شایعه تا واقعیت آهنربایی شدن بدن بعد از تزریق واکسن کرونا

کد خبر: 1071053

برای بسیاری این سوال پیش آمده که آیا بعد از تزریق واکسن کرونا، بدن حالت مغناطیسی پیدا می‌کند؟

شایعه تا واقعیت آهنربایی شدن بدن بعد از تزریق واکسن کرونا

خبرگزاری فارس: این روزها شایعه‌ای مبنی بر خاصیت آهن‌ربایی بدن پس از تزریق واکسن کرونا در فضای مجازی درحال دست به دست شدن است.این شایعه ابتدا در بین رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی خارجی منتشر شد.

7m2FWg8jEOTX

پس از اظهارنظر و انتشار عکس و فیلم برخی چهره‌ها در شبکه‌های اجتماعی این موضوع در ایران نیز داغ شد و حتی بعضی از خانواده‌ها از ترس چنین اتفاقی تصمیم بر عدم واکسن کرونا گرفتند.

برای بررسی این ادعا خبرگزاری فارس، روز گذشته به سراغ  حمید سوری، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مقابله با کرونا رفت. وی طی یادداشتی تصریح کرد: برخی افراد بدنشان می‌تواند تا حدودی فلزات به خصوص آهن را به خود جذب کند که ربطی به واکسن ندارد.  بنده خودم آهن ربای کوچکی را به عضله دلتویید هردو بازو نزدیک کردم که بدون این که واکسنی تزریق کرده باشم از دو بازو آهن ربا به پوست چسبید. گاه چسبیدن فلزات ناشی از رطوبت بدن یا شیب بدن است و آهن ربایی در بدن وجود ندارد. در تهیه آهن ربا باید ویژگی‌های آن را شناخت.

برای صحت این مورد، این آزمایش را روی ۵ نفر از خبرنگاران خبرگزاری فارس تست کردیم که قاشق فلزی روی عضله دلتویید بازوی ۳ نفر از آن‌ها چسبید و عملاً این گزاره که فلز روی بازو و یا قفسه سینه کسانی که واکسن دریافت کرده‌اند، باطل شد.

* ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت با تکذیب این ادعا گفت: در طول چند سال اخیر در کشورهای خودمان و یا کشورهای دیگر افرادی بودند که ادعا کردند که، فلز به آن‌ها می‌چسبد و ربطی به واکسن ندارد. بخشی از این حالت به خاطر چربی، رطوبت و جنس پوست است اما درکل این موضوع هیچ ارتباطی به واکسن‌های ایرانی و خارجی ندارد

علیرضا زالی ، رئیس ستاد مقابله با کرونای تهران با بیان اینکه این موضوع مبنای علمی ندارد، گفت: هرچند تزریق هرنوع واکسنی امکان بروز عوارضی مانند درد، التهاب و یا ورم محل تلقیح دارد اما نکته ای که باعث بروز یک عارضه باشد وجود ندارد ولی این اتفاق اصلا نشان دهنده عارضه کوتاه مدت یا بلند مدت نیست.

   کیانوش جهانپور ، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت نیز با تکذیب این شایعه گفت: بدن برخی افراد می‌تواند کم و بیش فلزات بخصوص آهن را به خود جذب کند و این موضوع هیچ ربطی به واکسن ندارد، هیچ نکته منفی یا توانایی مثبتی هم محسوب نمی‌شود.

K2zzQ0HBxDUW

مسعود مردانی عضو ستاد ملی مقابله با کرونا عنوان کرد: افرادی که واکسن کرونا را تزریق می‌کنند بویژه در مرحله دوم واکسیناسیون ممکن است دچار علایم عفونت‌های ویروسی مانند تب، لرز، قرمزی بدن شده یا سرگیجه و حالت تهوع شوند اما تصاویر و اخبار منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر عوارض تخریب کننده تزریق واکسن کرونا بر سلامت بدن و ایجاد حالت آهن‌ربایی در قفسه سینه و بازو کذب است و مردم نباید به این شایعات توجه کنند.

seLnnpTS69I5

در طول روزهای اخیر نیز بسیاری از رسانه‌های مطرح جهان و سایت‌های راستی‌سنجی این ادعا را مورد بررسی قرار دادند که آن‌ها نیز خاصیت مغناطیسی پیداکردن بدن پس از تزریق واکسن کرونا را شایعه دانستند.

4O8Q4uPP5eju

b6BAyq5zERw7

aD7dwfhxJIQu

owP2lvoeRKBb

البته از زمان آغاز تحقیقات جهانی و داخلی برای کشف واکسن کرونا، جریانی جهانی علیه واکسن به وجود آمد که ردپای آن‌ها نیز در ایران مشاهده شد؛ این جریان در هر فرصتی برای شایعه سازی و بی اعتماد کردن مردم به واکسن استفاده کردند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت