زمان ثبت‌نام آزمون سراسری

کد خبر: 1048590

ثبت‌نام آزمون سراسری 1400 از ساعت 19 امروز در سایت سازمان سنجش آغاز می شود

زمان ثبت‌نام آزمون سراسری

خبرگزاری فارس: سازمان‌ سنجش‌ آموزش‌ کشور درباره تاریخ‌ ثبت‌نام‌ و شرایط و ضوابط شرکت در‌ آزمون‌ سراسری‌ سال‌ 1400 در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: پیرو اطلاعیه مورخ اول بهمن 99‌ به ‌اطلاع‌ متقاضیان‌ ثبت‌نام‌ و شرکت‌ در آزمون‌ سراسری‌ سال 1400 در دوره‌های‌ روزانه، نوبت دوم (شبانه)، نیمه‌حضوری، مجازی، پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات‌ آموزش‌ عالی، دانشگاه‌ پیام‌ نور (آموزش‌ از راه‌ دور) و مؤسسات‌ آموزش‌ عالی‌ غیرانتفاعی‌ و غیردولتی‌ و همچنین رشته‌های تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی می‌رساند که‌ ثبت‌نام‌ برای‌ شرکت‌ در آزمون‌ مذکور از روز یکشنبه مورخ 12 بهمن 99 (دوازدهم بهمن ماه‌ 1399) منحصراً از طریق درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان به نشانی www.sanjesh.org آغاز و در روز شنبه مورخ 18 بهمن پایان می‌پذیرد لذا متقاضیان می‌توانند در مهلت‌ مقرر بر اساس توضیحات ذیل برای شرکت در این آزمون اقدام کنند.

الف) تکالیف متقاضیان برای‌ شرکت‌ در آزمون:‌

متقاضی‌ شرکت‌ در آزمون‌ باید هر یک از اقدام‌های زیر را به موقع‌ و در مهلت‌ مقرر انجام‌ دهد:

1- مطالعه دفترچه راهنمای ثبت‌نام (دفترچه شماره 1) در آزمون سراسری سال 1400 (این دفترچه همزمان با شروع ثبت‌نام از طریق درگاه اطلاع رسانی این سازمان قابل دریافت است).

2- خرید کارت اعتباری ثبت‌نام از درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان.

3- مراجعه به سامانه جمع‌آوری اطلاعات و سوابق تحصیلی متقاضیان آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها به نشانی http://dipcode.medu.ir برای دریافت کدهای سوابق تحصیلی ذیل

1-3- کد سوابق تحصیلی دارندگان دیپلم نظام آموزشی جدید (3-3-6).

توجه مهم: این دسته از متقاضیان قبلاً باید طبق اعلام مدارس محل تحصیل با مراجعه به سامانه فوق کد سوابق تحصیلی خود را دریافت کرده و در زمان ثبت‌نام با درج کد سوابق تحصیلی در درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان اطلاعات فردی خود را مشاهده ‌نمایند.

2-3- کدسوابق تحصیلی برای دیپلمه‌های سال 1384 تا سال 1399 شاخه نظری (نظام سالی واحدی یا ترمی واحدی و همچنین نظام آموزشی جدید 3-3-6 ) رشته‌های تحصیلی ریاضی فیزیک، علوم تجربی، ادبیات و علوم انسانی، علوم و معارف اسلامی.

3-3- کد سوابق تحصیلی برای متقاضیان با مدرک پیش‌دانشگاهی رشته های ریاضی فیزیک، علوم تجربی، ادبیات و علوم انسانی، علوم و معارف اسلامی و هنر که مدرک دوره پیش‌دانشگاهی خود را از سال 1391 تا 1399 اخذ کرده‌اند.

تبصره 1: دارندگان مدرک پیش‌دانشگاهی سال‌های 1391 تا 1399 در صورتی که اطلاعاتشان در بانک اطلاعاتی مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش وجود نداشته و یا ناقص باشد، ابتدا برای تکمیل اطلاعات خود به سامانه http://dipcode.medu.ir مراجعه کنند.

در صورت تأیید اطلاعات آنان از سوی آموزش و پرورش، می‌توانند تا تاریخ 18 بهمن 99 با مراجعه به درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور در آزمون سراسری سال 1400 ثبت نام کنند.

تبصره 2: دانش‌آموزان نظام آموزشی جدید 3-3-6 و همچنین دانش‌آموزان دوره پیش‌دانشگاهی (نظام سالی واحدی ـ ترمی واحدی) سال جاری که تا تاریخ 31 شهریور ماه سال 1400 فارغ‌التحصیل می‌شوند، لازم است برای اطلاع از نحوه اقدام، به اطلاعیه پرینت کارت شرکت در آزمون که در تاریخ 31 خرداد 1400 در درگاه اطلاع رسانی این سازمان منتشر می‌شود، مراجعه کنند.

4- ثبت‌نام از طریق درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان در زمان مقرر (99.11.12 لغایت 99.11.18).

5- پرینت کارت‌ شرکت در‌ آزمون، بر اساس برنامه‌زمانی مندرج در دفترچه راهنمای شماره یک.

6- حاضر شدن در محل‌ و حوزه امتحانی تعیین‌ شده در کارت شرکت در آزمون‌ و پاسخ دادن به سؤالات.

ب) ثبت‌نام‌ برای‌ شرکت‌ در آزمون:‌

ثبت‌نام برای پذیرش در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی سال 1400 و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی، منحصراً از طریق درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان امکان‌پذیر است؛ لذا متقاضیان لازم است که ابتدا دفترچه راهنمای ثبت‌نام را مطالعه کرده و در صورت واجد شرایط بودن، نسبت به پرداخت هزینه خرید کارت اعتباری ثبت‌نام در آزمون به شرح ذیل، اقدام کنند و سپس مراحل بعدی را به انجام برسانند.

1- دفترچه راهنمای ثبت‌نام آزمون سراسری سال 1400:

دفترچه راهنمای ثبت‌نام آزمون حاوی اطلاعات مربوط به شرایط عمومی و اختصاصی، مقررات وظیفه عمومی، مقررات مربوط به ضوابط ثبت‌نام اتباع غیر ایرانی و توضیحات مربوط به سهمیه ایثارگران و ... است، که هر متقاضی باید با مطالعه آن در صورتی که دارای شرایط مندرج در دفترچه ‌باشد، در این آزمون ثبت‌نام کنند.

2- پرداخت هزینه خرید کارت اعتباری:

با توجه به اینکه پرداخت هزینه ثبت‌نام منحصراً به صورت اینترنتی انجام می‌شود، متقاضیان لازم است به وسیله کارت‌های عضو شبکه بانکی شتاب که پرداخت الکترونیکی آنها فعال است، با مراجعه به درگاه اطلاع‌رسانی سازمان و پرداخت مبلغ 540.000 (پانصد و چهل هزار) ریال به عنوان وجه ثبت‌نام شرکت در آزمون، نسبت به دریافت اطلاعات کارت اعتباری (شماره سریال 12 رقمی) اقدام کنند.

2-1- با توجه به اینکه مقرر شده در مراحل مختلف فرآیند این آزمون، خدماتی از طریق ارسال پیام کوتاه به متقاضیان ارائه شود، متقاضیانی که تمایل به استفاده از خدمات پیام کوتاه دارند، با انتخاب گزینه مربوط و پرداخت مبلغ 8500 (هشت هزارو پانصد) ریال به عنوان هزینه استفاده از خدمات پیام کوتاه، می‌توانند از این خدمات استفاده کنند.

2-2- هر متقاضی مطابق ضوابط آزمون می‌تواند متقاضی شرکت در یکی از گروه‌های پنجگانه آزمایشی شامل گروه آزمایشی یک (علوم ریاضی و فنی)، گروه آزمایشی 2 (علوم تجربی)، گروه آزمایشی 3 (علوم انسانی)، گروه آزمایشی 4 (هنر) و گروه آزمایشی 5 (زبان‌های خارجی) گردد.

2-3- چنانچه متقاضی ثبت‌نام در 2 یا 3 گروه آزمایشی (با توجه به توضیحات تبصره 4 ذیل) ‌باشد، لازم است که به ازای هر گروه آزمایشی، مبلغ 540.000 (پانصدوچهل هزار) ریال دیگر نیز از همین طریق پرداخت و اطلاعات کارت اعتباری را دریافت نماید.

2-4- منظور از ثبت‌نام در 2 یا 3 گروه آزمایشی بدین صورت است که متقاضی می‌تواند علاوه بر انتخاب یکی از گروه‌های آزمایشی (علوم ریاضی و فنی یا علوم تجربی یا علوم انسانی) به عنوان گروه آزمایشی اصلی در یکی از گروه های آزمایشی هنر و زبان خارجی نیز متقاضی شود؛ به عبارت دیگر، متقاضی نمی‌تواند به طور همزمان، در گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی شرکت کند.

2-5- چنانچه متقاضی علاقه‌مند به شرکت در گزینش رشته‌های تحصیلی دانشگاه پیام‌نور باشد، لازم است که نسبت به پرداخت مبلغ 137000 (یکصد و سی و هفت هزار) ریال دیگر نیز از همین طریق، اقدام و اطلاعات کارت اعتباری (شماره سریال 10 رقمی) را دریافت کند.

2-6- چنانچه متقاضی علاقه‌مند به شرکت در گزینش رشته‌های تحصیلی مؤسسات آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی باشد، لازم است که نسبت به پرداخت مبلغ 137000 (یکصد و سی و هفت هزار) ریال دیگر نیز از همین طریق، اقدام و اطلاعات کارت اعتباری (شماره سریال 10 رقمی) را دریافت کند.

2-7- در رابطه با نحوه اعلام علاقه‌مندی به رشته‌های دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی تهران، به اطلاع می‌رساند که در صورت اخذ مجوزهای قانونی توسط وزارت آموزش و پرورش از مراجع ذیصلاح برای پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های فوق، موضوع در مرحله انتخاب رشته‌های تحصیلی (حدود دهه دوم مرداد ماه سال 1400) اطلاع‌رسانی خواهد شد.

نکات مهم:

دارا بودن دیپلم نظام آموزشی جدید 3-3-6 اعم از شاخه های نظری، فنی و حرفه ای یا کاردانش و یا اخذ دیپلم حداکثر تا تاریخ 31 شهریور 1400، دارا بودن مدرک پیش‌دانشگاهی و یا اخذ مدرک پیش‌دانشگاهی حداکثر تا تاریخ 31 شهریور 1400، دارا بودن دیپلم دوره چهارساله نظام قدیم و یا مدرک کاردانی (فوق دیپلم) برای متقاضیان ثبت نام در آزمون سراسری الزامی است.

دارندگان دیپلم فنی و حرفه ای و کاردانش (نظام آموزشی غیر 3-3-6) که فاقد مدرک پیش دانشگاهی یا کاردانی هستند حق ثبت‌نام در آزمون سراسری سال 1400 را ندارند و در صورت ثبت‌نام در آزمون به عنوان متخلف شناخته شده و برابر ضوابط با آنان برخورد خواهد شد.

در آزمون سراسری سال 1400 پذیرش دانشجو در رشته‌های تحصیلی: آهنگسازی، ادبیات نمایشی، ارتباط تصویری، بازیگری - کارگردانی، طراحی پارچه، طراحی صحنه، طراحی صنعتی، طراحی لباس، عکاسی، کاردانی هنرهای تجسمی، کتابت و نگارگری، مجسمه سازی، موسیقی نظامی، نقاشی، نمایش عروسکی، نوازندگی موسیقی ایرانی و نوازندگی موسیقی جهانی در گروه‌ آزمایشی هنر و همچنین در رشته‌های علوم ورزشی و آموزش علوم ورزشی به صورت متمرکز و با شرایط خاص صورت می‌پذیرد؛ لذا توضیحات لازم در این خصوص از طریق اطلاعیه‌های مربوط در زمان پرینت کارت شرکت در آزمون به اطلاع متقاضیان خواهد رسید.

بر اساس ضوابط، دانشجویان دوره روزانه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در صورتی می‌توانند در آزمون سراسری سال 1400 ثبت‌نام و شرکت نمایند که اولاً واجد شرایط عمومی و اختصاصی مندرج در دفترچه راهنمای ثبت‌نام آزمون مذکور باشند و ثانیاً حداکثر تا تاریخ 25 اسفند 1399 نسبت به انصراف قطعی از تحصیل اقدام نمایند. متقاضیان مذکور، در صورت عدم انصراف قطعی از تحصیل تا تاریخ تعیین شده، در صورت موفقیت و قبولی در آزمون، مجاز به ثبت‌نام و ادامه تحصیل در رشته قبولی جدید خود نیستند و به عنوان متقاضی متخلف تلقی خواهند شد.

4-1- پذیرفته‌ شدگان‌ دوره‌های‌ روزانه‌ آزمون‌ سراسری‌ سال‌ 1399 در صورت ثبت‌نام و شرکت در آزمون سراسری سال 1400، ضمن رعایت موضوع تاریخ انصراف، توجه داشته باشند که منحصراً مجاز به انتخاب رشته در دوره‌های غیر روزانه (نوبت دوم «شبانه»، نیمه‌حضوری، پیام نور، غیر انتفاعی، پردیس خودگردان، مجازی و رشته‌های تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی) بوده و فقط در این دوره‌ها گزینش خواهند شد.

4-2- بر اساس تبصره 2 ماده 10 آیین‌نامه اجرایی قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی مصوب 67.11.30 هیأت وزیران، آن‌ دسته‌ از متقاضیانی که‌ با استفاده از سهمیه شاهد و ایثارگر، یک‌بار در رشته‌های تحصیلی دوره‌ روزانه با آزمون یا بدون آزمون (برای پذیرفته‌شدگان رزمنده از سال 1368 به بعد و برای پذیرفته‌شدگان سهمیه شاهد از سال 1376 به بعد) پذیرفته شده‌اند، اعم از اینکه از رشته قبولی انصراف داده و یا در رشته قبولی ثبت ‌نام کرده و یا نکرده باشند، حق استفاده مجدد از سهمیه مذکور در آزمون سراسری در هیچ دوره‌ای اعم از روزانه، نوبت دوم (شبانه)، غیرانتفاعی، پیام نور، شهریه پرداز، پردیس خودگردان، مجازی، دانشگاه آزاد اسلامی و ... را نخواهند داشت.

به عبارت دیگر متقاضیان مشمول این ماده تحت هیچ عنوان حق استفاده مجدد از این سهمیه در تمامی دوره‌ها و دانشگاه آزاد اسلامی را ندارند.

4-3- بر اساس مصوبه پنجاه و چهارمین جلسه کمیته مطالعه و برنامه‌ریزی کنکور، آن دسته از متقاضیان سنوات قبل که با استفاده از سهمیه‌های شاهد و ایثارگر در ردیف پذیرفته‌شدگان با آزمون و یا بدون آزمون رشته‌های تحصیلی غیر روزانه (دوره‌های نوبت دوم (شبانه) دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، پیام ‌نور، دانشگاه آزاد اسلامی، مؤسسات آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی، شهریه پرداز، پردیس خودگردان، مجازی و ...) قرار گرفته‌اند، در صورت انصراف از رشته قبولی خود فقط یک‌ بار، مجاز به استفاده مجدد از سهمیه‌های مربوط در این آزمون خواهند بود. به عبارت دیگر اگر متقاضی یک بار از سهمیه ایثارگران جهت ورود به دوره های غیرروزانه استفاده کرده باشد، صرفاً با انصراف از تحصیل می‌تواند جهت ورود به دوره های غیرروزانه یک بار دیگر استفاده نماید. اما اگر متقاضی یک بار از سهمیه ایثارگران جهت ورود به دوره‌های روزانه از سال 1368 به بعد استفاده کرده باشد دیگر حق استفاده از سهمیه در هیچ دوره ای را در آزمون سراسری ندارد.

براساس مصوبه جلسات 24 و 25 مورخ 22 مهر 99 و 20 آبان 99 شورای سنجش و پذیرش دانشجو یادآور می‌شود که سؤالات آزمون سراسری سال 1400 و بعد از آن برای همه متقاضیان اعم از نظام قدیم و نظام جدید، صرفا بر مبنای دروس نظام آموزشی جدید 3-3-6 طراحی و برگزار خواهد شد.

ج) آماده نمودن مدارک و اطلاعات مورد نیاز برای ثبت‌نام:

متقاضیان باید پس از مطالعه دفترچه راهنما، مدارک یا اطلاعات لازم مندرج در تقاضانامه ثبت‌نام، از جمله فایل عکس اسکن شده را براساس توضیحات مندرج در دفترچه آماده کنند.

متقاضیان، در صورت تمایل به ویرایش اطلاعات ثبت نامی، لازم است که با وارد کردن اطلاعات درخواستی نسبت به مشاهده و ویرایش اطلاعات ثبت نامی بر اساس دستورالعمل به شرح ذیل اقدام کنند:

الف- آن دسته از متقاضیانی که مشمول سوابق تحصیلی نیستند، اجازه ویرایش تمامی اطلاعات ثبت‌نامی خود را دارند.

ب- آن دسته از متقاضیانی که مشمول سوابق تحصیلی هستند، اجازه ویرایش اطلاعات خود را دارند؛ اما اجازه ویرایش اطلاعات سوابق تحصیلی را نخواهند داشت.

نحوه ارسال درخواست و یا ارتباط غیرحضوری با سازمان سنجش آموزش کشور

باتوجه به عدم پذیرش حضوری متقاضیان به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و در جهت تسریع در بررسی و ثبت درخواستها به صورت الکترونیکی، متقاضیان در صورت داشتن هر گونه سوال می‌توانند به سیستم پیشخوان خدمات الکترونیکی سازمان سنجش آموزش کشور به آدرس http://darkhast.sanjesh.org مراجعه و درخواست خود را به همراه مستندات لازم ثبت نمایند. پس از ثبت درخواست، برای متقاضی شماره نامه و کدرهگیری از طریق پیام کوتاه ارسال می شود. متقاضیان می‌توانند پس از دریافت شماره و کدرهگیری از طریق پیام کوتاه، به پورتال رهگیری الکترونیکی مکاتبات به آدرس http://rahgiri.sanjesh.org وارد و از آخرین وضعیت درخواست خود مطلع شوند.

ضمناً متقاضیان درصورت لزوم می توانند سؤال یا سؤالات خود را با بخش پاسخگویی اینترنتی سازمان سنجش آموزش کشور و یا در روزها و ساعات اداری با شماره تلفن 42163-021 نیز در میان بگذارند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت