خبر خوش برای معلمان/سورپرایز افزایش حقوق معلمان با اجرای رتبه‌بندی

کد خبر: 1140787

سخنگوی آموزش و پرورش با اشاره به اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان گفت: این طرح شامل همه معلمان می‌شود و بیش از ۸۵۰ هزار معلم مشمول این طرح هستند که براساس قانون از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ برای آنها پیش‌بینی می‌شود.

خبر خوش برای معلمان/سورپرایز افزایش حقوق معلمان با اجرای رتبه‌بندی

سخنگوی آموزش و پرورش با اشاره به اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان گفت: این طرح شامل همه معلمان می‌شود و بیش از ۸۵۰ هزار معلم مشمول این طرح هستند که براساس قانون از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ برای آنها پیش‌بینی می‌شود.

صادق ستاری فرد امروز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره طرح رتبه بندی معلمان اظهار کرد: وزیر آموزش و پرورش آیین‌نامه رتبه بندی را امروز در اختیار هیات دولت قرار داد.

وی افزود: وزارت آموزش و پرورش براساس قانون یک ماه فرصت داشت که با همکاری سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی کشور و نظارت ۲ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به تدوین آیین نامه اقدام کند.

سخنگوی آموزش وپرورش ادامه داد: وزارتخانه در این مدت سعی کرد که اقدامات مربوط به رتبه‌بندی معلمان را به صورت مشارکتی با مدیران کل استان‌ها و تعدادی از محققین و مراکز پژوهشی پیش‌بینی کند، در نهایت آیین‌نامه مبتنی بر مفاد قانون تدوین شد.

ستاری فرد با بیان اینکه طرح رتبه بندی با هدف رضایت‌مندی شغلی معلمان، کیفیت آموزشی و پرورشی وبسط عدالت آموزشی اجرایی می شود، عنوان کرد: این طرح در سند تحول بنیادین و در ماده ۶۳ قانون برنامه ششم مورد تاکید قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: قانون با صراحت کامل تصویب کرد که باید از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ رتبه بندی معلمان اجرا شود و این طرح از این تاریخ برای معلمان پیش‌بینی شود.

سخنگوی آموزش و پرورش درباره جزئیات این طرح یادآورشد: آیین‌نامه رتبه بندی معلمان یک پیش نویس و پیشنهاد است که وزارتخانه به دولت ارائه کرده و وقتی آیین نامه به دولت می رسد، امکان تعدیل مواردی در آن وجود دارد، بنابراین جزئیات این آیین‌نامه پس از تصویب اعلام می‌شود.

ستاری فرد یادآورشد: همچنین اینکه براساس قانون همه معلمان در یک رتبه قرار می گیرند و هیچ معلمی وجود ندارد که این رتبه بندی شامل حالش نشود.

وی خاطرنشان کرد: اجرای این آیین نامه باید به نحوی باشد که همه معلمان در یک رتبه قرار گیرند و هیچ معلمی خارج از رتبه بندی قرار نگیرد، این یک مزیت است که هم قانون و هم آیین‌نامه به این شکل نوشته شد.

اجرای این آیین نامه باید به نحوی باشد که همه معلمان در یک رتبه قرار گیرند و هیچ معلمی خارج از رتبه بندی قرار نگیرد، این یک مزیت است که هم قانون و هم آیین‌نامه به این شکل نوشته شد

سخنگوی آموزش و پرورش درباره زمان اجرای قانون رتبه بندی معلمان اظهار کرد: براساس پیش‌بینی قانون، آموزش و پرورش از ابتدای فروردین  به مدت سه ماه فرصت دارد که قانون رتبه بندی معلمان را اجرا کند.

ستاری فرد یادآورشد:  از ابتدای فروردین هم ۲۳ روز گذشته است و در بازده زمانی باقی مانده آموزش و پرورش باید نسبت به صدور احکام معلمان اقدام کند.

وی افزود: ۳۸ هزار میلیارد تومان هم برای اجرای رتبه‌بندی پیش‌بینی شده است، منتظر هستیم که آیین نامه به تصویب هیات دولت برسد و در اولین فرصت طرح رتبه بندی معلمان اجرا شود.

*دریافتی معلمان پس از اجرای رتبه‌بندی متفاوت است

سخنگوی آموزش و پرورش همچنین درباره میزان دریافتی معلمان پس از اجرایی شدن طرح رتبه بندی معلمان توضیح داد: میزان دریافتی برای هر معلم براساس سه موئلفه حق شغل، شاغل و فوق العاده شغل از ۴۵ تا ۹۵ درصد متفاوت است.

ستاری فرد خاطرنشان کرد: دریافتی هر معلم براساس اینکه در چه رتبه‌ای یا همان استادی قرار گیرند، متفاوت است، بنابراین عدد و رقم نمی‌توان در این خصوص پیش‌بینی کرد.

به گزارش ایرنا،  طرح رتبه بندی معلمان نیز از دیگر اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.

هرچند که زمزمه اجرای رتبه بندی معلمان نیز از سال ۹۷ به گوش می رسید اما وزارت آموزش و پرورش بررسی و رفع ایرادات لوایح این طرح را در چند ماه گذشته برای همه معلمان رسمی و پیمانی به کار گرفت.

این طرح پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی، به شورای نگهبان رسید که در آنجا به برخی از لوایح ایراداتی وارد شد که اول اسفند ماه سال ۱۴۰۰ اعلام کردند که نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایرادات شورای نگهبان به لایحه نظام رتبه‌بندی معلمان را رفع کردند و در نهایت معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد: مجلس شورای اسلامی اشکالات شورای نگهبان با لایحه رتبه‌بندی معلمان را برطرف و ۴۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای این طرح در ۶ ماهه دوم ۱۴۰۰ و سال ۱۴۰۱ تعیین کرد./ایرنا

رتبه‌بندی معلمان به هیات دولت رسید

وزیر آموزش و پرورش گفت: برخی از کلاس‌ها با مشکل سیستم تهویه هوا یا خنک کننده مواجه بودند که گفتیم به هر طریقی این مشکل برطرف شود.

به گزارش خبرنگار مهر، آئین نامه امضای تفاهمنامه همکاری‌های مشترک وزارت آموزش و پرورش و شورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی ویژه اقتصادی صبح امروز در ساختمان شهید رجایی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.

یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در حاشیه این مراسم با بیان اینکه برنامه اصلی ما برای تأمین نیروی انسانی آموزش و پرورش، توانمندسازی دانشگاه فرهنگیان است، گفت: این موضوع در قالب همین تفاهم نامه‌ها و بعد از طرح مسئله در هیأت امنا انجام خواهد شد؛ به نحوی که جریان رشد دانش آموزی را تا افق ۲۰ ساله پیش رو تأمین کنیم.

وی با بیان اینکه یکی از بسترهای رشد دانشگاه فرهنگیان، حضور آنان در مناطق آزاد است؛ اظهار کرد: بسیاری از مناطق آزاد ما برخلاف انتظار عموم مردم در مناطقی محروم هستند که با تراکم جمعیت موجود در آن نیاز به اضافه شدن معلم و مربی دیده می‌شود. ۳۴ هزار نفر در جریان آزمون استخدامی اردیبهشت ما به استخدام آموزش و پرورش در می آیند در عین حال هم ۲۵ هزار نفر فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان هستند.

وزیر آموزش و پرورش افزود: مدارس فرسوده هم در سفرهای استانی مورد توجه جدی رئیس جمهور است و نهادهایی همچون ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد مستضعفان و کمک خیرین در بهبود شرایط مدارس فرسوده بسیار اثرگذار بوده‌اند.

نظرات فرهنگیان در خصوص لایه رتبه بندی معلمان بررسی می‌شود

وی در خصوص آخرین وضعیت لایحه رتبه بندی معلمان گفت: تا امروز رسیدگی به لایحه رتبه بندی معلمان فرصت داشت تا با جلسات بسیار زیاد، کارشناسی، کارهای اولیه آن انجام و نسخه اولیه آن به دولت ارسال شد اما این نسخه اولیه باید در دولت با توجه به شرایط کمی و کیفی بررسی شود.

نوری با بیان اینکه هیچگاه نمی‌توان با یک آئین نامه همه را راضی نگه داشت، افزود: البته کارشناسان ما در وزارتخانه حضور دارند. این موارد نارضایتی همکاران و انتقادات آنان به لایحه رتبه بندی برای ما ارسال می‌شود؛ همکاران من با جمع کردن و گردآوری نظرات فرهنگیان در جلسات خبرگانی خود حتماً آنها را بررسی و به دولت ارسال می‌کنند؛ چون رتبه‌بندی معلمان امروز به هیأت دولت رسید و در دولت هم در دو مرتبه این قانون بررسی خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه مدارس با قدرت حضوری اداره خواهند شد ادامه داد: در این دوره ما خیلی عقب ماندگی در آموزش و پرورش داشتیم. از هر بعدی این عقب ماندگی را ببینیم یک خسارتی دیده‌ایم چه در بعد آموزشی چه فرهنگی حتی از بعد روانشناختی یا ابعاد اقتصادی. در همه این ابعاد آموزش غیرحضوری خسارت داشته است.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: محدودیتی برای تعداد دانش آموزان حاضر در کلاس نداشتیم. ستاد ملی مبارزه با کرونا هم تعداد محدود یا معینی از دانش آموزان برای حضور در کلاس را اعلام نکرده است. از سوی دیگر فضای مجازی را هم فقط برای آموزش تکمیلی و مکمل آموزش حضوری در نظر گرفته‌ایم اما اینکه آموزش به صورت ترکیبی باشد به هیچ عنوان مورد تأیید ما نیست. آنچه که در بخشنامه‌ها و مقررات از سوی آموزش و پرورش صادر شده برگرفته از قوانین ستاد ملی مبارزه با کرونا است.

وی با اشاره به اینکه مشکلی برای حضوری برگزار شدن کلاس‌ها نداریم گفت: برخی از کلاس‌ها با مشکل سیستم تهویه هوا یا خنک کننده مواجه بودند که گفتیم به هر طریقی این مشکل برطرف گردد. مدارس ما در بسیاری از مناطق امکانات کمی دارند. تا حدی این کمبود جبران شده و سرانه‌ای هم داده خواهد شد.

نوری خاطرنشان کرد: یک بخشی هم از دانش آموزان خصوصاً دانش آموزان ابتدایی در حال حاضر از حضوری شدن مدارس خوشحال‌اند. به آقای محمودزاده هم تاکید کردیم که حکمرانی تربیتی این است که وقتی دستوری داده می‌شود مدارس غیردولتی هم تابع قانون هستند و این مقررات را باید حتماً رعایت کنند و اگر رعایت نشود حتماً با آنها برخورد لازم صورت می‌گیرد.

در مناطق آزاد با محلات کم برخوردار مواجه هستیم

سعید محمد دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هم در حاشیه این نشست گفت: به شدت در مناطق آزاد ما با محلات کم برخوردار مواجه هستیم و در تلاشیم تا با همکاری وزارت آموزش و پرورش توسعه مدارس را به همراه داشته باشیم.

محمد با بیان اینکه توسعه و نوسازی مدارس باید به صورت هدفمند باشد گفت: کمبود معلم یا کمبود فضای آموزش یک مشکل برای کل کشور است. تا سال ۱۴۰۳، ۴۰ درصد از معلمین بازنشسته می‌شوند به همین دلیل نیاز به آموزش معلمان به شدت احساس می‌شود که یک تفاهم نامه دیگری در همین رابطه با دانشگاه فرهنگیان به امضا رسید تا این دانشگاه در مناطق آزاد مستقر شود و ما هم به لحاظ تأمین فضای مناطق از آنان حمایت کنیم.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی خاطرنشان کرد: با بکارگیری دانشجویان بومی ان‌شاءالله معلمان و مربیان مورد نیاز را برای افق آینده در مناطق آزاد تربیت کنیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت