سردار مومنی: در سال 2000 تولید مواد مخدر در افغانستان حدود 200 تن بود
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در حال حاضر ۷۰ درصد معتادان متجاهر جمعآوری شدهاند، گفت: در سال 97، ۴۲۰۰ نفر در تهران نگهداری میشدند و اکنون در تهران حدود ۱۶ هزار معتاد متجاهر نگهداری میشود.
سردار اسکندر مومنی در صد و چهل و سومین جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر درخصوص تولید داروی بوپره نورفین که آن را نقطه عطفی درتاریخ درمان اعتیاد دانست، از سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت و سازمان زندانها تشکر کرد و گفت: طی چند سال گذشته بحث بود که داروی بوپره نورفین به چرخه درمان ورود پیدا کند.
وی ادامه داد: موضوع درمان براساس داروی متادون بود که تقریبا 100 درصد مواد مخدر آگونیستی است اما داروی بوپره نورفین میتواند تحول ایجاد کند و شاید حدود 20 درصد داروی آگونیستی باشد و بقیه آن ترکیباتی هستند که اشتیاق مجدد را کم میکند و به عبارتی علاوه بر نگهدارنده، داروی درمان است که بدون تردید نقطه عطفی در تاریخ درمان کشور میشود، زیرا تقریبا می توان گفت ۸۰_ ۹۰ درصد افرادی که درمان میشوند دوباره به اعتیاد باز میگردند و دلیل آن این است که با مواد آگونیستی موادمخدر مانند متادون درمان میشوند، اما این دارو (بوپره نورفین) نقطه عطفی خواهد بود و از همه دستگاه هایی که تلاش کردند صمیمانه سپاسگذارم.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در بخش دیگری از سخنان خود گفت: قانون در ماده ۱۶ گفته، معتادان متجاهر در مراکزی درمان و نگهداری شوند.
وی افزود: افراد زیر 18 سال و سالمندان موضوعشان متفاوت است که آیین نامه این امر باید تدوین شود و در کمیته مربوطه به تصویب برسد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در حال حاضر ۷۰ درصد معتادان متجاهر جمع آوری شده اند، گفت: با این حال از منظر مردم اگر در گذشته ۱۰۰ نفر معتاد در خیابان بود و امروز ۲۰ نفر میبینند، تفاوت چندانی وجود ندارد. حال ما میگوییم 70_80 درصد ساماندهی شدند و آمارها نشان میدهد؛ در سال 97، ۴۲۰۰ نفر در تهران نگهداری میشدند و اکنون در تهران حدود ۱۶ هزار معتاد متجاهر نگهداری میشود.
وی همچنین یادآور شد: دغدغه ای که وجود داشت این بود که در گذشته جمع آوری معتادان به صورت طرح اجرا میشد زیرا ظرفیت نگهداری نبود، اما اکنون باورود سپاه و بسیج، نیروی انتظامی، سازمان زندانها موضوع ظرفیت برای نگهداری معتادان متجاهر با راه اندازی اردوگاه ها در سطح تهران و سطح کشور حل شد و بنابراین ما دیگر نباید به صورت طرحی جمع اوری معتادان را اجرا کنیم و این باید به صورت دائمی و مستمر باشد. لازم است این موضوع هم به صورت مصوبه به کمیته های مقابله و درمان بیاید و این دو کمیته آیین نامه اجرای مستمر موضوع معتادان متجاهر را تدوین کنند و دبیرخانه ظرف دو ماه آینده آن را به ستاد ارسال کند تا بررسی ها تصویب شود و چیزی به اسم طرحهای مقطعی نداشته باشیم.
مومنی در ادامه درخصوص افغانستان گفت: افتضاح و جنایت عظیمی که آمریکا در افغانستان به بار آورد، به طبع آن در حوزه مواد مخدر هم، به همان میزان ویرانی به بار آورد.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: در سال 2000 تولید مواد مخدر در افغانستان حدود 200 تن بود. در سالهای اخیر بر اساس آمارهای سازمان ملل به ۹۵۰۰ تن رسیده و در کنار آن تولید موادمخدر صنعتی هم افزایش یافته است. در ۵ سال گذشته شیشه که موادمخدر صنعتی است و تولید آن نیازمند دانش و تکنولوژی خاصی است و امکان ندارد بدون حمایت قبلی بتوان آن را تولید کرد، می بینیم در آنجا تولید شده و این اتفاق افتاده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: طبق یک گزارش اسفناک سازمان ملل، جمعیت مصرف کنندگان مواد مخدر در دهه اخیر در افغانستان قریب به ۳ برابر شده، بنابراین آمریکا یک زخم عمیقی بر پیکره افغانستان و منطقه به جای گذاشته است.
مومنی با بیان اینکه جلسه امروز در این راستا برگزار شد که اثرات و تبعات و پیامدهای حضور طالبان در منطقه و تاثیر آن در قاچاق موادمخدر، توزیع و ترانزیت را بررسی کنیم، گفت: در حال حاضر در حرف و شعار اعلام کرده اند که با کشت مواد مخدر برخورد می کنیم و باید این را در عمل ببینیم که آیا این یک حرف یا یک شعار است یا واقعا مانند روال گذشته درخصوص کاهش مواد مخدر تلاش میکنند. نکته بسیار مهمی که وجود دارد و کمیته ها باید در حوزه خود بررسی کنند، تاثیرات آن است.
مومنی در ادامه اظهار کرد: یکی از بزرگترین نگرانی های ما در این زمینه می تواند افزایش تولید مواد مخدر صنعتی باشد که در همه حوزه های مقابله و درمان میتواند در کشور ما تاثیرگذار باشد و برای هر کدام از این فرضیه ها باید راهکارهای لازم را پیش بینی کنیم تا غافلگیر نشویم؛ بنابراین کمیته ها در اولین فرصت باید جلسات لازم را بگذارند و بررسی های لازم را در این زمینه داشته باشند و ما باید برای همه سناریوها آماده باشیم./ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید