روش‌هایی برای تقویت ریه

کد خبر: 1064501

فوق تخصص ریه گفت: برای حفظ سلامت ریه راهکار‌های متعددی است که یکی از موثرترین آن‌ها بخور آب گرم است که در از بین رفتن ویروس‌هایی که در قسمت بینی و پشت حلق و سینوس‌ها قرار دارند، بسیار موثر است.

روش‌هایی برای تقویت ریه

خبرگزاری ایرنا: حمیدرضا جباری دارجانی فوق تخصص ریه با اشاره به اینکه، درگیری به بیماری کرونا به طور معمول در هفته دوم و ویروس انگلیسی نیز سه یا چهار روز بعد از ورود ویروس به بدن خود را نشان می‌دهد، افزود: این علائم در موارد خفیف شامل کاهش یا از دست دادن حس بویایی و چشایی، تب خفیف، اسهال و یکسری علائم سرماخوردگی ساده است.

وی افزود: در موارد شدید این بیماری علائمی همچون درد بدن، درد بین دو کتف، درد شانه و در موارد شدیدتر شامل درد در قفسه سینه، تنگی‌نفس شدید و سرفه‌های خشک است.

این استاد سابق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه، بیماران باید با توجه به علائم فوق و ظهور هر کدام به پزشک مراجعه کنند، افزود: بروز این حالات در مواقعی ممکن است با درگیری ریه‌ها همراه باشد.

وی در عین حال اظهار کرد: مهمترین مسئله‌ای که به اثبات رسیده و مقالات متعددی نیز در این خصوص منتشر شده است، آن است که گرفتاری به کرونا از راه سطوح و غذا اتفاق نمی‌افتد و بیشتر از راه ذرات منتشره در هوا رخ می‌دهد.

جباری دارجانی افزود: همین مساله ضرورت حفاظت از ریه‌ها را صدچندان کرده است، چه بسا استفاده بی رویه از مواد پاک کننده از قبیل الکل و وایتکس و ... باعث گرفتاری‌های دیگری در ریه‌ها شود.

بخور آب گرم موثرترین راهکار برای حفظ سلامتی ریه

فوق تخصص ریه بیان کرد: بخور آب گرم در از بین رفتن ویروس‌هایی که در قسمت بینی و پشت حلق و سینوس‌ها قرار دارند، بسیار موثر است و از پیشرفت آن‌ها به سمت ریه‌ها و دستگاه گوارش همچون معده و روده جلوگیری می‌کند.

جباری تصریح کرد: بخور آب گرم بدون هیچ ماده افزودنی روزی ۳ یا ۴ بار در حفظ سلامتی ریه بسیار موثر است.

وی در خصوص چگونگی انجام بخور آب گرم نیز اظهار کرد: به طوری که فرد یک ظرف آب جوش جلوی خود می‌گذارد و یک پارچه روی سر و ۱۰ دقیقه از راه دهان نفس کشیده و از راه بینی خارج کند.

این استاد سابق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: این بخور ساده در پیشگیری بیماری و جلوگیری از رسیدن ویروس کرونا به ریه‌ها بسیار موثر است.

انجام ورزش‌های هوازی و پیاده‌روی برای تقویت ریه

این فوق تخصص ریه در ادامه بیان کرد: ورزش پیاده روی و هوازی در محیط‌های سالم و حرکاتی که تعداد تنفس را به بالای ۲۲ بار در دقیقه برساند، کمک کننده به ریه است.

جباری به مردم توصیه کرد: در هوای تازه و سالم نفس عمیق کشیده و با یک مکث کوتاه عمل بازدم را انجام دهند، تا جایی که کلیه هوای ریه خارج شود.

وی افزود: این تمرین تنفسی از آسیب‌های ریوی پیشگیری کرده و به بیمار کرونایی نیز کمک می‌کند تا زودتر به شرایط زندگی عادی برگردد.

جباری همچنین با بیان اینکه، انجام ورزش‌های صبحگاهی به خصوص پیاده روی قدرت سیستم قلب و عروق و قدرت تنفس را افزایش می‌دهد، افزود: قبل از شروع ورزش باید حدود ۱۰ دقیقه بدن را گرم کنیم که ترتیب آن به این صورت است ابتدا گام برداشتن سریع، دویدن نرم و سپس انجام حرکات کششی ایستا.

وی با بیان اینکه، ورزش مستمر و کم شدت همچون پیاده روی روزانه و طناب زدن می‌تواند برای سلامتی ریه بسیار مفید باشد، افزود: البته با توجه به شیوع کرونا افراد می‌توانند برای پیاده روی از تردمیل یا دوچرخه خانگی استفاده کنند.

برای حفظ سلامت ریه سیگار و قلیان نکشید

این فوق تخصص ریه با تاکید بر اینکه، هوای آلوده و سیگار کشیدن دلیل اصلی سرطان ریه و مرگ‌های قابل پیشگیری است، افزود: مصرف سیگار یا قلیان‌های میوه‌ای و سیگار‌های الکترونیکی باعث التهاب ریه و راه‌های هوایی و پارانشیم ریه می‌شود و محیط را برای جذب ویروس آماده می‌کند.

جباری با تاکید براینکه، ریه یکی از اعضای بسیار حساس و غیرقابل جایگزین بدن محسوب می‌شود، افزود: عدم مصرف مواد دخانی به طور حتم ریه‌ها را تازه‌تر نگه می‌دارد و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن ریوی را به شکل قابل توجهی کاهش می‌دهد.

مواد غذایی مفید برای ریه کدامند؟

اما دکتر دارجانی در ادامه با بیان اینکه، تغذیه مناسب به طور غیرمستقیم بر سلامت ریه تاثیرگذار است، افزود:مواد غذایی ساده و سالم شامل میوه جات و سبزیجات تازه سرشار از ویتامین A، ویتامین C و ویتامین D همچنین مصرف مواد پروتئینی هفته‌ای دو بار در سلامت ریه بسیار موثر است.

وی مصرف برخی مواد غذایی را برای سلامتی ریه بسیار مفید دانست و افزود: مصرف به اندازه این مواد شامل مصرف مرغ، ماهی و گوشت قرمز شامل گوشت گاو و گوسفند باید در برنامه غذایی افراد گنجانده شود.

این فوق تخصص ریه در عین حال در مورد افراد مسن که دچار کرونا شده اند، توصیه کرد: این افراد باید مصرف مواد پروتئینی را کاهش دهند و به جای آن از میوه جات و سبزیجات تازه استفاده کنند.

وی همچنین مصرف آب سالم و کافی و همچنین استفاده از سبزیجات برگ دار سبز همچون اسفناج، انواع کلم به خصوص کلم بروکلی و کاهو و همچنین میوه‌هایی شامل انار، سیب و میوه‌های نارنجی رنگ دارای ویتامین c شامل پرتقال و کدو و آب هویج و برخی دمنوش‌ها را که از خاصیت ضدالتهابی برخوردار هستند، برای تقویت ریه بخصوص افراد سیگاری حائز اهمیت دانست.

استاد سابق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین، مصرف مواد غذایی همچون لوبیا، پیاز، سیر، زنجبیل، فلفل، زردچوبه، آلوبخارا و گردو را برای سلامتی ریه بسیار مفید دانست.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت