با اعلام سازمان مدیریت بحران:
ثبت ۱۶ هزار زلزله در کشور سال گذشته
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، گفت: سال گذشته در کشور ۱۶ هزار زلزله به ثبت رسیده است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، گفت: سال گذشته در کشور ۱۶ هزار زلزله به ثبت رسیده است.
محمدحسن نامی امروز در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که در استانداری برگزار شد، با اشاره به اینکه یک میلیون و ۲۰۰ هزار شرکت صنعتی بالای ۵۰۰ نفر و ۱۵۰ هزار شرکت معدنی وجود دارد، اظهار داشت: این کارکنان میتوانند در قالب تیمهایی تحت آموزش قرار بگیرند و در بحرانها در کنار دستگاههای امدادرسان باشند.
وی با بیان اینکه در صنعت بیمه باید از روشهای نوین استفاده شود که سبب جذب مشتری شود افزود: براساس آمار اعلام شده تکرار وقوع زلزله در کرمانشاه حدود ۴۰ تا ۴۵ سال بوده و در آخرین زلزله ۳۷ هزار واحد تخریب شده است و نسبت به میزان دریافتی بیمه این تعداد بسیار ناچیز است.
نامی گفت: باید مردم به بیمه اطمینان داشته باشند و ظرفیت آن افزایش یابد که در صورت تخریب منزل، فرد اطمینان داشته باشد که با خسارت بیمه منزل او تا انتها ساخته میشود و دغدغه دیگری نداشته باشد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اینکه در سیل خرداد ماه سال گذشته ۱۷۹ هزار هکتار خسارت دید که کمتر از ۱۰ درصد بیمه بودند افزود: ۱۹۶۱ خودرو گرفتار سیل شدند که هیچکدام بیمه نبودند و این هنر بیمهگران است که مردم را ترغیب کنند.
نامی با بیان اینکه ۸۰۰۰ کیلومتر شبکه برق، آب و گاز در کشور وجود دارد که باید بیمه شود عنوان کرد: ساختمانهای دولتی نیز باید بیمه شوند و در صورت تخریب مکانی بالاترین فرد در دستگاه مسئول است و این موضوع به همه دستگاهها ابلاغ شده است.
وی با اشاره به اینکه از ۶۶ مخاطرهای که تاکنون در دنیا شناسایی شده ۴۴ مورد ان در کشور ما به وقوع پیوسته است گفت: مهمترین مخاطرات کشور ما به ترتیب سیلاب، زلزله، فرونشست، آتش سوزی، سرمازدگی و خشکسالی و غیره است و دو مورد اول از اهمیت بسیاری برخوردار هستند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه برای زلزله باید عزم عمومی وجود داشته باشد که مقاومت سازه را به هشت ریشتر و برای اماکن حساس به ۱۰ ریشتر برسانیم افزود: سالانه در کشور حدود ۱۵ هزار زلزله رخ میدهد که یک پنجم آن بالای چهار ریشتر است.
نامی گفت: در سالهایی که زلزلههای مهم در کشور رخ داده همچون زلزله کرمانشاه ۱۹ هزار و ۳۰۰ زلزله به ثبت رسید و در زلزله بم ۱۸ هزار و زلزله منجیل نیز به بیش از ۲۰ هزار زلزله رسیده بود و این نشانگر مهمی محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۱۶ هزار زلزله به ثبت رسید افزود: صفحه ایران از چهار صفحه از بیرون تحت فشار است که خطرناکترین آن شبه جزیره عربستان است و در نیمه اول سال گذشته در حرکتی غیرقابل انتظار حدود ۲۱ میلیمتر حرکت کرد در حالی که سالهای قبل کمتر از یک میلیمتر حرکت داشت و در یک منطقه در مدت پنج ماه و ۱۰ روز بیش از ۲۴۰۰ زلزله رخ داد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: وضعیت ۲۲۰ سال گذشته مورد مطالعه قرار گرفت و متوجه شدیم در این مدت ۱۲ زلزله بالای هفت ریشتر رخ داده که آخرین آن ۷.۷ ریشتر بوده است و این نشان داد اگر مقاومت سازه به استاندارد ۷ ریشتر برسد زلزله به یک پدیده تبدیل میرسد.
نامی با اشاره به اینکه این فرهنگ بین مردم تقویت و نسبت به مقاوم سازی منازل خود حساس باشند گفت: ۳۳ وزارتخانه، سازمان و نهادهای زیر نظر مقام معظم رهبری نسبت به مدیریت بحران وظیفه دارند و همه ما باید احساس مسئولیت کنیم.
وی با بیان اینکه سیلاب یکی از خطرناکترین مخاطرههای امروز است افزود: با توجه به اینکه نظم آب و هوایی در دنیا به هم خورده باید هر روز منتظر این مخاطره باشیم و یکی از ۳۴ چالش موجود در دنیا است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اینکه برای در امان بودن از سیلابها راهی جز آبخیزداری و آبخوانداری نداریم گفت: آبخیزداری در بالادست بسیار مهم است و علاوه بر حفظ خاک مانع از بروز سیلاب میشود.
نامی با بیان اینکه باید از ساخت و سازهای غیرمجاز و غیراصولی به طور جدی جلوگیری شود، عنوان کرد: از دادستانها درخواست شده این موضوع را کنترل کنند، زیرا این موضوع بدهکار کردن جامعه به آینده است و این سبب حفظ جان و دارایی مردم میشود.
وی با بیان اینکه ۱۴۴ هزار و ۶۱۰ کیلومتر رودخانه در کشور وجود دارد که ۶۸۲۰ کیلومتر ان از مناطق مسکونی شهری و روستایی عبور میکند، گفت: باید با احداث سیلبند عرضی، اصلاح مسیر رودخانهها و برخورد جدی با ساخت و سازهای غیرمجاز از وقوع اتفاقات ناگوار پیشگیری کرد./تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید