاه تصمیم جدی در رسیدگی به پرونده دارد.
قاضی دادگاه در پایان ختم جلسه امروز را اعلام کرد./ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید