آثار نوروز بر طغیان کرونا در کشور/ سویه غالب کرونا در ایران کدام است؟
عضو کمیته علمی کرونا با تاکید بر اینکه حدودا دو هفته زمان لازم است تا آثار تعطیلات نوروزی بر روند شیوع کرونا در کشور مشخص شود، در عین حال درباره آموزش حضوری مدارس، گفت: گاهی خیلی شتابزده تصمیمگیری میشود و به همین منوال تصمیمات هم شتابزده اجرا میشود؛ قطعا و مسلما تصمیمات میتوانند پلکانی و با تامل اجرا شود و ما امیدوایم این عملکرد مشکل ایجاد نکند.
دکتر محمد وجگانی با اشاره به اینکه هنوز گزارش مستندی از تاثیر تعطیلات بر روند بیماری کرونا در کشور ارائه نشده است، گفت: روز دوشنبه در جلسه کمیته ملی واکسیناسیون کرونا نکته ویژهای از شعلهور شدن کرونا در کشور گزارش نشده است لذا تصور میکنم بهتر باشد که یک تا دو هفته آینده را منتظر بمانیم و اگر حادثهای رخ ندهد، مشخص میشود تعطیلات نوروزی را به سلامت گذراندیم.
وی افزود: در مورد پیشبینی اینکه موج هفتم کرونا به وقوع خواهد پیوست یا خیر و این که وقوع احتمالی آن چه زمانی است به کمی زمان نیاز داریم تا اطلاعات دقیقتر باشد.
او با اشاره به اینکه حدود ۷۵ درصد جمعیت ایران در مجموع واکسینه شدهاند، بیان کرد: میزان تزریق دز اول بیش از ۸۰ درصد و تزریق دز دوم بیش از ۶۳ درصد است. در میان کشورهایی که واکسیناسیون انجام دادند، ایران جزو کشورهای خوب و اول از نظر پوشش واکسیناسیون محسوب میشود. تاکنون ۶۴ درصد مردم جهان واکسن تزریق کردند و ۱۱.۳ میلیارد دز واکسن در دنیا مصرف شده است. روزانه ۱۹ میلیون دز واکسن در دنیا تزریق میشود. این درحالی است که در کشورهای فقیر حدود ۱۴.۵ درصد جمعیت واکسن زدند. ایران در این زمینه شرایط مناسبی دارد.
دبیر بورد ایمنی شناسی کمیته علمی کرونا در ادامه صحبتهایش با انتقاد از اینکه پروتکلهای بهداشتی به درستی در کشور اجرا نمیشود، تصریح کرد: متاسفانه سهلانگاری در این زمینه وجود دارد و فاصله گذاری فیزیکی در اجتماعات به درستی رعایت نمیشود و همین سبب میشود منتظر باشیم که ایامی که در تعطیلات گذشت سبب نگرانی و حادثه نشود.
وی درباره سویه در گردش کرونا در ایران، اظهار کرد: سویه غالب در گردش در ایران گونه BA۱ بوده است و تعداد کمی BA۲ هم داشتیم.
وجگانی درخصوص بازگشایی مدارس بدون دو پیش شرط تزریق واکسن و حفظ فاصلهگذاری فیزیکی، ادامه داد: گاهی خیلی شتابزده تصمیمگیری میشود و به همین منوال تصمیمات هم شتابزده اجرا میشود. ما میتوانیم مدارس را بازگشایی کنیم ولی به عنوان مثال چه اجباری وجود دارد که کلاسهای کنکور و امثال آن هم حضوری برگزار شود؟ قطعا و مسلما تصمیمات میتوانند پلکانی و با تامل اجرا شود و ما امیدوایم این عملکرد مشکل ایجاد نکند. درحال حاضر شدت و آسیبزایی کووید19 در سطح دنیا کاهش یافته است و امید میرود که بیماری از حالت پاندمیک خارج شده و به حالت اندمیک برسد.
وی در خاتمه تاکید کرد: مردم شریف باید مراعات شرایط را داشته باشند و استفاده از ماسک را همچنان یک ضرورت بدانند و از حضور در اجتماعات خودداری کنند. نمیتوانیم بگوییم دورهمی برگزار نکنید اما از مردم میخواهیم در این شبهای عزیز اگر علائم بیماری را دارند از حضور در مهمانیهای افطاری خودداری کنند. در صورت حضور در مهمانی فاصلهگذاری را حفظ کنند و از در آغوش کشیدن و رو بوسی خودداری کنند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید