چه کسانی می‌توانند در کنکور ۱۴۰۰ ثبت نام کنند؟

کد خبر: 1048733

متقاضیان برای ثبت نام و شرکت در آزمون سراسری ۱۴۰۰ باید واجد شرایط عمومی و اختصاصی باشند از این رو جزئیات ممنوعیت‌های آزمون در دفترچه راهنما اعلام شده است.

چه کسانی می‌توانند در کنکور ۱۴۰۰ ثبت نام کنند؟

خبرگزاری مهر: دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ منتشر شد. داوطلبان تا ۱۸ بهمن ماه ۹۹ می‌توانند در آزمون ثبت نام کنند.

برای شرکت در آزمون سراسری، داشتن یکی از مدرک‌های تحصیلی «دیپلم نظام آموزشی جدید (نظام) ۶-۳-۳ در یکی از شاخه‌های نظری، فنی و حرفه‌ای و یا کاردانش»، «دیپلم دوره چهارساله نظام قدیم آموزش متوسطه (نظری و هنرستان)»، «گواهینامه دوره پیش دانشگاهی» و «یکی از مدارک کاردانی (فوق دیپلم)» الزامی است.

مدارک تحصیلی باید حداکثر تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ دریافت شوند.

کسانی که با مدرک کاردانی (پزشکی و غیر پزشکی) شرکت می‌کنند باید تعهدات قانونی خود را گذرانده باشند.

کسانی که دو مدرک دیپلم دارند می‌توانند با یکی از دو دیپلم خود به دلخواه ثبت نام کنند. در صورت مغایرت نوع دیپلم با گروه آزمایشی بهتر است با دیپلمی که با گروه آزمایشی مورد نظرشان هماهنگی دارد، ثبت نام کنند.

هر فرد بدون در نظر گرفتن نوع مدرک تحصیلی نظام آموزشی (دیپلم نظام آموزشی جدید «نظام ۶-۳-۳»، دیپلم نظام قدیم یا مدرک پیش دانشگاهی)، در هریک از گروه‌های آزمایشی «علوم ریاضی و فنی»، «علوم تجربی»، «علوم انسانی»، «هنر» و «زبان» مجاز به ثبت نام است.

هر فرد علاوه بر ثبت نام در یکی از گروه‌های آزمایشی اصلی (علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی یا علوم انسانی)، در صورت تمایل، می‌تواند در یک یا هر دو گروه آزمایشی زبان و هنر نیز ثبت نام کند.

هر فرد نمی‌تواند در دو گروه آزمایشی اصلی (علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی) ثبت نام کند و مجاز به شرکت در دو گروه اصلی و دو ثبت نام جداگانه نیست.

دانشجویان دوره‌های غیر روزانه (نوبت دوم «شبانه»، پیام نور، مجازی، پردیس خودگردان، دانشگاه آزاد اسلامی، غیردولتی-غیرانتفاعی و شهریه پرداز)، به شرط نداشتن منع نظام وظیفه، می‌توانند هم زمان با تحصیل در دانشگاه و بدون انصراف از تحصیل برای شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ ثبت نام کنند و در صورت قبولی، باید فرم انصراف قطعی از رشته قبلی را به دانشگاه جدید محل تحصیل خود ارائه دهند.

شرایط شرکت دانشجویان انصرافی در کنکور

دانشجویان دوره روزانه (ورودی سال ۱۳۹۸ و قبل از آن) همه مقاطع تحصیلی اعم از کاردانی (پیوسته و ناپیوسته)، کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته)، کارشناسی ارشد (پیوسته و ناپیوسته) و دکتری عمومی یا تخصصی برای شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ باید تا تاریخ ۲۵ اسفند ۹۹ با تکمیل فرم مخصوص و تأیید دانشگاه محل تحصیل انصراف قطعی خود را اعلام کنند و بند ۳۲ تقاضانامه ثبت نام را علامت بزنند.

در صورت قبولی در آزمون سراسری، این فرم از مدارک لازم برای ثبت نام در دانشگاه است.

کسانی که در آزمون سراسری سال ۱۳۹۹ در دوره روزانه قبول شده‌اند، درصورت شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ به شرط انصراف تا تاریخ ۲۵ اسفند ۹۹ فقط می‌توانند رشته محل‌های دوره‌های غیر روزانه را انتخاب کنند.

این افراد ولو در رشته قبولی دوره روزانه سال ۱۳۹۹ ثبت نام نکرده باشند، در صورت ثبت نام در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ و مجاز شدن به انتخاب رشته، حق انتخاب رشته‌های دوره روزانه را ندارند.

دانشجویان دوره روزانه، که بدون انصراف تا تاریخ مقرر (۲۵ اسفند ۹۹) در آزمون سراسری قبول شوند، متخلف محسوب می‌شوند و اجازه ثبت نام در رشته جدید را ندارند.

دانشجویانی که انصراف می‌دهند، حق بازگشت و ادامه تحصیل در رشته قبلی خود را ندارند.

دانشجویانی که در سال‌های قبل، انصراف قطعی داده‌اند و به تحصیل بازنگشته اند، برای شرکت در آزمون سراسری امسال، فقط کافی است بند ۳۲ تقاضانامه ثبت نام را علامت بزنند.

متقاضیان مرد، باید وضعیت نظام وظیفه خود را به صورت «ُکد عددی» در فرم ثبت نام اعلام کنند.

شرایط عمومی ثبت نام و شرکت در آزمون سراسری

شرایط عمومی ثبت نام و شرکت در آزمون سراسری شامل الف) اعتقاد به اسلام و یا یکی از ادیان رسمی مصرح در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، ب) عدم احراز عناد (نه اعتراض) نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران (تبصره: در صورتیکه متقاضی سابقاً با نظام جمهوری اسلامی عناد داشته، باید تغییر نظر او احراز شود)، ج) نداشتن سابقه عضویت در سازمان‌های غیرقانونی، فراماسونری و اعقاب آنها، د) عدم احراز فساد اخلاقی و ه) عدم اعتیاد به مواد مخدر است.

ثبت نام و ادامه تحصیل پذیرفته شدگان، در رشته‌هایی که پذیرش آنان از نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ آغاز می‌شود به شرط دریافت مدرک تحصیلی دیپلم نظام آموزشی جدید ۶-۳-۳ و یا پیش دانشگاهی و یا مدرک کاردانی حداکثر تا تاریخ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ بلامانع است.

دارندگان مدرک کاردانی (فوق دیپلم) دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و دارندگان مدرک کاردانی پیوسته و همچنین آن دسته از متقاضیان مذکور که حداکثر تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ در مقطع کاردانی (فوق دیپلم) فارغ التحصیل می‌شوند، حق ثبت نام در آزمون سراسری را خواهند داشت.

فارغ التحصیلان رشته‌های تحصیلی مورد نیاز وزارت بهداشت (مشمولین خدمات اجباری قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان) در مقطع کاردانی که باید حداکثر تا تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ و یا ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ (در صورت قبولی در رشته‌هایی که پذیرش آنان از نیمسال دوم تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ آغاز می‌شود) خدمات خود را به پایان رسانده باشند، چنانچه در مقطع دکتری عمومی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی پذیرفته شوند، می‌توانند خدمات موضوع این قانون را پس از اتمام تحصیل با مقطع جدید به انجام برسانند.

فارغ التحصیلان دوره کاردانی رشته‌های تحصیلی گروه‌های آموزشی غیرپزشکی حداکثر تا تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ به شرطی می‌توانند در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ شرکت کنند که تعهدات و خدمات قانونی را انجام داده باشند.

فارغ التحصیلان رشته‌های تحصیلی بهداشت دهان، تکنسین سلامت دهان، پرستاری دندانپزشکی، پروتز دندان و ساخت پروتز دندانی مشمول قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان نیستند.

داوطلب کنکور ۱۴۰۰ نباید دانشجوی دوره روزانه باشد

داوطلب نباید دانشجوی دوره روزانه همه مقاطع تحصیلی اعم از کاردانی (پیوسته و ناپیوسته)، کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته)، کارشناسی ارشد (پیوسته و ناپیوسته) و دکتری عمومی یا تخصصی (به جز دانشجویان در شرایط ذکر شده) دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی باشد.

دانشجویان ورودی سال ۱۳۹۸ و قبل از آن، دوره روزانه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی (به جز دانشجویان ذکر شده) چنانچه واجد دیگر شرایط مندرج در دفترچه ثبت نام (مخصوصاً مقررات نظام وظیفه) باشند و حداکثر تا تاریخ ۲۵ اسفند ۹۹ از تحصیل انصراف قطعی بدهند، حق ثبت نام و شرکت در این آزمون را دارند.

شرایط شرکت دانشجویان اخراجی در کنکور

دانشجویان اخراجی آموزشی موضوع موارد مرتبط آئین نامه آموزشی و همچنین دانشجویان دوره کارشناسی که مدرک معادل کاردانی (اعم از کاردانی عمومی و یا کاردانی) را دریافت کرده‌اند نیز مانند مقررات مربوط به دانشجویان انصرافی پس از تسویه حساب کامل با مؤسسه و اداره کل امور دانشجویان داخل و صندوق رفاه دانشجویان وزارت ذیربط و در صورت نداشتن مشکل نظام وظیفه حق ثبت نام داشته و محدودیتی در انتخاب رشته ندارند.

این دسته از متقاضیان می‌توانند تمامی تعهدات مربوط را پس از اتمام تحصیلات خود به صورت یکجا به انجام برسانند.

پذیرفته شدگان دوره روزانه آزمون سراسری (رشته‌های تحصیلی با آزمون و بدون آزمون) سال ۱۳۹۹ در صورت ثبت نام و شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ منحصراً مجاز به انتخاب رشته در دوره‌های غیر روزانه (نوبت دوم (شبانه،) دانشگاه آزاداسلامی، پیام نور، غیرانتفاعی، شهریه پرداز، پردیس خودگردان و مجازی) بوده و فقط در این دوره‌ها گزینش خواهند شد.

این دسته از پذیرفته شدگان باید تا ۲۵ اسفند ۹۹ انصراف قطعی خود را از تحصیل اعلام کرده و مورد مربوط در بند ۳۲ فرم تقاضانامه ثبت نام را نیز علامتگذاری کنند.

دانشجویان دوره‌های غیرروزانه (نوبت دوم (شبانه)، دانشگاه آزاد اسلامی، مجازی، شهریه پرداز و پردیس خودگردان، پیام نور و دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی - غیرانتفاعی) به شرط نداشتن مشکل نظام وظیفه می‌توانند بدون انصراف از تحصیل در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ ثبت نام و شرکت کنند.

این دسته از متقاضیان در صورت قبولی قطعی و قبل از ثبت نام در رشته قبولی جدید، لازم است از رشته قبولی قبلی خود انصراف قطعی دهند و گواهی انصراف قطعی از تحصیل را به مؤسسه ذیربط ارائه کنند.

این دسته از متقاضیان حق بازگشت و ادامه تحصیل در رشته محل قبولی قبلی خود را ندارند و همچنین دانشجویان شاغل به تحصیل مقطع کاردانی (فوق دیپلم) که حداکثر تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ فارغ التحصیل می‌شوند، برای ثبت نام و شرکت در این آزمون نیاز به انصراف ندارند.

این دست از دانشجویان که از معافیت تحصیلی استفاده می‌کنند، به منظور ثبت نام و شرکت مجدد در آزمون سراسری لازم است به ضوابط مربوط به مقررات وظیفه عمومی توجه و بر اساس آن ضوابط اقدام کنند.

شرایط شرکت مجدد دانش آموختگان مقطع کارشناسی در کنکور

دانش آموختگان مقطع کارشناسی در صورت شرکت مجدد در آزمون سراسری و قبولی با رعایت شرایط زیر می‌توانند ادامه تحصیل دهند:

۱. فارغ التحصیلان رشته‌های تحصیلی مورد نیاز وزارت بهداشت (مشمولین خدمات اجباری قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان) در مقطع کارشناسی که باید حداکثر تا تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ و یا ۳۱ بهمن ۱۴۰۰ (برای رشته‌های با پذیرش در نیمسال دوم تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱) خدمات خود را به پایان رسانده باشند.

چنانچه در مقطع دکتری عمومی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی پذیرفته شوند، می‌توانند خدمات موضوع این قانون را پس از اتمام تحصیل با مقطع جدید به انجام برسانند.

۲. دارا نبودن هرگونه تعهد خدمت به ارگان یا دستگاه‌های اجرایی، تعهدات سهمیه بومی و یا سهمیه مناطق محروم.

۳. نداشتن ممنوعیت تحصیل از نظر سازمان نظام وظیفه.

شرایط شرکت مجدد دانش آموختگان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری حرفه‌ای در کنکور

دانش آموختگان مقاطع کارشناسی ارشد ناپیوسته و پیوسته تمامی رشته‌های تحصیلی و دکتری عمومی پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دکتری حرفه‌ای دامپزشکی متقاضی تحصیل مجدد، می‌توانند با رعایت شرایط زیر از طریق قبولی در آزمون سراسری در مقطع دکتری عمومی رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی تحصیل کنند و محدودیتی در انتخاب دوره‌های مختلف (روزانه و شهریه پرداز) ندارند:

۱. انجام خدمات موضوع قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان برای مشمولین این قانون الزامی است.

۲. دارا نبودن هرگونه تعهد خدمت به ارگان یا دستگاه‌های اجرایی و عدم دارا بودن تعهدات سهمیه بومی و یا سهمیه مناطق محروم.

۳. نداشتن ممنوعیت تحصیل از نظر سازمان نظام وظیفه.

دانش آموختگان مقطع کاردانی رشته «اپتیک» که قبل از سال ۱۳۸۹ پذیرفته شده باشند، درصورت شرکت در گروه آزمایشی علوم تجربی و احراز نمره علمی و شرایط لازم، می‌توانند در مقطع کارشناسی پیوسته رشته بینایی سنجی ادامه تحصیل دهند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد