معاون رئیس قوه قضائیه: بسیاری از جوانان فریبخورده در اغتشاشات از زندان آزاد میشوند
معاون رئیس قوه قضائیه گفت: به واسطه عفو مقام معظم رهبری، جوانهایی که فریب خورده و در این اغتشاشات به فریب ذهنی مبتلا شدند و پس از آن به اشتباه خود متوجه شدند، از زندان آزاد میشوند.
معاون رئیس قوه قضائیه گفت: به واسطه عفو مقام معظم رهبری، جوانهایی که فریب خورده و در این اغتشاشات به فریب ذهنی مبتلا شدند و پس از آن به اشتباه خود متوجه شدند، از زندان آزاد میشوند.
حجتالاسلام والمسلمین هادی صادقی امشب در آیین آزادی 13 زندانی محکوم قصاص نفس استان یزد اظهار داشت: عدالت تنها تنها کف اخلاق را میسازد و زندگی را خیلی سخت میکند و زندگی در کف اخلاق قطعا زندگی خوشی نیست.
وی ادامه داد: هم عقل انسان، هم تجربه بشری و هم شریعت الهی همه ما را به این سمت کشاندهاند که زندگی را باید با قله رفیع اخلاق نشانهگذاری کرد و برای رسیدن به این قله باید تلاش کرد.
معاون رئیس قوه قضائیه حاکمان مسئولیتهایی دارند که باید وظایف خود را انجام دهند اما همین قرآن کریم که وظیفه حاکمان را اجرای حکم و قصاص و عدل قرار داده، به جامعه اسلامی تاکید کرده که مسئله صلح و سازش را در جامعه ترویج کنند.
صادقی خاطرنشان کرد: مسئله صلح و سازش و رواج گذشت و وساطت برای خیر، سازش و اصلاح بین مردم در روایات و آیات فراوانی مطرح شده که در موارد مختلف بیان شده است.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور با بیان اینکه جامعه ای که از عمل به این دسته از معارف دینی و فرامین عقلی تهی باشد روی خوش را نمی بیند عنوان کرد: جوامعی که صرفا حقوقی باشند را در دنیا پیدا نمی کنید به ویژه اینکه جوامعی که سعی می کنند یک ساختار آهنین برای اجرای حقوق ایجاد کنند ظاهرا حقوق همه افراد را رعایت می کنند اما لذت زیست انسانی در این جوامع به حداقل رسیده به حدی که از فرط پوچی افراد در سطح بسیار بالا رو به خودکشی می آورند.
وی افزود: این خاصیت زیست اخلاقی است که زندگی را زیبا، قابل تحمل و دلپذیر میکند و الحمدالله چنین محافلی بسیار درخشان است و در عالم معنویت نیت های پاک و خالص آن بسیار میدرخشد.
معاون رئیس قوه قضائیه بالاترین کار نیک را اصلاح بین مردم و ایجاد صلح و سازش دانست و خاطرنشان کرد: باید دست یکایک خیرینی که در این مسیر حرکت کردهاند را بوسید و همچنین دست افرادی که از خون عزیزان خود گذشتهاند را باید بوسید که هر دوی این امور بسیار ارزشمند است.
صادقی با بیان اینکه فضای کشور ما در دهه فجر فضایی است که عفو سازش رواج بسیاری پیدا کرده گفت: در سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، پویشی به راه انداختیم که در هر استان لااقل 63 نفر را به نام این شهید والامقام از زندان آزاد کنیم و در مجموع بیش از سه هزار نفر از بند آزاد شدند.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور افزود: امروز هم پویشی در این زمینه به نام نامی امیرالمومنین(ع) انجام گرفت، علاوه بر این همین روز گذشته همه مشاهده کردند که رهبر معظم انقلاب عفو بزرگی را در فضای کشور به راه انداختند و به واسطه این عفو، جوانهایی که فریب خورده و در این اغتشاشات به فریب ذهنی مبتلا شدند و پس از آن به اشتباه خود متوجه شدند، از زندان آزاد میشوند.
وی عنوان کرد: علاوه بر افرادی که در این مراسم آزاد شدهاند، افراد دیگری هم در زندان حضور دارند که مشارکت خیران و انجام پویشهای مردمی میتواند زمینه آزادی آنها را هم فراهم کند.
معاون رئیس قوه قضائیه خطاب به محکومانی که از قصاص آزاد شدند گفت: همانگونه که خیران دل شما و خانوادهتان را شاد کردند، شما هم خودتان واسطه آزادی دیگران و انجام کار خیر شوید و زمینه آزادی افرادی که در بند هستند را فراهم کنید.
صادقی تصریح کرد: دومین خواستهای که از این افراد داریم این است که سعی کنند حادثه ای که برای آنها رخ داده را به بهترین وجه ممکن ترمیم و جبران کنند و قدردان این حکم نجات قصاص که نعمت الهی برای حیات دوباره است باشند.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور افزود: زندان برای جرایم یک موضوعی است که در قانون دیده شده اما همه ما به خوبی میدانیم که به هیچ عنوان زندان بهترین نوع مجازات نیست.
وی با تاکید بر اینکه زندان در حال حاضر متاسفانه اصلیترین مجازات ما شده اما این اسلامیترین مجازات نیست عنوان کرد: زندان صرفا زندانی را مجازات نمیکند بلکه خانواده زندانیان را هم مجازات میکند و به شاکی و خانواده شاکی هم خیری نمیبیند و در کنار آن جامعه هم از زندانی شدن این افراد خیری نمیبیند چرا که خرج زندانی از جیب جامعه میرود.
معاون رئیس قوه قضائیه افزود: ضرر بزرگتر آن سلب آزادی انسانهاست که بزرگترین مجازاتی است که میتوان برای یک فرد در نظر گرفت و سلب آزادی حتی از شلاق هم غیرانسانی تر است چرا که آزادی هویت اصلی آدمی است.
تاکید به صلح و عفو بارها و بارها در دین مبین اسلام وارد شده است
غلامعلی دهشیری رئیس کل دادگستری استان یزد هم در این مراسم با بیان اینکه افرادی که در این مراسم از قصاص نجات پیدا کردند مدیون اولیای دم هستند گفت: نقش مهمی که قصاص نفس در قرآن به آن اشاره شده پیشگیری است و افرادی که به این چنین احکام قرآنی ایراد میگیرند فلسفه آن را به درستی درک نکردهاند.
وی ادامه داد: همین که انسان بداند مجازات قتل عمد قصاص است نه تنها به فکر قتل نمیافتد بلکه خودش را هم در معرض کشته شدن قرار نمیدهد و به این ترتیب انسانها دوری از بسیاری درگیریها را در دستور کار خود قرار میدهد.
رئیس کل دادگستری استان یزد افزود: البته قرآن کریم تاکیدی بر اجرای قصاص ندارد و تاکید بسیار زیادی به عفو بخشش انجام داده اما در نهایت این حقی است که اولیای دم دارند و میتوانند یا با بخشش از آن بگذرند و یا آن را اجرا کنند.
دهشیری در ارتباط با زندانیانی که امروز از قصاص آزاد شدند عنوان کرد: در این مراسم 10 نفر محکوم به قصاص قتل عمد و سه نفر هم به دلیل قتل غیرعمد که در زندان به سر میبردند آزاد میشوند.
تجلیل از خیران مشارکت کننده در آزادی محکومان قصاص نفس
در این مراسم، حاج ابوالقاسم رمضانی، حاج عباس شریف، مهران محقق، حاج اکبر محسنی و رضا غضنفری به عنوان جمعی از خیرینی که در آزادی این زندانیان حضور داشتند تقدیر و تشکر شد.
همچنین در بخشی از این مراسم از مدیران زندانهای استان یزد که در آزادی این زندانیان نقش آفرین بودند به همراه رئیس ستاد دیه استان و جمعی از افراد مرتبط با این اتفاق هم تجلیل شد./تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید