با رئیس جدید دستگاه قضا بیشتر آشنا شوید

کد خبر: 1077317

با حکم رهبر معظم انقلاب، پنجمین رئیس قوه قضائیه پس از اصلاح قانون اساسی در سال ۶۸، حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای است.

با رئیس جدید دستگاه قضا بیشتر آشنا شوید

 مقام معظم رهبری امروز حکم انتصاب حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای به ریاست قوه قضائیه را ابلاغ فرمودند. به موجب این حکم محسنی‌اژه‌ای به مدت 5 سال ریاست دستگاه قضا را به عهده دارد و این حکم برای یک دوره 5 ساله دیگر قابل تمدید است. او پنجمین رئیس قوه قضائیه بعد از تشکیل این قوه پس از اصلاح قانون اساسی در سال 1368 است. پیش از او مرحوم آیت‌الله یزدی، مرحوم هاشمی‌شاهرودی، آیت‌الله آملی‌لاریجانی و آیت‌الله رئیسی، ریاست قوه قضائیه را به عهده داشته‌اند.

غلامحسین محسنی‌اژه‌ای سیاست‌مدار، روحانی و قاضی ایرانی است که در سال 1335 در شهر اژیه در ٢5 کیلومتری شهرستان ورزنه در شرق اصفهان متولد شده است. شرکت در مبارزات علیه رژیم پهلوی نخستین تجربه حضور محسنی‌اژه‌ای در عرصه اجتماعی و سیاسی است و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور در دستگاه قضائی، تجربیات و دانش علمی خود را صرف اجرای عدالت در کشور کرد.

وی که هم‌اکنون عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است و سابقه تصدی‌گری وزارت اطلاعات در دولت نهم را در پرونده مدیریتی خود دارد، در دهه‌های اخیر از مدیران ارشد دستگاه قضائی بوده و اشراف گسترده‌ای بر مناسبات و ساختار تشکیلاتی قوه قضائیه دارد. از جمله سمت‌های اژه‌ای در دوره‌های اخیر می‌توان به دادستان دادگاه ویژه روحانیت، دادستان کل کشور، سخنگوی دستگاه قضا و معاون اول قوه قضائیه اشاره کرد.

نخستین پرونده مهمی که محسنی‌اژه‌ای در آن نقش مؤثر یک مسئول قضائی را ایفا کرد، پرونده مربوط به مهدی هاشمی، چهره جنجالی دهه 1360 است. هاشمی برادر داماد آیت‌الله منتظری، قائم‌مقام وقت رهبری جمهوری اسلامی ایران بود که نفوذ بالایی در بیت آقای منتظری داشت. محسنی‌اژه‌ای مسئولیت بازجویی از مهدی هاشمی داشت که در نهایت با توجه به ادله‌های جمع‌‌آوری شده از سوی این مقام قضائی و نیز اعترافاتی که هاشمی داشت، خیانت‌های گسترده‌ای علیه نظام جمهوری اسلامی ایران از سوی گروهی زیاده‌خواه برملا شد.

دومین حضور چشمگیر محسنی‌اژه‌ای در جریان رسیدگی‌های قضائی، رسیدگی به پرونده تخلفات غلامحسین کرباسچی، شهردار وقت تهران در مقام قاضی بود که ایستادگی مقابل برخی سفارشات گروه‌های سیاسی و نیز فشارهای وارده از ناحیه دولت، در نهایت به صدور حکمی علیه جریان مدیران فاسد شهرداری تهران منجر شد و استعداد قضائی محسنی‌اژه‌ای را بیش از پیش عیان ساخت.

پس از آن بود که محسنی‌اژه‌ای جایگاه مناسب با ظرفیت‌های مدیریتی خود را یافت و پست‌های قضائی گرفت و هم‌اینکه یک دوره را به عنوان معتمد مسئولان ارشد نظام در مقام وزیر اطلاعات (1384 تا 1388) درکابینه دولت گذراند.

هم‌اکنون محسنی‌اژه‌ای با داشتن حدود 40 سال تجربه مدیریتی در دستگاه قضائی با حکم ابلاغی رهبر معظم انقلاب به عنوان رییس قوه قضائیه منصوب شده است. بدون شک نخستین مأموریت او تداوم مسیر طی شده در دوره تحولی قوه قضائیه است که البته در مقام معاون اول نقش مؤثری در تحقق آن داشته است./ تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت