پاسخ تند وزیر بهداشت به منتقدان مدیریت کرونا

کد خبر: 1078215

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه برخی زحمت یک ساله مدافعان سلامت و سازندگان دارو و واکسن و... را نفی می‌کنند تا یک فرد یا جریانی را بزنند، گفت: ننگ بر این سیاست‌زدگی!

پاسخ تند وزیر بهداشت به منتقدان مدیریت کرونا

سعید نمکی در ستاد استانی مقابله با کرونای آذربایجان شرقی با اشاره به توانمندی‌های داخلی برای مقابله با کرونا اظهار داشت: اکنون ما به سازنده برخی از مهم‌ترین ابزارهای مقابله با کرونا از جمله ونتیلاتور و واکسن و... تبدیل شده‌ایم  و حتی ‌برخی محصولات صادر می‌شوند که در دنیا بی‌نظیر است، در حالی که ما در شرایط تحریم این اقدامات را انجام دادیم.

وی با بیان اینکه برخی قلم به دست گرفتند که وقتی ما نمی‌توانیم دوچرخه بسازیم چرا ادعای تولید واکسن داریم؟ تصریح کرد: این افراد که چنین سخن می‌گویند، نمی‌دانند که اکنون آنتی‌بادی واکسن رازی و پاستور در بدنشان وجود دارد! این‌ها برای حرف زدن حتی به تاریخ نگاه نمی‌کنند که بیش از صد سال است ما واکسن می‌سازیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پرشکی با اشاره به اینکه وقتی می‌گوییم واکسن می‌سازیم و به عنوان ششمسن و هفتمین واکسن‌ساز بزرگ دنیا مطرح می‌شویم، نمی‌گویند دانشمندان این عرصه شبانه روز تلاش کردند و یک عظمت آفریدند، ابراز داشت: وقتی یک ورزشکار روی سکو می‌روند، عده‌ای با پرچم شیر و خورشید هم به این قهرمانی اشک شوق می‌ریزند ولی برای دانشمندان ما این موضوع فراهم نیست و گمنامانه در این عرصه جانفشانی می‌کنند.

وی با بیان اینکه برخی زحمت یکساله مدافعان سلامت و سازندگان دارو و واکسن و... را نفی می‌کنند تا یک فرد یا جریانی را بزنند، افزود: ننگ بر این سیاست‌زدگی چراکه این امر دور از اخلاق و انصاف است و تلاش‌های دانشمندان این سرزمین را زیر سؤال می‌برند.

نمکی در ادامه با تاکید بر اینکه پیک چهارم را با عزت و عظمت مدیریت کردیم خاطر نشان کرد: میزان مرگ در پیک چهارم «یک‌دوم» پیک سوم بود و این به دلیل استفاده از زیرساخت شبکه، کلینیک‌های سرپایی که بار بیمارستان‌ها را کم کرد و شیوه موفق مراقبت در منزل بود.

وی با اشاره به اینکه سازمان جهانی بهداشت کلینیک‌های سرپایی درمان کرونا و مراقبت را به عنوان مدل موفق بین المللی ثبت کرد، افزود: پایلوت مراقبت و رهگیری ویروس کرونا به صورت محله محور را هم در تبریز برای کاهش بار بیماری انجام دادیم که اکنون به عنوان الگوی موفق به کل کشور ارائه شد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه قبلاً گفته بودم که اگر احساس کنم زحمات همکارانم زیر سؤال می‌رود و خون شهدای سلامت هدر می‌رود سخن خواهم گفت، اظهار داشت: هر کسی در مورد من هرچه بگویند پاسخی نمی‌دهم چراکه ما آمدیم کار کنیم و روی مین برویم.

وی با بیان اینکه از دو ماه پیش مناطقی از سوش هندی در ایران شناسایی و رصد شده بود، گفت: در هرمزگان، بوشهر، آذربایجان غربی در کارخانه‌ای که هندی‌ها کار می‌کردند، در یزد کارخانه فولاد با کارکنان هندی، در قم و... همه اینها شناسایی و رصد شدند و ما مثل موشک نقطه‌زن اینها را رهگیری می‌کنیم تا آتش این گرفتاری دامن کشورمان را نگیرد.

نمکی خاطر نشان کرد: دو ماه است نوع هندی، نیویورکی و آفریقای جنوبی کرونا به ایران ورود کرده ولی مدافعان سلامت مانع شیوع به مناطق دیگر شدند. قم، بوشهر، لامرد و... را مهار کردیم. در لامرد که دو نفر از حاشیه خلیج فارس در عروسی بودند عمل شیوع کرونای هندی شدند که همگی مهار شد و اجازه ندادیم در انتخابات اثرات سوء کرونا باعث بی رونق شدن انتخابات شود.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه برخی در انتخابات شوراها، زمانه و زمان را بر ما حرام کردند و با برگزاری میتینگ‌ها و سفره انداختن‌ها عامل شیوع کرونا شدند، ابراز داشت: دستور دادم از نامه‌های محرمانه مبارزه با کرونا، مهر «محرمانه» را بردارند تا بتوانم این مکاتبات را در اختیار رسانه‌ها قرار دهم.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در این نامه‌ها نوشتیم که جمع کنید تا کشور را گرفتار کرونا نکنید، اضافه کرد: نوشتیم که خبر داریم در افغانستان به دلیل فشار طالبان مردم آواره شدند و از مرزهای غیر رسمی وارد کشور می‌شوند و حفاظت از مرزها و جلوگیری از ورود اتباع غیرقانونی بدون ارزیابی بهداشتی و کرونایی امکانات گسترده می‌خواهد، برخی با آلودگی در مرکز کشور تردد می‌کنند که ناجا بخشی از ورودی‌های غیرمجاز را دستگیر کردند اما چگونه می‌توان اطمینان داشت که ویروس سرکش هندی در کشور شیوع نیابد.

وی با اشاره به اینکه قاچاقچیان انسان، مردم بی پناه افغانستان را از داخل ایران تا مرزهای غربی می‌برند و در چالدران نگه می‌دارند تا از مرز عبور دهند، ابراز داشت: این همه مسافت طی می‌شود و بدون غربالگری و کنترل کرونایی، کرونا را بیش از پیش شیوع می‌دهند، مگر وزیر بهداشت چه توانی در برابر این هجمه دارد؟ مگر کادر سلامت چه گناهی کرده که باید تاوان بدهد؟ انصاف و مروت و انسانیت کو؟ دین و تقوا و شرف کجاست؟ چرا خون شهدای سلامت را پایمال می‌کنید؟

وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه با شرایطی که در پیش داریم، نمی‌شود موج پنجم را در یک منطقه محدود کرد، گفت: ویروس ووهان که خود را به قطب رساند، ویروس هندی حتماً خود را به شهرهای ما می‌رساند. ابزاری غیر از جانفشانی، چیزی برای مقابله با کرونا نداریم.

نمکی به رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز دستور داد تا 5 اقدام جدی مقابله با کرونا را با استفاده از تجربیات گذشته در اولویت قرار دهند، افزود: افزایش کلینیک سرپایی، افزایش بیماریابی، ارزیابی حساسیت کیت‌های تشخیص به ویروس هندی، افزایش زمینه بستری موقت با آمادگی تخت‌های بیشتر برای بستری و در نهایت تشکیل کمیته‌های ترخیص از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی با تاکید بر اینکه باید تا ده روز پس از ترخیص بیماران، به صورت تلفنی افراد ترخیص شده کرونایی را پیگیری کرد، ادامه داد: سوش جدید کرونا در روز هشتم تا دهم یک موج التهاب در ریه ایجاد می‌کند و وقتی ترخیص می‌شود، در منزل دوباره با ریه پر در بیمارستان بستری می‌شود لذا برای پیشگیری از مشکلات ناشی از این سوش بیماری، حتماً تا ده روز باید تلفنی مراقبت در منزل داشته باشید.

وزیر بهداشت از احیای طرح بسیار مهم شهید سلیمانی در کشور برای مراقبت خانه به خانه خبر داد و گفت: با همکاری بسیج و هلال احمر و... تلاش می‌کنیم تا پیک پنجم را آبرومندانه مدیریت کنیم.

وی با اشاره به ضرورت مراقبت بیشتر در برابر انواع خارجی کرونا در کشور، اضافه کرد: ممکن است سوش و نوع ویروس‌های درون مرزی هم داشته باشیم و رصد لحظه‌ای در این زمینه ضرورت دارد.

نمکی در بخش پایانی صحبت‌های خود در تبریز، پس از بررسی روش‌های پیشگیری و مقابله با کرونا، تاکید کرد: ما درمان ویروس را هم فراموش نکردیم. در فاز التهاب بیمار، داروی ضد ویروس دادن اثری ندارد ولی در فاز اول باید شیوع ویروس در بدن را کاهش داد تا سیستم ایمنی بدن تخریب نشود.

وی خواستار بی تفاوتی کادر درمان و مدافعان سلامت نسبت به برخی حرف و حدیث‌ها علیه نظام سلامت شد و گفت: شما منتظر تشویق جریانات نباشید، شما با خدا معامله کرده‌اید. از جوسازی و بی ارزش کردن زحمات نهراسید، ما سربازیم، بدانید مدافعان سلامت در کنار این تخریب‌ها از بلندمرتبه‌ترین مرد این سرزمین تقدیر گرفته‌اید. مقام معظم رهبری به اندازه‌ای که از تیم سلامت تقدیر کردند از کسی تقدیر نکرده‌اند. وقتی ولی فقیه به شما لقب «مجاهد فی سبیل الله» می‌گویند، دیگر مقامی بالاتر از این نیست. روز گذشته در خدمت رئیس جمهور منتخب بودم که ایشان هم چندین بار از مدافعان سلامت تقدیر کردند و مردم هم قدردان هستند.

وزیر بهداشت به افتتاح پروژه‌های بزرگ بهداشتی و درمانی در آذربایجان شرقی اشاره کرد و افزود: همینکه ده‌ها پروژه در حال افتتاح است، این نشان می‌دهد که هم افتخار سازندگی دارید و هم کرونا را مدیریت کرده‌اید./ تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت