روایت پلیس از توقیف محموله ۶۰۰ میلیاردی قطعات خودرو
رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا گفت: پلیس گمرک ۱۱۲ کانتینر قطعات خودروی خارجی که ارزشی معادل با ۶۰ میلیارد تومان داشت را شناسایی و توقیف کرده است.
خبرگزاری مهر: سردار محمدرضا مقیمی در بازدیدی که از خبرگزاری مهر داشت در گفتوگو با خبرنگار این رسانه با اشاره به شرح عملکرد پلیس امنیت اقتصادی و دلیل ایجاد این پلیس در سال ۹۸ اظهار کرد: از اواخر سال ۹۷ از طرف ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ شد تا یک مجموعهای در نیروی انتظامی تحت عنوان پلیس امنیت اقتصادی راه اندازی شود و به صورت رسمی پلیس امنیت اقتصادی از سال ۹۸ کار خود را شروع کرد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا افزود: از آن جهت کلمه امنیت در اسم این پلیس به کار گرفته شده است که شرح وظایفش بیشتر بحث پیش بینی و پیشگیری است تا مقابله و ۵ مرحله مختلف در حوزههای اقتصادی برای این پلیس شرح وظایف دیدند.
وی گفت: بنا بر این شد که پلیس امنیت اقتصادی در حوزههای اقتصادی فعال باشد و از ناهنجاریها در این حوزه جلوگیری کند و اجازه ندهد تا مهمترین رکن اقتصاد یعنی امنیت از بین برود.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا با اشاره به یکی از مهمترین چالشهای پلیس امنیت اقتصادی گفت: در شرایطی که تولیدکنندگان و سرمایه گذاران میخواهند امنیت داشته باشند اما در عین حال دوست ندارند که حوزه کاری شان امنیتی باشد.
سردار مقیمی گفت: ما در پلیس امنیت اقتصادی بیشتر در حوزههای اقتصادی و پیشگیری جرایم فعال شدیم و با ساز و کارهای اقتصادی و اداری وارد این حوزه شدیم و اولویت ما پیشگیری شد.
وی گفت: هر جایی در زمینه اقتصاد که قرار باشد تصمیمی گرفته شود ما در آنجا حضور داریم، مانند گمرک، وزارت دارایی، وزارت بازرگانی، وزارت صنعت و...
چرایی تشکیل پلیس گمرک در مجموعه پلیس امنیت اقتصادی
رئیس پلیس امنیت اقتصادی ادامه داد: در شوراهای مأموریتی و عملیاتی اقتصادیها حضور داریم و تصمیم گرفتیم یک پلیس جدید به نام «پلیس گمرک» را تشکیل دهیم.
وی گفت: در مجموعه گمرک ما در گذشته پلیس نداشتیم و خود همکاران گمرک بر مسائل کلان مانند تخلفات گمرکی، قوانین گمرکی و یا اینکه کالایی در ذیل کالای دیگر وارد کشور نشود نظارت داشتند.
سردار مقیمی ادامه داد: اما پلیس گمرک بر روی کالابرگها تناقض و اظهارنظر واردکنندگان و دیگر مواردی که در حیطه وظایف و اختیارات مأموران گمرک نیست نظارت دارند.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی گفت: بنا شد تا پلیس گمرک در ۱۶۰ نقطه مستقر باشد اما متأسفانه این مهم هنوز محقق نشده و پلیس گمرک تنها در ۱۱ گمرک مستقر است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر همکاریهای لازم با پلیس امنیت اقتصادی شود آیا شما توان حضور در ۱۶۰ نقطه یاد شده را دارید؟ گفت: اگر بخواهیم در ۱۶۰ نقطهای که گفتیم حضور داشته باشیم هم اعتبارات میخواهیم و هم حداقل ۱۵۰۰ نیروی انسانی. یکی از چالشهای ما با دولت این است که نیروی انتظامی هم در حوزه اعتبارات و هم در دادن مجوز برای به کارگیری سازمان نفرات نیاز به کمک دولت دارد تا بتواند مقتدرانه در عملیاتهای خود حاضر شود.
سردار مقیمی ادامه داد: مأموران ما در پلیس گمرک آموزشهای لازم را در مجموعه خود گمرک دیده اند و به جرأت میتوان گفت کارشناسان ما تنه به تنه کارشناسان گمرک میزنند. البته مأموران گمرک هم بسیار با ما همکاری دارند تا جایی که ما آنها را به نوعی همکار خود میدانیم.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی خاطرنشان کرد: همانطور که گفتم مأموران گمرک بیشتر اسناد را بررسی میکنند و اجازه ورود به کشور را صادر میکنند و ما اسناد را طبق کالاها بررسی میکنیم.
۱۶ درصد از محمولههای گمرکی که وارد کشور میشود توسط پلیس گمرک رصد میشود و این ۱۶ درصد در مقایسه با حجم ورودی محمولهها عدد بالایی میشود
وی با اشاره به تعریف قاچاق از دید پلیس امنیت اقتصادی گفت: درصد زیادی از اقلام را ما قاچاق نمیدانیم به عنوان مثال امکان دارد کالایی که صاحبش وارد کرده از نظر تعداد و وزن با اظهاریه اولیه مغایرت داشته باشد که بعد از کشف این اقلام مجدد ترانزیتها و کانتینرها به گمرک عودت داده میشوند، اصلاح میشوند حقوق و عوارض گمرک دریافت میشود تا اجازه خروج به آن ترانزیت یا کانتینر داده شود.
رصد و مانیتورینگ ۱۰۶ هزار محموله گمرکی
رئیس پلیس امنیت اقتصادی گفت: ۱۶ درصد از محمولههای گمرکی که وارد کشور میشود توسط پلیس گمرک رصد میشود و این ۱۶ درصد اصلاً عدد کمی نیست. به عنوان مثال فقط از گمرک شهید رجایی روزانه سه هزار و ۵۰۰ ترانزیت وارد کشور میشود که اگر حساب کنید ۱۶ درصد این رقم چقدر میشود میبینید عدد بالایی است.
وی ادامه داد: پلیس گمرک ما در حوزه کنترل و بررسی محمولههای گمرکی از ابتدای سال تاکنون ۱۰۶ هزار محموله گمرکی را رصد و مانیتورینگ داشته اند. همانطور که میدانید هر کالایی که وارد کشور شود تا زمانی که به مقصد خود برسد از سوی پلیس گمرک ما رصد میشود بر روی آنها جی پی اس وصل میشود و به صورت شبانه روزی کنترل میشود.
وی گفت: ارزش ریالی تخلفات گمرکی ثبت شده توسط پلیس گمرک ما از ابتدای سال تا کنون نزدیک به ۴۳ میلیارد ریال است که این رقم مستقیم به حساب دولت واریز شده است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی ادامه داد: همچنین ۳۳ مورد شناسایی تخلفات گمرکی داشته ایم و ۲۴۷ مورد پروندههایی در حوزه قاچاق کالا تشکیل شده است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال یکی از تخلفات شناسایی شده، شناسایی و احصا تخلفات سه هزار میلیاردی یکی از شرکتها بود که به مرجع قضائی هم اعلام شد. همچنین ۱۰ هزار کانتینر اموال قاچاق در گمرک شهید رجایی کشف شده است.
سردار مقیمی گفت: پلیس گمرک ما ۱۱۲ کانتینر قطعات خودروی خارجی که ارزشی معادل با ۶۰ میلیارد تومان داشت شناسایی و توقیف کرده است.
چالشهای پلیس امنیت اقتصادی برای داشتن عملکرد بهتر
رئیس پلیس امنیت اقتصادی گفت: ما در اصل کمک به اقتصاد و معیشت مردم میکنیم و با توجه به اینکه حضور فعالی در حوزههای مختلف اقتصادی داریم میتوانیم کمک شایانی به دولت داشته باشیم البته اگر دولت بپذیرد و به ما اطلاعات و دسترسیهای بیشتری دهد.
وی با اشاره به چالشهای موجود برای فعالیت پلیس امنیت اقتصادی گفت: به عنوان مثال ما در بنادر مشکل جانمایی مأموران مان را داریم همچنین نبود سامانههای یکپارچه، نظارت ضعیف برخی نهادها، عدم دسترسی به سامانههایی که درخواست داده ایم و دیگر موارد از مهمترین چالشهای ما در این حوزه است.
دیدگاه تان را بنویسید