مشکل ثبتنام زیر ۱۸ سالهها در سماح حل شد / تمدید رایگان اعتبار گذرنامه
همه تمهیدات لازم جهت برگزاری پیاده روی اربعین حسینی در حال انجام است تا امسال هم رکوردی جدید از گردهمایی بزرگ عاشقان حسین ثبت شد.
از سال ۱۳۹۳ شمسی جمعیت اربعینیها به ۲۰ میلیون نفر نزدیک شد و چشم جهانیان به روی پیاده روی عظیم در دنیای معاصر باز شد که رکوردهای جدیدی داشته است. پیادهروی اربعین زائرانی از حدود ۷۰ کشور جهان دارد. فقط شیعیان ایران و عراق و خاورمیانه و آسیا نیستند و هرسال زائرانی از کشورهایی در قارههای مختلف ازجمله اتریش، فنلاند، استرالیا، سوئد، دانمارک، آمریکا، انگلستان، آرژانتین، کلمبیا، روسیه و… در پیادهروی اربعین حضور دارند. در مسیرهای راهپیمایی کربلا در برخی سالها بیش از ۱۷ هزار موکب و مضیف برپا میشود و صفر تا صد این میزبانی بزرگ حاصل کار بسیاری از داوطلبانی است که عشق حسین (ع) در دل و نام حسین (ع) بر زبان و یاد حسین (ع) در جان دارند.
امسال هم مجموعه خدمات نه تنها کم نشده بلکه برنامه ریزی ها حکایت از افزایش خدمات به زائران را دارد. برای خدمات دهی هرچه بهتر زائران اربعین حسینی تعداد مرزهای ورودی به عراق افزایش یافته و طبق آخرین آمار اعلام شده بیش از ۲۰ هزار نفر از سوم مرداد تاکنون برای پیاده روی اربعین ثبت نام کردهاند. به گفته مسئولان ستاد اربعین امسال مرزهای تمرچین، خسروی، باشماق، سومار، چذابه، شلمچه و مهران بدین منظور فعال است و فقط مرز سومار برای موکبها پیش بینی شده است. همچنین ثبت نام زائران برای تردد از مرز و سفر به عراق برای پیاده روی اربعین فقط از طریق سامانه سماح صورت میگیرد.
سفر با خودروی شخصی به عراق در ایام اربعین منتفی است
مجید میراحمدی رئیس ستاد مرکزی اربعین با اشاره به عزیمت زائران اربعین با خودروی شخصی گفت: سفر با خودروی شخصی به عراق در ایام اربعین منتفی است؛ زیرا عراق میگوید وضعیت جادههایش مناسب نیست و شرایط پذیرش خودروها را ندارد البته دوستان عراقی در حال توسعه جادههای مرزی خود هستند.
وی با اشاره به صدور گذرنامه گفت: گذرنامه اربعین فقط برای افرادی که هیچ گذرنامهای ندارند یا گذرنامهشان اعتبار ندارد صادر میشود.
تمدید رایگان اعتبار گذرنامه
میراحمدی افزود: اگر مدت اعتبار گذرنامه کسی تمام شده یا زیر ۶ ماه است میتواند با مراجعه به پلیس بهطور رایگان مهر تمدید بزند و به کربلا سفر کند.
وی بیان داشت: امسال ما هرگونه خدماتی که بخواهیم بدهیم به کسانی است که در سامانه سماح ثبت نام کردند. این موضوع شامل بیمه، ارز مسافرتی و… است.
مشکل ثبتنام زیر ۱۸ سالهها در سماح حل شد
همچنین با توجه به ممنوعیت فروش سیمکارت به نوجوانان زیر ۱۸ سال، در روزهای اخیر امکان ثبتنام آنها در سامانۀ سماح برای دریافت گذرنامۀ اربعین وجود نداشت.
معاون عتبات سازمان حج اعلام کرد مشکل حل شده و این نوجوانان میتوانند بهعنوان یکی از اعضای گروه به زیارت اربعین مشرف شوند. با این حساب امکان سفر انفرادی افراد زیر ۱۸ سال وجود ندارد.
الزام دریافت مجوز خروج از کشور برای مشمولان غیر غایب
همچنین سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیهای اعلام کرد: همه مشمولان غیر غایب بدون دریافت مجوز خروج از کشور از مراجعه به همه مرزهای زمینی و هوایی خودداری کنند.
همه مشمولان غیر غایب که متقاضی سفر به کشور عراق به جهت زیارت عتبات عالیات در ایام محرم و صفر هستند میبایست حتماً مجوز خروج از کشور بدون نیاز به پرداخت وثیقه را از ابتدای مرداد تا ۲۵ شهریور ماه از سامانه sakha0epolice.ir دریافت کنند.
در این اطلاعیه آمده است؛ اخذ مجوز خروج از کشور ضروری بوده و لیکن پرداخت وثیقه از مراحل آن حذف شده است.
صدور مجوز موکبهای درمانی از سوی هلال احمر
هلال احمر هم برنامههای مفصلی برای اربعین دارد. رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در گفتوگو با مهر با اعلام اینکه داروهای اربعین در حجم زیاد خریداری شده و در حال بستهبندی است، درباره چگونگی فعالیت کادر درمان هلال احمر ایران در مراسم اربعین و در عراق گفت: امسال صدور مجوز برای موکبهای درمانی مراسم اربعین نیز با هلال احمر است. این موضوع را نیز اعلام کردیم که متقاضیان ارائه خدمات درمانی در اربعین جهت ثبت نام مراجعه کنند. به این ترتیب برای این افراد مجوز مورد لزوم صادر و بر اساس مکانهایی که نیاز است خدمات داده شود، تیمهایشان مشخص میشود. پس از آن نیز پشتیبانی داروییشان را هلال احمر انجام خواهد داد و امکاناتی که داریم را در اختیارشان میگذاریم تا آن عزیزان هم بتوانند خدمات مناسبی را به زائران ارایه دهند.
۴۰۰۰ نیروی هلال احمر ایران برای پوشش عملیات امدادی و درمانی اربعین
وی با بیان اینکه مجموع نیروهای امدادی و کادر بهداشت و درمان اعزامی هلال احمر ایران به عراق برای مراسم اربعین امسال حدود ۴ هزار نفر را شامل میشود، به مذاکرات صورت گرفته با وزیر بهداشت عراق جهت اعمال جراحی پزشکان ایران در بیمارستانهای عراق، افزود: هر سال یک تیم پزشکی کشورمان در بیمارستان الحسین (ع) که بزرگترین بیمارستان کربلاست مستقر میشود و به این ترتیب قسمتی از اورژانس و بخش را پزشکاران و پرستاران ایرانی ارائه خدمت دارند.
مجوز حضور پزشکان ایران در اتاقهای عمل عراق
مرعشی در این باره افزود: اما پیش از این اعمال جراحی را تیم جراحی عراق انجام میداد و برای امسال مقرر شد که جراحان ما نیز شامل جراحان ارتوپد، مغز و اعصاب، زنان زایمان و … اجازه حضور در اتاقهای عمل را داشته باشند. این اسامی را نیز آماده کردهایم و ارسال میشود تا به این ترتیب خدمات بهتری در سال جاری ارائه شود.
مراکز درمانی هلال احمر ایران در عراق
وی درباره مراکز درمانی هلال احمر ایران در عراق گفت: در حال حاضر و در ایام عادی سال در کربلا و نجف درمانگاه شبانه روزی داریم؛ اما در ایام اربعین این تعداد مراکز بسیار زیاد میشود و برای اربعین امسال قرار است خدمات از اول ماه صفر شروع شود و حداقل تا ۲۵ ماه صفر نیز ادامه داشته باشد. در نتیجه طول مدت زیارت اربعین امسال افزایش مییابد.
موکبهای درمانی شناسنامه دار میشود
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر بیان داشت: شرح وظایف موکب ها و مراکز درمانی ابلاغ و دورههای توجیهی برای کادر درمان برگزار شده است. در اربعین امسال به سمت پیشگیری از وقوع بیماریها گام خواهیم برداشت.
وی افزود: مشخصاً جلوگیری از برخی رویدادها میتواند منجر به یک راهپیمایی ایمن شود. اولویت ما شناسنامه دار کردن موکبهای درمانی است و مشخصات مسئولین این موکب ها در همین راستا ثبت میشود.
مرعشی تصریح کرد: در سطح استانها نیز به موکب ها کمک میشود تا بتوانند نیاز دارویی زائرین را برطرف کنند. این خدمات بر اساس ضوابطی انجام میشود و براساس دستور پزشکان به زائرین دارو داده میشود. از سوی دیگر ترکیب کادر درمان در داخل و خارج از کشور بزودی مشخص میشود و موکبهای ارائه دهنده خدمات بهداشتی و درمانی با علائم خاص مشخص خواهند شد.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر با اشاره به اهمیت پیشگیری از شیوع بیماریهای واگیر گفت: مقرر میشود تا مکانهایی ایزوله برای نگهداری زائرین مبتلا به بیماریهای واگیر تعبیه شود تا بیماریهای واگیر مانند وبا به سایر زائرین سرایت نکند.
مشارکت دارویی مردم با هلال احمر برای خدمت رسانی به زائرین اربعین
سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر نیز اعلام کرد: این جمعیت همه ساله در مراسم اربعین حسینی (ع) خدمت به زائرین را سرلوحه وظایف خویش قرار میدهد.
جمعیت هلال احمر همواره برای جلب مشارکتهای مردمی و خیرین در امور عام المنفعه و بشردوستانه اهتمام دارد و به همین منظور، سازمان داوطلبان در قالب طرح ملی مرهم زائر و برای تأمین بخشی از اقلام دارویی مورد نیاز این مراسمِ جهانی و اجتماعِ انبوه، اعلامِ مشارکتِ عمومی مینماید.
عمومِ هموطنان، خیرین و حامیانِ حقوقی میتوانند در راستای مسئولیتِ اجتماعی خویش و همچنین خدمتِ دارویی و درمانی به زائرینِ اربعینِ حسینی (ع)، داروهای اهدایی خود را با لحاظ نمودن شرایط خاص به تمام شعب شهرستانی، خانههای هلال و پایگاههای جمعیت هلال احمر در سراسر کشور تحویل نمایند.
شرایط داروهای اهدایی نیز مطابق با شیوه نامه طرح مرهم زائر اعلام و ابلاغ شده است که مبتنی بر آن، داروها باید با بسته بندی مناسب و ترجیحاً با بسته بندی اولیه کارخانه باشد، داروهای یخچالی و داروهای دارای شرایط نگهداری در دمای ۱۵ تا ۲۰ درجه نباشد، داروهای مایع، نیمه جامد، اسپریها و شیاف ها با بسته بندی باز و نیز قرصها، کپسولها به صورت فلهای و باز شده نباشد.
جمعیت هلال احمر همچنین از همکاری داوطلبانه داروخانهها و شرکتهای دارویی در طرح مرهم زائر و اهدای داروهای پرمصرف در تجمعات انبوه به جمعیت هلال احمر، استقبال میکند.
جمع آوری داروها با همکاری و همیاری اعضای سازمانهای داوطلبان و جوانان و تفکیک داروها توسط افراد واجد صلاحیت از جمله اعضای کانونهای دانشجویی هلال احمر در دانشگاههای علوم پزشکی و تکنسینهای دارویی با نظارت مشترک معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی و مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر صورت میگیرد.
سلیمی اضافه کرد: داروهای اهدایی پس از طی فرایند تفکیک، برای انتقال به کشور عراق و توزیع در مراکز درمانی تحت نظارت جمعیت هلال احمر ایران، در اختیار مرکز پزشکی حج و زیارت این جمعیت قرار میگیرد.
خدمت گذاری به زائرین اربعین حسینی یک نعمت بزرگ است
سردار فضلی، جانشین معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در این زمینه اعلام کرد: خدمت گذاری به زائرین اربعین حسینی یک نعمت بزرگ است که به ما عطا شده و بر همین اساس باید قدر این نعمت را دانسته و به بهترین شکل به زائرین خدمت رسانی کرد. هماهنگی و پیش بینی تمامی موارد از جمله موارد مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: جمعیت هلال احمر تجربیات گرانبهایی در عرصههای مختلف دارد و باید از این ظرفیت بهره گرفته شود تا با کمترین خطا عملیات پوشش اربعین انجام شود. ظرفیتهای خوبی در سایر دستگاهها وجود دارد که باید با هم افزایی از این داراییها استفاده کرد.
سردار فضلی ادامه داد: زمان بندی و ساماندهی دو اصل مهم است که باید پیش از آغاز مراسم اربعین نهایی شود. استانها نقشی اساسی در خدمت رسانی به زائرین دارند زیرا مرزهای جدیدی باز شده است و باید برای ساماندهی آنها نیز تمهیداتی انجام شود.
وی توضیح داد: باید به فکر تمامی مشکلات بود و برای حل آنها چاره اندیشید. نظارت بر عملکرد نیز اقدام مهمی است که سبب میشود تا خدمات به شکل بهتر به مردم ارائه شود. هماهنگی و بهره گیری از ظرفیتهای کوچک و بزرگ بسیار مهم است و تسهیلگر امور خواهد بود.
به نظر میرسد، همه تمهیدات لازم جهت برگزاری پیاده روی اربعین حسینی اعم از ثبت نام در سامانه سماح تا در نظر گرفتن موکبهای درمانی و تمدید رایگان اعتبار گذرنامه در حال انجام است تا امسال هم رکوردی جدید از گردهمایی بزرگ عاشقان حسین ثبت شد.
مهر
دیدگاه تان را بنویسید