توصیه به والدین برای واکسیناسیون دانشآموزان
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا ضمن ارایه توضیحاتی درباره وضعیت فعلی کرونا در کشور، بر لزوم واکسیناسیون دانش آموزان و اقدام والدین در این زمینه تاکید کرد و گفت: واکسن عارضه جدی نداشته است و تنها در تعداد محدودی بروز تب و لرز یا بدن درد خفیف داشتیم؛ انجام واکسیناسیون کمک میکند چرخه پاندمی کرونا در کشور شکسته شود و بچهها به مدارس بازگردند.
دکتر حمیدرضا جماعتی درباره روند کشوری بیماری کرونا، گفت: واکسیناسیون به میزان زیادی در سطح کشور در حال انجام است و تقریبا تا امروز نزدیک به ۵۰ درصد کل جمعیت واکسن زدند و این یک رکورد در این مدت کوتاه است. از طرفی انتظار میرود با گسترش بیشتر انجام واکسیناسیون بزرگسالان و کودکان و رعایت نکات بهداشتی، دیگر شاهد پیکی مشابه با پیک پنجم کرونا با میزان بالای ابتلا و مرگ و میر نباشیم.
گمانهزنیها از پیک ششم کرونا در آبان ماه
وی درباره زمان احتمالی وقوع پیک ششم کرونا و گمانهزنیهایی از وقوع پیک در آبان ماه، اظهار کرد: در دنیا و در مجامع علمی عنوان میشود که با شروع فصل پاییز و بازگشایی مدارس و... ممکن است در اواخر مهر یا اوایل آبان ماه پیک دیگری از کرونا رخ دهد. با توجه به واکسیناسیونی که انجام شد و آغاز واکسیناسیون کودکان و تعیین شرط بازگشایی مدارس با تزریق دو دوز واکسن، انتظار داریم اگر پیکی هم رخ میدهد مانند پیک پنجم چندان شدید نباشد.
کاهش آمار کرونا با گسترش واکسیناسیون
وی درباره تجمع تعداد شهرهای قرمز در نوار غربی و شمال غربی کشور، تصریح کرد: انتظار داریم با واکسیناسیون کلی، ظرف چند هفته آینده در آن شهرها هم شاهد کاهش بروز بیماری باشیم.
جماعتی درخصوص ورود جهشهای جدید کرونا به کشور، تاکید کرد: هنوز گزارشی از جهشهای جدید کرونا نداریم و سند اثبات شده و سکانس ژنی ویروس کرونا هنوز در کشور گزارش نشده است. از طرفی در کشورهایی هم که جهشهای لامبدا و مو شناسایی شدند نیز با انجام واکسیناسیون بالا فعلا مانند جهش دلتا، گسترش آنها را شاهد نیستیم.
چرایی بالا بودن فوتی ها با وجود گذر از قله پیک پنجم
وی در پاسخ به این سوال که چرا علیرغم عبور از قله پیک پنجم کرونا، کاهش مرگ و میرها چندان محسوس نیست، اظهار کرد: علتهای متفاوتی در میان است اما در نوع دلتا بیماری شدیدتری را شاهد بودیم و برخی نیز اعتقاد کمتری به بستری در بیمارستان دارند و در خانه درمانهایی انجام میدهند که شاید چندان موثر نیست و با بیماری شدیدتری به بیمارستان میآیند و اینها سبب پیچیده شدن درمان و افزایش میزان مرگ و میر میشود.
الزامات حضور در راهپیمایی اربعین حسینی
او در ادامه صحبتهایش در پاسخ به سوال ایسنا درباره راهپیمایی اربعین نیز گفت: افرادی که سفر میکنند باید واکسینه باشند و اقدامات و پروتکلهای بهداشتی را تا حد زیادی انجام دهند و تا حد امکان از حضور در اجتماعات خودداری کنند. هنگام بازگشت نیز اگر علائم عفونی مانند تب و لرز، گلودرد و علائم مشابه سرماخوردگی داشتند بهتر است قرنطینه شوند تا ارزیابی کرونا بر آنها انجام شود و پس از آن وارد جامعه شود. اطلاع ندارم که محلی برای قرنطینه زوار درنظر گرفته شده است یا خیر اما فکر میکنم اقداماتی در این خصوص در دست انجام باشد تا مبتلایان به کرونا بتوانند تحت قرنطینه قرار گیرند.
توصیه به والدین برای واکسیناسیون دانش آموزان
تب و لرز و بدن درد خفیف، تنها عارضه واکسن در دانش آموزان
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا درباره تزریق واکسن کرونا به افراد زیر ۱۸ سال نیز تاکید کرد: از والدین کودکان ۱۲ تا ۱۸ سال میخواهیم نترسند و واکسیناسیون فرزندانشان را انجام دهند. واکسن عارضه جدی نداشته است و تنها در تعداد محدودی بروز تب و لرز یا بدن درد خفیف را داشتیم. انجام واکسیناسیون کمک میکند چرخه پاندمی کرونا در کشور شکسته شود و بچهها پس از واکسیناسیون کامل میتوانند به مدارس بازگردند تا عوارض ناشی از تحصیل مجازی جبران شود.
تصمیم گیری درباره واکسن سنین زیر ۱۲ سال؛ در آینده
وی افزود: واکسن کرونای افراد زیر ۱۲ سال نیز تفاوتی با واکسن افراد ۱۲ تا ۱۸ سال ندارد تنها ممکن است میزان دوز دریافتی متفاوت باشد و در آینده در این خصوص هم تصمیم گیری میشود.
جماعتی ادامه داد: هر واکسنی که تاییدیه وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو را برای تزریق به کودکان اخذ کند، میتواند کاندید تزریق به این گروه سنی شود. ممکن است واکسنهای دیگری هم در این زمینه برای کودکان تایید شوند.
دیدگاه تان را بنویسید