سقف هزینه حج تمتع ۱۴۵ میلیون تومان/ ارائه خدمات اسکان به زائران حج در ۹۰ هتل
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: هزینه سفر حج امسال از ۱۰۹ تا ۱۳۰ میلیون تومان و یک کاروان زوجی داریم که هزینه آن ۱۴۵ میلیون تومان است؛ البته اسکان آنها فقط در مکه به صورت زوجی است و در مدینه اسکان چند نفر در یک اتاق خواهد بود.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: هزینه سفر حج امسال از ۱۰۹ تا ۱۳۰ میلیون تومان و یک کاروان زوجی داریم که هزینه آن ۱۴۵ میلیون تومان است؛ البته اسکان آنها فقط در مکه به صورت زوجی است و در مدینه اسکان چند نفر در یک اتاق خواهد بود.
سید عباس حسینی در همایش تخصصی روحانیون اهل سنت اظهار کرد: امسال میزبان 87 هزار و 550 نفر زائر هستیم که در قالب 577 کاروان ساماندهی شدهاند و از بین آنها میزبان 66 کاروان اهل سنت با جمعیت حدود 20 هزار نفر هستیم.
وی ادامه داد: ثبتنامها تمام شده و در موضوع معاینات پزشکی همچنان پیگیر وضعیت حجاج هستیم علاوه بر این آمادگی لازم برای صدور روادید حجاج انجام شده و دیروز توانستیم برای بخش اجرایی تعدادی ویزا هم اخذ کنیم که بعد از موضوعات عوامل اجرایی، اخذ ویزا برای زائرین در دستور حوزه کاری ستاد و سازمان قرار گرفته است.
رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: امسال 70 هتل در مکه و 20 هتل هم در مدینه خدمات اسکان را به حجاج ارائه میدهند که از این تعداد 8 هتل مربوط به زائرین اهل سنت است. با توصیه نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج، سعی کردیم نزدیک ترین هتلها را به برادران اهل سنت تخصیص بدهیم. این 8 هتل در مکه نزدیکترین نقاط به حرم هستند به گونهای که بعد از تعطیلی ناوگان در 5 ذیالحجه، زائران میتوانند به راحتی به حرم دسترسی داشته باشند.
وی با بیان اینکه به طور کلی در مکه 6 گروه قیمتی و در مدینه نیز 6 گروه قیمتی داریم که تلفیق این گروههای قیمتی هزینه حج را تعیین میکند، افزود: بعضا در عربستان با اختلاف قیمت در هتلها مواجه میشویم که بیشتر مربوط به همین گروههای قیمتی ترکیبی مکه و مدینه و ایستگاه پروازی است که زائران مشرف میشوند، است. این نکته را مطرح کردم که اگر با این موضوع مواجه شدید، زائران را توجیه کند که وجود چند قیمت در هتل به دلیل مسکن مدینه و ایستگاه پروازی که زائران از آن مشرف شدهاند، مربوط میشود.
حسینی تصریح کرد: هزینه سفر امسال از 109 تا 130 میلیون تومان و یک کاروان زوجی داریم که هزینه آن 145 میلیون تومان است؛ البته اسکان آنها فقط در مکه به صورت زوجی است و در مدینه اسکان چند نفر در یک اتاق خواهد بود.
وی ادامه داد: درخصوص تغذیه، برنامه غذایی متناسب با ذائقه ملی و عمومی کشور تنظیم و سعی کردهایم که موضوع سن زائرین که امسال به مراتب مسنتر از سال قبل هستند را در نظر بگیریم علاوه بر این قرارداد بیش از 130 قلم کالای مورد نیاز برای تامین تغذیه حجاج نیز انجام شده است چراکه میخواستیم مطابق با ذائقه ایرانی و فرهنگی ما باشد. 250 سرآشپز و آشپز خدمت برای تأمین غذای حجاج را انجام میدهند و 2 آشپزخانه در مکه و دو آشپزخانه در مدینه پخت غذای زائرین را برعهده دارد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، همچنین گفت: درخصوص حمل و نقل قرارداد 350 دستگاه اتوبوس برای انتقال حجاج از منازل به حرم را منعقد کردهایم اما اینجا یک نکته قابل ملاحظه ای مربوط به ایستگاه جمرات، وجود دارد زیرا مسیر جمرات تا باب علی با زائرهای کشورهای به صورت مشترک از اتوبوسها استفاده میکنیم که باید این آمادگی و ذهنیت را همه داشته باشند که این شرایط و اقتضای عربستان است و باید ما هم همسو و هم جهت با آنها این عملیات را به خوبی اداره کنیم.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: 21 ایستگاه پروازی عملیات انتقال حجاج را انجام میدهد که 2 ایستگاه قشم و چابهار نیز به مجموع ایستگاهها اضافه شدهاند و در تلاش هستیم در صورت کمک ایرلاینها، بتوانیم تعداد ایستگاههای پروازی را افزایش بدهیم. طول عملیات رفت 30 روز و طول عملیات برگشت 22 روز است که از سوم خرداد تا اوایل تیرماه عملیات اعزام و از 13 تیر تا 3 مرداد عملیات بازگشت به طول میانجامد.
وی افزود: برای اینکه افراد بیشتری امکان تشرف داشته باشند، از تعداد عوامل اجرایی کاروانها به گونهای که اشکالی در کار ایجاد نشود، کاستهایم و به سمت استفاده از استعداد زائران برای مدیریت کاروانها رفتهایم. خواهش بنده این است که این موضوع را به خوبی برای زائران تبیین و از آنها برای مشارکت در اداره کاروانها، دعوت کنید.
حسینی در ادامه گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که باید به زائران گفته شود، محدودیت اسکان در منا است و زائران باید نسبت به این موضوع، در ایران توجیه شوند که در فضای عرفات گلایه نکنند چراکه حدود 80 سانت فضا برای هر فرد وجود دارد و در صورت آگاهی قبلی سطح انتظارشان پایین میآید. رعایت زمانبندی هنگام تخلیه عرفات نیز نکتهای است که باید به آن توجه داشته باشیم یعنی هم مدیران کاروان این برنامه زمانبندی را رعایت کنند و هم روحانیون محترم باید در این زمینه همراه و همگام با ما باشند تا بتوانیم عملیات را به صورت روان و به خوبی در عرفات اجرا کنیم.
وی افزود: ظرفیت هتلها براساس استانداردهای خاص هتلداری و برای ایام عمره پیش بینی شده و به دلیل اینکه ما خدمات تغذیهای یکسان و متمرکز داریم همیشه بیشتر از کشورهای دیگر با این مشکلات مربوط به آسانسور مواجه هستیم، وقتی خدمات نقل میدهیم و زائرمان را بعد از نمازها به هتلها منتقل میکنیم، از آسانسور برای استفاده از رستوران استفاده کند به همین دلیل ترافیک تردد در زمان وعدههای غذایی داریم اما زائران باید بدانند و اگاه باشند تا درگیر موضوعات تنشی شوند.
به گفته وی، آخرین موضوع هماهنگی و همکاری و هم افزایی به بخش فرهنگی و اجرایی است که شما میتوانید نقش بسزایی در این موضوع داشته باشد تا بتوانیم عملیات را به خوبی انشاءالله اجرا کنیم./تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید