محدودیتهای جدید کرونایی در راه است؟/تولید واکسن مقابله با اومیکرون
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در جلسه روز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا پیرامون اعمال محدودیتهای جدید تصمیمگیری خواهد شد و قطعاً این محدودیتها در شهرهای قرمز و نارنجی بیشتر خواهد بود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در جلسه روز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا پیرامون اعمال محدودیتهای جدید تصمیمگیری خواهد شد و قطعاً این محدودیتها در شهرهای قرمز و نارنجی بیشتر خواهد بود.
بهرام عیناللهی در حاشیه مراسم یادبود شهدای سلامت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سالروز میلاد فرخنده امام کاظم(ع) تعداد ۷۰۰ فارغالتحصیل دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور به نمایندگی از ۷۰۰۰ فارغالتحصیل رشتههای پزشکی در جوار حرم مطهر امام مهربانیها سوگندنامه قرائت کردند، اتفاقی که برای اولین بار و در محضر عالم آل محمد(ص) صورت پذیرفت.
وی تصریح کرد: این فارغالتحصیلان شکرگزار ایزد منان هستند که یاریگرشان بوده تا به حرفه مقدس پزشکی راه یابند و بتوانند همچون نسلهای گذشته جامعه پزشکی خدمتی شایسته و درخورشان به مردم داشته باشند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه حضور در این مکان مقدس افتخاری بزرگ برای تمامی دانشجویان و فارغالتحصیلان بوده و هست، خاطرنشان کرد: جوانان حاضر در این جشن در محضر امام رضا(ع) حاضر شدند و گفتند که تابع فرمانده خود هستند و امام رضا(ع) و امام زمان(عج) را فرمانده خودشان میدانند و عهدی که در این مکان مقدس بستند نشان دهنده آن است که جوانان ما همواره در مسیر آرمانهای انقلاب و امام و رهبری گام برمیدارند و این بسیار ارزشمند است و جا دارد که از همکاری آستان قدس رضوی هم بابت برگزاری هرچه باشکوهتر این جشن ویژه و خاص در حرم مطهر امام رضا(ع) تقدیر و تشکر کنم.
دکتر عیناللهی افزود: من افتخار آن را داشتم که جشن فارغالتحصیلی خودم را در سال ۱۳۶۳ و در جبهههای حق علیه باطل بگیرم، در آن سال به همراه جمع زیادی از دوستانم به مناطق جنگی اعزام شدم که برخی از آنها به درجه رفیع شهادت نائل آمدند که نام و یادشان را گرامی میداریم و باید بگوییم که بسیار خوشحالم که راه پرافتخار پیشکسوتان عرصه پزشکی بهخوبی توسط جوانان آیندهدار تداوم یافته است و در محضر امام رضا(ع) عهد بستند که همیشه تابع فرمانده خویش باشند.
۶ مرکز تولید واکسن کرونا در کشور ایجاد شده است
وی با تاکید بر اینکه علوم پزشکی در کشور ما جزو پیشرفتهترین علوم بوده و با افتخار تمام میگوییم جزو پیشتازان منطقه و جهان در علوم مختلف پزشکی هستیم، گفت: ایران جزو کشورهای پیشتاز دنیا در بحث انجام واکسیناسیون کووید و اقدامات حوزههای پیشگیری و درمان مبارزه با ویروس کرونا بوده است و تاکنون ۶ مرکز تولید واکسن کرونا در کشور ایجاد شده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: مهمترین مسئله اثبات شده در بحث پیشگیری از ابتلای به ویروس کرونا انجام واکسیناسیون کووید بوده و اهمیت آن در موج هفتم بیش از پیش دیده شده، جایی که بخش عمدهای از مبتلاها، سرپاییها، بستریهای و فوتیهای کرونایی افراد واکسن نزده و یا واکسن ناقص هستند.
انتشار بالای سویه ba۵ / هر بیمار میتواند ویروس را به ۱۸ نفر انتقال دهد
عیناللهی اضافه کرد: مهمترین مسئله مورد تاکید تزریق دُز یادآور بوده تا در زمان انتشار بالای ویروس کرونا از آسیبهای آن بهدور بمانند، کسی که بیمار میشود حتماً باید یک هفته در قرنطینه باشد، بهخصوص در زمان انتشار بالای سویه ba۵ که با ابتلای هر نفر ۱۸ نفر درگیر میشوند.
وی با بیان اینکه در کنار انجام واکسیناسیون کامل و دریافت دُز یادآور نباید از اهمیت بسیار بالای ماسک در حفظ سلامت خودمان و دیگران غافل شویم، خاطرنشان کرد: این موضوع به خصوص در مکانهای سربسته و پرتجمع همچون مترو و اتوبوس و محافل و مجالس شادی و غم که خطرات بیشتری در بحث تکثیر و انتشار ویروس دارد بیش از پیش مورد تاکید است.
پیرامون اعمال محدودیتهای جدید در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیمگیری خواهد شد
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص اعمال محدویتهای جدید کرونایی پس از ورود به موج هفتم بحران کرونا، گفت: در جلسه روز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا پیرامون اعمال محدودیتهای جدید تصمیمگیری خواهد شد و قطعاً این محدودیتها در شهرهای قرمز و نارنجی بیشتر خواهد بود.
۳۰۰ شهید مدافع سلامت در طول ۲۹ ماهه کرونایی کشور تقدیم شده است
عیناللهی با اشاره به اینکه از مردم میخواهیم تا با رعایت بیش از پیش تمامی نکات بهداشتی و حضور گسترده در مراکز واکسیناسیون کرونا یاریگر خادمان حوزه سلامت در مسیر خروج از وضعیت بحرانی موج هفتم باشند، تصریح کرد: خوشبختانه در موج قبلی توانستیم وضعیت بحرانی در زمانی کوتاهتر به نسبت موجهای قبل از آن را مدیریت کنیم و با کاهش آمارهای ابتلا، سرپایی، بستری و فوتی کرونایی همراه باشیم و قطعاً در این مسیر اثرات مثبت واکسیناسیون گسترده بهخوبی دیده شد و امیدواریم که در موج فعلی هم با انجام گسترده واکسیناسیون شاهد کمترین آمارهای کرونایی باشیم و بیشک با همکاری شایسته مردم میتوانیم در زمان کوتاه از موج کنونی خارج شویم.
وی بیان کرد: جامعه پزشکی ما امتحان خودش را در طول دوران انقلاب و دفاع مقدس پس داده و اوج درخشش مدافعان سلامت در ایام بحران کرونا به بهترین شکل ممکن دیده شد و جا دارد که نام و یاد ۳۰۰ شهید مدافع سلامت را گرامی داریم.
کاهش هزینه پرداختی از سوی مردم و افزایش میزان پوشش بیمهای با اجرای طرح دارویار
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ذکر این نکته که اجرای طرح دارویار حاصل تلاش ۶ ماهه جوانان برومند و دانشمندان و متخصصان حوزه پزشکی بوده که به نتیجه رسیده است، تاکید کرد: این طرح با هدف ارائه خدمت هدفمند به مردم به مرحله اجرا درآمده است، در قالب بستههای ارائه شده در این طرح هیچ نوع افزایش قیمتی برای کسانی که از نسخه و بیمه استفاده میکنند مشاهده نخواهد شد و در کنار آن قیمتهای گزاف هم کنترل خواهد شد.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، عیناللهی خاطرنشان کرد: با اجرای طرح دارویار میزان پوشش بیمهای داروها افزایش یافته و در کنار قیمت تمام شده داروها هم برای بیماران با کاهش همراه بوده است و لازمه آن این است که همه بیمه باشند تا بتوانند از خدمات این طرح بهرهمند گردند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: کسانی که بیمه هستند از پرداخت هزینههای بالای دارویی، درمانی و بستری معاف میشوند و جهت پرداخت این هزینهها از ظرفیت بیمهها استفاده میکنند.
عیناللهی افزود: مقاومت در برابر انجام واکسیناسیون کرونا در کشور ما که بیش از ۱۵۱ میلیون دُز واکسن تزریق شده به ثبت رسیده بسیار کمتر از دیگر کشورها بوده، هرچند که معتقدیم همین میزان موجود هم نباید باشد.
وی ضمن تاکید بر حضور بهموقع مردم در واکسیناسیون کرونا، گفت: تاکنون ۹۵ درصد مردم دُز اول و ۸۶ درصد دُز دوم را زدهاند و در زمان فراخوان دُزهای سوم و چهارم هم بهخوبی حضور یافتند و جا دارد بابت حمایتهای مردم از خادمان خود در حوزه سلامت تقدیر و تشکر کنم./ایسنا
تولید واکسن مقابله با اومیکرون در کشور/آماده بودن ۵ میلیون واکسن برای اهدا به کشورهای دیگر
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: واحد برکت به تازگی واکسن مقابله با ویروس اومیکرون را تولید کرده که در مسیر پیشگیری بسیار کارگشا بوده و نمونه آن را در کشور دیگری نداشتیم که شرکتی ویژه یک سویه خاص تولید واکسن داشته باشد.
دکتر بهرام عین اللهی در حاشیه بازدید از شرکت دانشبنیان سامان داروی هشتم مشهد با بیان اینکه نیازی به واردات واکسن کرونا نیست و تولید واکسنهای ایرانی در واحدهای نورا، فخرا، برکت، رازی، پاستووک و سیناژن نیازمان را تامین کردهاند، خاطرنشان کرد: برکت به تازگی واکسن مقابله با ویروس اومیکرون را تولید کرده که در مسیر پیشگیری بسیار کارگشا بوده و نمونه آن را در کشور دیگری نداشتیم که شرکتی ویژه یک سویه خاص تولید واکسن داشته باشد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: در حال حاضر نه تنها توانایی تامین و تولید واکسن را در کشور داریم بلکه در حال حاضر حدود ۴۰ میلیون واکسن در کشور موجود است و بخشی از آن در کشور توزیع و بخشی دیگر ذخیره شده است و نه تنها هیچ کمبودی در این خصوص نبوده، بلکه نیازی هم به واردات نیست، ضمن اینکه ۵ میلیون دوز آماده اهدا به دیگر کشورها بوده که یکی از آنها ونزوئلا با ۳۰۰ هزار دوز بوده است.
نابرای در واکسیناسیون، دلیل به پایان نرسیدن کروناست
عیناللهی با بیان اینکه کشورمان آمادگی اهدا واکسن به کشورهای آفریقایی را دارد، افزود: یکی از نکاتی که موجب شده است که همهگیری بیماری کرونا در جهان به پایان نرسد، نابرابری در واکسیناسیون است به گونهای که برخی از کشورها از جمله ایران از پوشش مناسبی در این زمینه برخوردارند اما در برخی کشورهای آفریقایی ۶ درصد جمعیتشان واکسینه شدند و این امر موجب تغییر سویه ویروس میشود و امیدواریم که با اهدا واکسنها بتوانیم در مسیر رفع این بیماری در دنیا گام برداریم.
وی با بیان اینکه شرکت داروسازی ثامن از شرکتهای پیشرفته نه تنها درکشور بلکه در دنیاست و تمام سیستمهای آن علمی و منحصر به فرد است، خاطرنشان کرد: تولیدات این شرکت در حوزه محلولهای دیالیز صفاقی به طور مستقیم به دست بیماران می رسد که این امر خدمت بسیار بزرگی به بیماران است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص حمایت از شرکتهای دانش بنیان، گفت: مقام معظم رهبری بر حمایت از شرکتهای دانش بنیان تاکید کردهاند و وظیفه خود میدانیم تا در مسیر خودکفایی کشور که گامهای بلندی هم برداشته شده حمایت لازم را داشته باشیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیش از یک دهه قبل، مطالعه بر روی تولید فاکتور هشت نوترکیب انسانی توسط گروهی از پژوهشگران برجسته دانشگاهی آغاز گردید. پس از چند سال تحقیق در آبان ماه ۱۳۸۷ شرکت سامان داروی هشتم با مأموریت تولید API تأسیس و پروژه فوق را تحت پوشش خود قرار داد و با سرمایه گذاری مناسب، ابتدا در مرکز رشد دانشکده داروسازی دانشگاه تهران این طرح از مرحله آزمایشگاهی به تولید نیمه صنعتی رسید که پس از طی آزمایشات مطالعه بالینی و اخذ پروانه در پایان سال ۱۳۹۴، فاکتور هشت نو ترکیب انسانی با نام تجاری سافاکتو وارد بازار گردید و در اختیار بیماران نیازمند قرار گرفت. به موازات اقدامات فوق از سال ۱۳۸۹ عملیات ساخت سایت تولید صنعتی در محل پارک علم و فناوری خراسان رضوی در شهر مشهد آغاز شد. این مجموعه در پایان سال ۱۳۹۵ آماده بهره برداری گردیده و امکان تولید محصولات متنوع بیوتکنولوژی را داراست.
دیدگاه تان را بنویسید