بدن‌های آهنربایی پس از تزریق واکسن کرونا؛ از شایعه تا واقعیت

کد خبر: 1071145

رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید۱۹ در واکنش به ادعای اخیر در فضای مجازی مبنی بر خاصیت آهنربایی به دنبال تزریق واکسن‌های کرونا، با تاکید بر اینکه هیچکدام از واکسن‌های موجود، در ترکیب خود آهن ندارند، گفت: متاسفانه برخی افراد که با نفس واکسیناسیون مخالف هستند دنبال سوژه‌هایی عوام پسند برای القای نظر غیرعلمی خود به مردم هستند.

بدن‌های آهنربایی پس از تزریق واکسن کرونا؛ از شایعه تا واقعیت

ایسنا: دکتر حمید سوری با اشاره به اینکه خبرهای عجیب و غریب در مورد واکسن تمامی ندارد، گفت: در مورد  کلیپ‌هایی که آهن یا آهن ربا را روی پوست کسانی که واکسن زده‌اند می‌گذارند و نمی‌افتد، چند نکته قابل توضیح است؛ اول آنکه آهن‌ربا همانطور که از اسمش پید است آهن را جذب می‌کند و هیچکدام از واکسن‌های موجود تولید شده اصلا آهن در ترکیب خود ندارند. دوم هم آنکه برای این که چنین جذبی صورت گیرد لااقل حدود یک گرم آهن، نیکل یا کبالت لازم است تا از زیر پوست یا داخل عضله بتواند این جذب صورت گیرد.

وی افزود: همچنین از مجموع فلزات مقدار بسیار بسیار ناچیزی از ترکیبات آلومینیوم در برخی واکسن ها وجود دارد که آن هم به هر مقدار جذب آهن ربا نمی‌شود. از طرفی مقداری حتی کم آهن در بدن انسان وجود دارد که می تواند آهن ربا را جذب کند.

سوری ادامه داد: بدن برخی افراد می‌تواند تا حدودی فلزات به خصوص آهن را به خود جذب کند که ربطی به واکسن ندارد. قبل از آمدن واکسن کرونا هم از این کلیپ ها در اینترنت به کرات مشاهده شده است و این در حالی است که گاه چسبیدن فلزات به پوست بدن ناشی از رطوبت بدن یا شیب بدن است و آهن ربایی در بدن وجود ندارد.

وی افزود: در تهیه آهن‌ربا باید ویژگی‌های آن را شناخت. وقتی که ماده‌ای در یک میدان مغناطیسی خارجی قرار می‌گیرد پس از حذف میدان خارجی، مقداری از مغناطیس خود را حفظ می‌کند. به این مغناطیس باقیمانده در ماده، پسماند مغناطیسی گفته می‌شود. هرچه پسماند بزرگتر باشد آهنربا قوی‌تر است. حرکت الکترون‌ها می‌توانند باعث مغناطیس شوند.

سوری ادامه داد: البته چیزی هم به نام مغناطیس بدن انسان داریم. مغناطیس انسانی به توانایی مورد ادعای برخی از اشخاص اطلاق می‌شود که در آن، اجسام به پوست بدن آن‌ها جذب می‌شود. به افرادی که به گفته خودشان دارای چنین توانایی هستند، آهن‌ربای انسانی گفته می‌شود. هر چند اکثر این افراد، قادر هستند اجسام فلزی را به پوست خود بچسبانند، با این حال علاوه بر فلز، اجسامی از جنس‌های گوناگونی همچون شیشه، چوب و پلاستیک نیز امکانِ چسبیدن به پوستِ این افراد را دارد. افزون بر این، اجسامی بدون خواص فرومغناطیس همچون برنج و آلمینیوم نیز چنین قابلیتی دارند.

این اپیدمیولوژیست، تاکید کرد: از مجموع صحبت‌های ذکر شده باید نتیجه گرفت که در واکسن‌های کرونا که توسط وزارت بهداشت تایید شده نه آهن، نه آهن‌ربا و ... قرار ندارد و مردم عزیز نگران آن نباشند. متاسفانه برخی افراد که با نفس واکسیناسیون مخالف هستند دنبال سوژه‌هایی عوام پسند برای القای نظر غیرعلمی خود به مردم هستند. این افراد فراموش کرده‌اند که اگر واکسیناسیون نبود معلوم نبود تا کنون چند صد میلیون نفر به خاطر آبله، سل، کزاز و سایر بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن فوت کرده بودند.

وی گفت: لازم به ذکر است که هیچ دارو، واکسن یا محصول بیولوژیک ۱۰۰ درصد ایمن نیست ولی لازم است به معادله سود و زیان ناشی از زدن یا نزدن واکسن کرونا توجه کنیم و آن موقع راحت‌تر تصمیم  برای تزریق واکسن کرونا، بدون وسواس و حساسیت داشتن در نوع و کشور سازنده آن تصمیم گرفته و در اولین فرصت خود را واکسینه خواهیم کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت