موج جدید کرونا در راه است/ آنفلوآنزا تاکنون جان چند هموطن را گرفت؟

کد خبر: 1184852

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه حدود 30 مورد مرگ و میر آنفولانزا از ابتدای امسال تاکنون داشته‌ایم، گفت: علی رغم اینکه امسال آنفولانزا نوع A زودتر از گذشته رخ داده همچنان انتظار است که تا بهمن ماه و یا اسفندماه ادامه داشته باشد.

موج جدید کرونا در راه است/ آنفلوآنزا تاکنون جان چند هموطن را گرفت؟

شهنام عرشی رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز (سه شنبه 17 آبان ماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه در ستاد مرکزی این وزارتخانه به آخرین وضعیت اپیدمی کووید-19 در کشور و آمار مبتلایان و قربانیان آن اشاره و اظهار کرد: بر اساس استانداردهای جهانی و گزارش های ارائه شده، تمام موارد اعلامی کرونا بر مبنای آزمایش مثبت پی سی آر و تست اعلام می شود و به همین علت در آمارهای اعلام شده و آمار حقیقی مبتلایان تفاوت هایی وجود دارد.

وی با بیان اینکه تعداد موارد بستری و مرگ و میر کووید-19 به حداقل رسیده است، افزود: بر اساس آمارهای رسمی هیچ شهر قرمزی در نقشه کرونایی کشور وجود ندارد و اکنون استان فارس و شهر شیراز در صدر مبتلایان کرونا قرار دارند.

عرشی با اشاره به نمودارهای موجود وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره آمارهای ابتلا و مرگ و میر کرونایی کشور گفت: در پیک هفتم باتوجه به آمار بالای واکسیناسیون، قدرت ویروس کاهش و ایمنی جمعی افزایش داشته و به همین جهت ابتلا و مرگ و میر به مراتب کاهش یافته است.

احتمال ورود موج جدید ویروس کرونا از اواخر پاییز امسال

عرشی به سویه جدید کرونا شایع شده در دو کشور آلمان و فرانسه اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه عمدتا سویه های جدید با یک ماه تاخیر به کشور می رسد همچنان نگرانی های ما پایدار است و پیش بینی می شود در اواخر پاییز و اوایل زمستان پیک جدید نه به شدت پیک های قبلی در کشور بوجود بیاید.

وی بیان کرد: باتوجه به ریشه کن نشدن ویروس کرونا و وجود سویه های جدید توصیه وزارت بهداشت همچنان مبنی بر استفاده ماسک و رعایت فاصله های اجتماعی است.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت مطرح کرد: طبق اعلام مجامع جهانی به دلیل کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی همچنان پیش بینی خاصی به جهت اتمام ویروس کرونا نداریم اما به جهت آمار بالای واکسیناسیون روند پیک در کشور به حالت کنترل رسیده است.

عرشی به آمار واکسیناسیون در کشور اشاره و تصریح کرد: حدود 155 میلیون دُز واکسن نزریق شده است و 90 درصد از گروه سنی بالای 12 سال دُز نخست و 85 درصد از همین گروه سنی دُز دوم را دریافت کرده اند.

وی در ادامه درباره شیوع آنفولانزا در کشور، شیوع آن را از نظر تناسب زمانی زودتر از سالیان گذشته دانست و خاطرنشان کرد: آمار آنفلوآنزا نوع A تقریبا از اواخر مهرماه و ۴ هفته زودتر از حد معمول افزایش یافت.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: در طول سال بین هزار تا 2 هزار نمونه از سراسر کشور به جهت بررسی بیماری جمع آوری می‌شود تا روند آنفلوآنزا نوع A، مورد بررسی قرار گیرد.

عرشی ابراز خرسندی کرد که تا این لحظه اتفاق غیر مترقبه‌ای به نسبت آمارهای ابتلا و مرگ و میر ده سال اخیر در کشور رخ نداده است و به سیاق سال‌های پیشین روند شیوع آنفلوآنزا در کشور به وقوع پیوسته است.

وی با بیان اینکه حدود 30 مورد مرگ و میر آنفولانزا از ابتدای امسال تاکنون داشته‌ایم، گفت: علی رغم اینکه امسال آنفولانزا نوع A زودتر از گذشته رخ داده همچنان انتظار است که تا بهمن ماه و یا اسفندماه ادامه داشته باشد بنابراین واکسیناسیون برای ایمنی در برابر آنفولانزا بسیار موثر است که بهترین زمان تزریق واکسن نیز مهرماه و آبان ماه است.

واکسیناسیون همزمان کرونا و آنفلوانزا مشکلی ایجاد نمی‌کند

عرشی در پاسخ به پرسشی مبنی بر میزان تزریق واکسن آنفلوانزا در کشور و عوارض این واکسن گفت: ما سالانه حدود ۵۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزا را در سیستم‌های بهداشتی و درمانی و مراکز بهداشت و برای تزریق به زنان باردار توزیع می‌کنیم و به میزان ۳ تا ۴ میلیون دوز نیز در داروخانه‌ها توزیع می‌شود که خود بیماران مزمن به داروخانه مراجعه و واکسن را خریداری می‌کنند‌. در سال جاری حدود ۲۵۰ هزار دوز از واکسن آنفلوانزا تاکنون تزریق شده است.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: عوارض واکسن آنفلوانزا شامل درد محل تزریق و عوارض معمول است البته ممکن است هر واکسنی عارضه حاد نیز به دنبال داشته باشد و واکسیناسیون همزمان کرونا و آنفلوانزا مشکلی ایجاد نمی‌کند.

مراقبیم سویه های خطرناک پرندگان وارد اجتماع انسانی نشودرییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بیماری آنفلوآنزای پرندگان نیز اشاره کرد و گفت: ویروس آنفلوآنزای پرندگان در سال ۹۶ بسیار وسیع شیوع یافت اما خوشبختانه امسال درگیری خاصی را شاهد نبودیم و مهار شده است. هرچند که همواره مراقبیم سویه های خطرناک پرندگان وارد اجتماع انسانی نشود چرا که این ویروس به شدت قوی است.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت درباره عدم رعایت استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی در ناوگان حمل و نقل عمومی مانند مترو و اتوبوس گفت: ما درهیچ مرحله ای از پاندمی بر عدم رعایت و نیاز پروتکل های بهداشتی صحبت نکردیم و کما فی السابق بر استفاده از ماسک در فضاهای بسته توصیه جدی داریم. چراکه افراد در صورت عدم رعایت، خود و دیگران را به ورطه بیماری می اندازند.

عرشی در خصوص آخرین وضعیت شیوع بیماری وبا در کشور نیز گفت: امسال به دلیل شیوع زودهنگام وبا در کشور خصوصا از مرزهای غربی و کشور عراق بسیار نگران بودیم اما خوشبختانه با مراقبت های گسترده از سوی همکاران ما در حوزه دانشگاه ها، بیماری مهار شد و ۳۸۰ مورد بیماری نیز در کشور شناسایی شد.

وی افزود: همکاران ما در حوزه بهداشت محیط و مبارزه با بیماری ها به خوبی مبتلایان را رصد کردند و موفق شدند از وقوع یک پاندمی مرگبار جلوگیری کنند چراکه اگر بیماری شیوع می یافت هزاران نفر درگیر و ده ها نفر کشته برجای می گذاشت.

فارس

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت