بازگشایی مدارس در ۱۵ شهریور منتفی شد؟
وزیر آموزش و پرورش گفت: طبق تفاهمی که با وزارت بهداشت داشتیم قرار شد همه مدارس را از ۱۵ شهریور باز کنیم و در همه مدارس پروتکل ها رعایت شود.
خبرگزاری مهر:محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در برنامه خبری شبکه دو سیما گفت: چون اصل بر حضور دانش آموزان در سال تحصیلی جدید است برای همین هر جا امکان اجرای پروتکل باشد، اصل بر آموزش حضوری است.
وی بیان کرد: ما دو اولویت بسیار مهم داریم که اولی، سلامت دانش آموزان است و هیچ تصمیمی گرفته نمیشود مگر اینکه این موضوع در نظر گرفته شود و اولویت دوم هم تداوم آموزش است. تجربیات در دنیا را هم بررسی میکنیم. در آسیای جنوب شرقی از یک هفته قبل مدارس باز شده است. از سوی دیگر میدانیم که هیچ آموزشی هم جایگزین آموزش حضوری نخواهد بود.
تفاوت معناداری بین وضعیت سفید و زرد و قرمز نیست
حاجی میرزایی بیان کرد: تفاوت معناداری بین وضعیتهای مختلف نیست و بسیاری از کارشناسان میگویند حتی از وضعیت سفید باید بیشتر نگران باشیم چون عدم رعایت پروتکلها این مناطق را تبدیل به وضعیت زرد میکند و بر همین اساس باید همه مناطق را مناطق پرخطر دانست و رعایت پروتکلها را در نظر گرفت پس در تمام مناطق کشور، یک پروتکل رعایت میشود. این وضعیتها مدام به هم تبدیل میشوند.
جزئیات پروتکلها
وی درباره پروتکلهایی که قرار است در مدارس رعایت شود نیز گفت: رعایت فاصله زمان کلاس از ۳۵ دقیقه بیشتر نشود، فعالیتهای ورزشی و برنامه صبحگاهی متوقف شود، رفتن و آمدن بچهها متفاوت باشد. مدارس ضدعفونی شود و معلمان و دانشآموزان از ماسک استفاده کنند.
وی ادامه داد: ۶۲ درصد مدارس ما جمعیت دانش آموزی زیر ۱۰۰ نفر دارند پس میتوانند فاصله را رعایت کنند و کلاسها به صورت عادی تشکیل شود و حتی نیاز به زوج و فرد کردن نیست. ۳۸ درصد مدارس ما بالای ۱۰۰ نفر دانش آموز دارند که متناسب با مساحت کلاس و مدرسه بنا به تصمیم شورای مدرسه گروه بندی صورت میگیرد.
حاجی میرزایی گفت: طبق تفاهمی که با وزارت بهداشت داشتیم قرار شد همه مدارس را باز کنیم و پروتکلها رعایت شود و لذا مدارسی که امکان اجرای پروتکل برای هر روز شامل رعایت فاصله گذاری و… باشد و هر روز میشود مدارس را باز کنند، این اتفاق میافتد. آن مدارسی که تعدادشان زیاد است به دو گروه تقسیم میشوند که ۸ درصد کلاسهای ما جمعیت بیشتر ممکن است باشد و به سه گروه تقسیم شود.
پروتکلهای ما سختگیرانه است
وی ادامه داد: آموزش حضوری برای ما این اولویت است و با دوستان در وزارت بهداشت به این نتیجه رسیدیم که اولیا نمی توانند هر روز بپرسند امروز وضعیت زرد است یا قرمز پس ما پروتکل را سختگیرانه می کنیم تا مدارس در همه جا باز باشد. ضمن اینکه هر هفته وضعیت را رصد می کنیم. قطعاً این ۱۵ روز اولیه کاستی هایی که ممکن است در ارتباط دانش آموزان و معلمان ممکن است به بیاید رصد می کنیم و تمام کادر ستادی ما موظف شدند به همه مدارس سر بزنند.
وزیر آموزش و پرورش درباره سرویس مدارس گفت: تعداد افرادی در سواری و ون در پروتکل مشخص شده و اینکه قبل و بعد از حضور دانش آموزان باید ضدعفونی شود. این کار به خوبی پیش نمیرود مگر با همکاری والدین. بچهها در خانه هستند. یک زمانی بین مدرسه است و در مدرسه ما مراقبت میکنیم و باید یادشان بدهیم از خودشان مراقبت کنند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره نظارت بر رعایت پروتکلها توسط دانش آموزان در زنگ تفریح و… گفت: ما گفته ایم هیچ بچهای اگر در خانواده اش کسی کرونا داشت نباید به مدرسه بیاید یا اگر کوچکترین نشانه سرماخوردگی هم داشت باید در منزل بماند. ضمن اینکه در زنگ تفریح هم با فاصله بچهها قرار خواهند داشت.
وزیر آموزش و پرورش همچنین درباره اینکه آیا حضور دانش آموزان در مدرسه اجباری است و خانوادهها میتوانند فقط از آموزش مجازی استفاده کنند، گفت: ما چند امکان را پیش بینی کردیم و ترجیح خودمان را هم اعلام میکنیم که حضور دانش آموزان در مدارس است ولی از روز شنبه هر روز ۲۲ ساعت از طریق برنامههای مختلف تلویزیونی آموزش تلویزیونی دروس شروع میشود. شبکه شاد هم امروز رونمایی شد و قابلیتهای جدیدی دارد. ما مطمئن هستیم نگرانی خانوادهها نگرانی ما هم هست. این بچهها عزیزان ما هستند و کدام کشور است که درباره سلامت اعضای جامعه خصوصاً کودکان کوتاهی کند. پس هیچ اقدامی را بدون مرور کردن کارشناسان وزارت بهداشت انجام نمیدهیم.
والدین بر رعایت پروتکلها نظارت کنند
وی ادامه داد: ما از والدین میخواهیم بیایند به مدارس سر بزنند و از رعایت استانداردها مطمئن شوند و جایی که رعایت نمیشود به ما اطلاع دهند. امیدواریم خانوادهها همراهی خوبی داشته باشند. بنا نیست دانش آموزان در مدارس تفریح کنند. ساعت تفریح دانش آموزان هم هر کلاسی جداگانه است. تاکید شده است که تهویه مدارس مراقبت شود و پنجرهها باز باشد. در اروپا بیش از یک هفته است با همین پروتکلها شروع به آموزش کرده اند. دنیا دائم به روز میشود و عکس العمل هایش را به روز میکند.
حاجی میرزایی بیان کرد: ما دو روز گذشته با ۱۵۰۰ نفر از مسئولان آموزش و پرورش در سطوح استانی و شهرستان جلسه داشتیم و گفتیم امسال برای ما نظارت متفاوت است و همه مدارس باید کنترل شود. مطمئن هستم مدیران ما مراقبت خواهند کرد.
اینترنت شاد رایگان شد
وی در ادامه درباره سامانه جدید شاد و اینترنت رایگان نیز گفت: به دستور رئیس جمهور استفاده از شاد رایگان شد و کمک بسیار بزرگی به مجموعه آموزش و پرورش و معلمان است. شاد یک درگاه کاملاً ایمن است و هیچکس جز دانش آموز و مدیر و معلم نمیتواند واردش شود. الان ارتباط زنده صوتی و ارتباط زنده تصویری بین معلم و دانش آموز برقرار است. ما توصیه میکنیم کلاسی که همه شاد هستند و ۱۰ نفر سر کلاس هستند و ۱۰ نفر در خانه هستند به صورت زنده همان تدریس پخش شود و کمک میکند به ساعت زیادی نیاز نداشته باشیم. امکان تعیین تکلیف از سوی معلم و بارگذاری تکلیف از سوی دانش آموزان مهیا شده است. تمام محتوای دروس از پایه اول تا پایه دوازدهم تدریس شده و فیلمبرداری شده و روی شاد بارگذاری شده است. برای معلمینی که سخت بود هم تدریس کنند و هم تکالیف را چک کنند، میتوانند برای تدریس ارجاع بدهند. از روش معکوس استفاده میشود که شب بچهها درس را در شاد ببینند و فردا با معلم اشکالاتشان را چک کنند.
وزیر آموزش و پرورش درباره اینکه شیوههای مختلف آموزش اولیا را دچار سردرگمی نکند گفت: در تلویزیون و شاد با یک منطق و توسط ما تولید شده است. هر کدام را ترجیح میدهند استفاده کنند.
حاجی میرزایی درباره استفاده از سامانههای دیگری به جز شاد توسط مدارس گفت: برای کار آموزش رسمی قبلاً برای اینکه ظرفیت شاد محدود بود و مدارس غیردولتی تعهدات بیشتری داشتند رفتند از خدمات دیگری بهره گرفتند. من الان توصیه میکنم همه از ظرفیت شاد استفاده کنند اما مدارس غیردولتی تعهدات اضافه هم دارند و از ظرفیت غیر شاد هم میتوانند استفاده کنند.
سیم کارت دانش آموزی از هفته دیگر توزیع میشود
وی درباره تهدیدات فضای مجازی خصوصاً برای بچههای دبستانی و سیم کارت دانش آموزی گفت: با دو اپراتور گفتگو شده و هر دو سیم کارت ویژه شاد را از هفته آینده ارائه میدهند. ویژگی این سیم کارت این است که منحصراً برای شاد استفاده میشود.
جذب معلمان به زودی فقط از طریق دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی
وزیر آموزش و پرورش درباره سخنان مقام معظم رهبری در خصوص اینکه جذب معلمان باید تنها از طریق دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی باشد، نیز گفت: معلمانی که مورد نیاز امسال باشند تامین شده است اما به شیوههای مختلف جذب شده اند. نکتهای که مقام معظم رهبری فرمودند این بود که نقش معلمی جایگزین ندارد. معلم با انگیزه با کیفیت مناسب طبق سند تحول بنیادین جذب شود. ما دو روش جذب در دانشگاه فرهنگیان داریم. امسال ۲۰ هزار نفر در کنکور شرکت کردند و از مهرماه شروع میکنند در دانشگاه فرهنگیان ۴ سال تحصیل میکنند و به عنوان معلم تربیت میشوند. روش دیگر این است که کسانی که در دانشگاههای دیگر تحصیل کردند و با گزینش و با شرکت در آزمونی انتخاب میشوند، یک سال میروند در دانشگاه فرهنگیان و دوره میبینند و امسال ۲۸ هزار نفر از این طریق جذب میشود. مهم این است که راههای متفرقه ورود به آموزش و پرورش بسته شود. مثلاً ما قانونی داریم که ده سال پیش تصویب شده و تا کنون بارها بازنگری شده و تا کنون از محل آن قانون ۱۸۰ هزار نفر استخدام شده است. این شرایط فرسودگی ایجاد میکند برای کسانی که میخواهند استخدام شوند. البته ممکن است این حرف من نگرانی ایجاد کند و این اطمینان را میدهم کسانی که این قانون درباره اشان حکم کرده را اجرا میکنیم.
دیدگاه تان را بنویسید