چند درصد تهرانیها حاضرند واکسن کرونا بزنند؟
پژوهشگران کمیته ساماندهی تحقیقات کووید-۱۹ و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، با انجام یک مطالعه میزان پذیرش واکسن کووید-۱۹ در استان تهران را بررسی کردند.
ایسنا: پژوهشگران کمیته ساماندهی تحقیقات کووید-۱۹ و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، با انجام یک مطالعه میزان پذیرش واکسن کووید-۱۹ در استان تهران را بررسی کردند.
اجرای موفقیتآمیز برنامه واکسیناسیون علیه کروناویروس، تنها منحصر به کارایی و اثربخشی واکسن نیست و علاوهبر وجود یک سیستم بهداشتی منسجم و قوی، نیاز مبرمی به اعتماد عمومی و پذیرش جامعه هدف نسبت به واکسن دارد.
بر همین اساس پژوهشگران کمیته ساماندهی تحقیقات کووید-۱۹ و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، با انجام یک مطالعه میزان پذیرش واکسن کووید-۱۹ را در استان تهران بررسی کردند.
این مطالعه در دو بخش کمی و کیفی انجام شد. برای انجام بخش کمی این مطالعه ۱۲۰۰ نفر از افراد بزرگسال ۱۸ ساله و بالاتر ساکن مناطق ۲۲گانه شهرداری شهر تهران، مورد بررسی قرار گرفتند. برای انجام بخش کیفی نیز ۱۰۰ نفر از سالمندان، ارائهدهندگان خدمات سلامتی، مبتلایان به بیماریهای زمینهای و جمعیت عمومی به صورت هدفمند انتخاب شدند و با روش مصاحبه نیمهساختارمند، ارزیابی شدند.
بررسیهای بخش کمی این مطالعه نشان داد که به طور کلی ۸۳.۶ درصد از شهروندان تهرانی تمایل به دریافت واکسن دارند و مابقی تمایلی به دریافت واکسن ندارند.
پرسوجو در مورد نوع واکسن نشان داد که فقط ۶.۸ درصد از افراد هیچ تمایلی به دریافت واکسن ندارند؛ اما ۸۵.۳ درصد واکسن خارجی، ۲۵.۴ درصد واکسن ایرانی و ۹.۶ درصد هر نوع واکسن را ترجیح میدهند.
بررسی استاندارد جهانی نمره کووید که بیانگر نگرش مردم به عملکرد و مدیریت دولت در حوزه اپیدمی است، نشان داد که نمره ایران در این خصوص ۴۹.۲۳ است که به طور معناداری پایینتر از میانگین کل ۲۰ کشور (۵۲.۹۵) است و این موضوع نشاندهنده عملکرد متوسط ایران در این زمینه است.
طبق آنچه در قالب گزاره برگ معاونت تحقیقات و فناوری منتشر شده، در این مطالعه مشخص شد که سالمندان، افراد متاهل و افراد دارای تبعیت دارویی پایین، بیشتر تمایل به دریافت واکسن را دارند.
دیدگاه تان را بنویسید