رسیدگی به ۵ میلیون پرونده در شوراهای حل اختلاف
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه ار رسیدگی حدود نیمی از پروندههای دستگاه قضایی در شوراهای حل اختلاف خبر داد.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه ار رسیدگی حدود نیمی از پروندههای دستگاه قضایی در شوراهای حل اختلاف خبر داد.
حجتالاسلاموالمسلمین هادی صادقی، رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه،امشب ۳ آبان ۱۴۰۲ با حضور در برنامه صف اول درباره اقدامات این مرکز جهت بهرهمندی از ظرفیتهای مردمی در حل اختلاف دعاوی و شکایتها، گفت: درباره حل اختلافات، روشهای مختلفی وجود دارد و آخرین روش، روش قضایی است. قبل از روش قضایی، دادگاه و رأی قاضی، روشهای دیگری همچون مذاکره طرفین اختلاف، میانجیگری واسطههایی که اعتبار و احترام دارند، روش داوری، میانجیگری حرفهای در امور کیفری و شوراهای حل اختلاف در حال انجام است.
وی با بیان اینکه شوراهای حل اختلاف حدود ۲۱ سال پیش تشکیل شدند و ما در آستانه سالگرد تاسیس آن در هجدهم آبان ماه هستیم، اظهار کرد: شوراهای حل اختلاف از ابتکارت خوب آیتالله هاشمی شاهرودی بود.
حجتالاسلام صادقی، بیان کرد: شوراهای حل اختلاف هم اکنون قانون دارند و منظم هستند و در همه کشور فعالند. در شوراهای حل اختلاف حدود ۲۸ هزار همکار داریم که اغلب این افراد به شکل افتخاری با ما همکاری میکنند. با کمترین خدماتی که ما به این افراد میدهیم، آنها بیشترین خدمات را به مردم ارائه میکنند.
نیمی از پروندههای ورودی دستگاه قضایی در شوراهای حل اختلاف رسیدگی میشود
معاون قوه قضاییه با بیان اینکه بسیاری از دعاوی، اختلافات، نزاعها و شکایتهای مردم به شوراهای حل اختلاف ارجاع داده میشود، گفت: هم اکنون حدود نیمی از پروندههای ورودی دستگاه قضایی در شوراهای حل اختلاف رسیدگی میشود، که حدود ۵ میلیون پرونده است.
استقبال مردم از شوراهای حل اختلاف
وی در پاسخ به این سوال که کدامیک از روشهای حل اختلاف مورد استقبال مردم قرار گرفته است، اظهار داشت: در حال حاضر بیشترین استقبال از شوراهای حل اختلاف صورت میگیرد به دلیل آنکه قانون مشخص و منظمی دارد، سال هاست که فعالیت میکند و مردم آن را شناخته اند. مردم یا بر اساس یک ماده قانونی به اختیار خود به شوراهای حل اختلاف مراجعه میکنند و یا بر اساس صلاحیتهایی که در قانون برای شوراهای حل اختلاف پیش بینی شده الزاما به این مرکز مراجعه میکنند.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه تصریح کرد: نهاد داوری هم در قانون وجود دارد، اما تا کنون به قدر کافی شناخته نشده است تا به آن مراجعه شود، این ظرفیت بزرگی است که ما برای توسعه آن برنامه داریم. هم اکنون در حال تربیت، جذب و معرفی داوران حرفهای هستیم تا مردم به آنها مراجعه کنند.
حجت الاسلام صادقی افزود: این داوران از ما پروانه میگیرند، البته مردم میتوانند به داوران غیر پروانه دار هم مراجعه کنند، ولی آن کسی که اعتبار او مورد تائید ما است طبیعتا به نفع مردم خواهد بود./فارس
دیدگاه تان را بنویسید