بازنشستگان تامین اجتماعی دست به دامان قالیباف شدند
همسان سازی بازنشستگان تأمین اجتماعی در حالی به صورت ناقص اجرا شده است که گلایه بازنشستگان را به همراه داشته است و جمعی از آنها نامهای خطاب به قالیباف نوشتهاند.
خبرگزاری تسنیم: همسان سازی یا بهتر بگوئیم متناسبسازی حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی پس از سالها سرانجام در مهر ماه امسال به صورت ناقص از سوی دولت تدبیر و امید و سازمان تأمین اجتماعی اجرا شد؛ موضوعی که مورد گلایه و انتقاد بازنشستگان این سازمان قرار گرفت و آنها معتقد بودند همسانسازی صورت گرفته به هیچ عنوان قابل قبول نیست و رقم افزایش یافته شده به حقوق بازنشستگان این سازمان با سایر صندوقهای بیمهای قابل مقایسه و پذیرش نیست و این اقدام اجحاف در حق بازنشستگان تأمین اجتماعی است.
موضوعی که از سوی کانون عالی بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی پیگیر شد، اما هیچگاه به نتیجهای نرسید و در نهایت مسئولان سازمان تأمین اجتماعی رقم بسیار ناچیزی را بر حقوق بازنشستگان اضافه کردند.
مهرداد قریب، معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی درباره انتقادات مطرح شده به متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: در سال ۹۸ افراد دارای ۳۵ سال سابقه حداقلبگیر یک میلیون و ۶۷۰ هزار تومان دریافتی داشتند که با طرح متناسب سازی به ۳ میلیون تومان میرسد و این به معنی این است که حقوقشان ۸۰ درصد افزایش مییابد. همچنین حقوق افراد با ۳۰ سال سابقه به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و با افزایش ۶۸ درصد میرسد.
قریب ادامه داد: همچنین حقوق افراد با ۲۵ سال سابقه و حداقل بگیر به ۲ میلیون و ۴۹۱ هزار تومان یعنی افزایش ۵۰ درصدی میرسد و حقوق افراد با ۲۰ سال سابقه به ۲ میلیون و ۴۲۱ هزار و ۲۵ درصد رشد خواهد رسید. حقوق افراد با ۱۵ سال سابقه با ۲۴ درصد افزایش و به ۲ میلیون و ۳۴۸ هزار تومان و حقوق افراد با ۱۰ سال سابقه حداقل ۴۱ درصد و به ۲ میلیون و ۳۴۳ هزار تومان میرسد. حقوق افراد با کمتر از ۲۰ سال سابقه ۸۳۴ هزار و رشد ۵۰ درصدی خواهد داشت و حقوق افراد با ۱۰ سال سابقه به ۵۹۴ هزار و ۵۰ درصد افزایش خواهد رسید.
معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی درباره انتقادات مطرح شده به همسان سازی گفت: شیوهای که برای متناسب سازی در نظر گرفته شده بر اساس سنوات و میزان پرداخت حق بیمه و حقوق سال بازنشستگی محاسبه شده است.
در همین رابطه نیز سید کریم حسینی؛ عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامیبا اشاره به پایین بودن حقوق بازنشستگان میگوید: باید وضعیت حقوق بازنشستگان و بهخصوص مستمریبگیران و بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی یک بار برای همیشه مشخص شود.
وی با تأکید بر اینکه بازنشستگان اعم از تأمین اجتماعی یا کشوری در وضعیت مناسبی از حیث حقوق و معیشت برخوردار نیستند، میافزاید: در اغلب کشورهای دنیا، وقتی فردی پس از گذران عمر و خدماتی که ارائه کرده، بازنشسته میشود، از سوی نهادهای حمایتی مورد حمایت قرار میگیرد و تکریم میشود و در کشور ما سیاستهای حمایت از بازنشستگان بهخصوص در حوزه تأمین معیشت ضعیف است که باید با برنامهریزیهای اصولی و کاربردی از این قشر یبشتر حمایت شود.
حسینی همچنین با اشاره به پیشنهاد تعدادی از نمایندگان مجلس برای افزایش مجدد حقوق بازنشستگان در چارچوب طرح متناسبسازی حقوق بازنشستگان تا سقف ۲۰ درصد، گفت: این پیشنهاد در یکی از جلسات کمیسیون اجتماعی مجلس مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
همچنین کیومرث سرمدی؛ عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز با انتقاد از حقوق پایین بازنشستگان و عدم تناسب آن با تورم میگوید: متناسب نبودن حقوق بازنشستگان و حتی کارگران نیز موجب شده است این قشر زحمتکش همواره قدرت خریدشان پایین باشد و نتوانند از عهده مخارج زندگی بربیایند.
وی با تأکید بر اینکه نباید تفاوتی میان مستمریبگیران تأمین اجتماعی و کشوری و لشکری وجود داشته باشد، میافزاید: معتقدم نباید تفاوتی میان فردی که ۳۰ سال یا حتی ۳۵ سال حق بیمه به تأمین اجتماعی پرداخت کرده با فردی که همین مدت زمان را صرف خدمت در یک شرکت دولتی، بانک یا مؤسسهای کرده است، باشد؛ باید شرایطی فراهم شود که همه بازنشستگان از حقوق عادلانه برخوردار باشند و طبق طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان فردی که دارای ۳۵ سال سابقه حداقلبگیر باشد، ۳ میلیون تومان حقوق ماهانه دریافتی خواهد داشت که این رقم بههیچوجه تناسبی با مخارج بازنشستگان ندارد.
همچنین اخیراً جمعی از بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تأمین اجتماعی در نامهای به محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، درخواست کردند قوه مقننه به موضوع همسانسازی مستمریهای آنان ورود کند. در این نامه جمعی از بازنشستگان و مستمریبگیران به قالیباف، نسبت به تصرف در مستمریهای کارگران و عدمتناسب حق بیمهها و پرداختی به بازنشستگان، انتقاد شده است.
در این نامه با درخواست «اجرای صحیح ماده ۹۶ قانون تأمیناجتماعی» آمده است: «سازمان باید کلیه مستمریهای بازنشستگی، ازکارافتادگی کلی و مجموع مستمری بازماندگان را در فواصل زمانی که از سالی یک بار کمتر نباشد با توجه به افزایش هزینه زندگی و به همان نسبت افزایش دهد، ولی تاکنون این افزایش مطابق با هزینههای زندگی نبوده است.» همچنین با تأکید بر «اجرای کامل و دقیق بند ب ماده ۱۲ برنامه ششم توسعه» عنوان شده که «بر اساس این بند، سازمان موظف است از سال ۹۶ هر ساله ۱۰ درصد بدهیهای خود را به سازمان تأمیناجتماعی پرداخت کند.» از طرف دیگر سازمان تامیناجتماعی را نیز مکلف به متناسبسازی حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران کرده است. اما از سال ۹۶ تا مرداد ماه ۹۹ این قانون عملی نشده است؛ بنابراین با توجه به قانون، خواهان اجرای این مصوبه از سال ۹۶ و پرداخت معوقه آن هستیم.
در بند دیگری از این نامه، با اشاره به ضرورت متناسبسازی دریافتیهای بازنشستگان و مستمریبگیران، بیان شده است: با وجود اینکه سازمان در مردادماه ۹۹ اقدام به متناسبسازی کرد، ولی اشکالات زیر بر آن وارد است:
در اجرای متناسبسازی، سنوات مشاغل سخت و زیانآور محاسبه نشده است، متناسبسازی از مردادماه ۹۹ اجرا شده بنابراین تمام کسانی که در چهار ماه اول سال ۹۹ بازنشسته شدهاند باید از این مزایا بهرهمند شوند، ولی متاسفانه افزایش حقوق این افراد از طرف سازمان نادیده گرفته شده است. عدم محاسبه سنوات ارفاقی برای از کارافتادگان کلی و بازماندگان نیز از دیگر نواقص متناسبسازی است که انتظار میرود با اصلاح آن، این مستمریبگیران به حداقل معیشتی خود برسند.
به گزارش تسنیم، با توجه به شرایط اقتصادی کشور و افزایش هزینههای زندگی و بی تدبیری دولت در رابطه با اجرای کامل طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی انتظار میرود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی هر چه زودتر به این موضوع ورود جدی را داشته باشند و شرایط بهتری را برای زندگی این گروه از جامعه برقرار کنند موضوعی که انجام شدنی است و دولت میتواند با پرداخت بخشی از بدهیهای خود این شرایط را فراهم کند.
دیدگاه تان را بنویسید