فشار برای برپایی کنکور به دلیل نفع ۸هزار میلیاردی مافیاست

کد خبر: 1009780

عضو کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه مافیای کنکور برای برپایی کنکور فشار می‌آورند، گفت: اگر نظر وزیر بهداست بر عدم برگزاری کنکور باشد و وزارت علوم تبعیت نکند، در مجلس تصمیم جدی خواهیم گرفت.

فشار برای برپایی کنکور به دلیل نفع ۸هزار میلیاردی مافیاست

خبرگزاری تسنیم: عضو کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه مافیای کنکور برای برپایی کنکور فشار می‌آورند، گفت: اگر نظر وزیر بهداست بر عدم برگزاری کنکور باشد و وزارت علوم تبعیت نکند، در مجلس تصمیم جدی خواهیم گرفت.

احمد نادری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون‌ آموزش مجلس، در گفتگوی زنده اینستاگرامی با خبرگزاری تسنیم، به موضوع کنکور و حواشی برگزاری آن در ایام کرونا پرداخت.

* حفظ جان مردم در اولویت است

نماینده تهران درخصوص درخواست‌های مکرر برای لغو و یا تعویق کنکور در شرایط فعلی و نیز اقداماتی که در ماههای اخیر در این باره صورت گرفته، اظهار داشت: با همه‌گیر شدن ویروس کرونا در کل دنیا، همه عرصه‌های زندگی عمومی و خصوصی انسان‌ها درگیر این بیماری شد و این یک امر جهانی است و مختص کشور ما هم نمی‌شود. در همین راستا برگزاری یکی از مقاطع کنکور که کنکور دکترا بود، مصادف با موج اول فراگیری کرونا شد و در تصمیم‌گیری‌ها مقرر شد که به تعویق افتاده و به تیر ماه موکول شود و متعاقب آن، کنکور کارشناسی ارشد و سراسری نیز بعد از برگزاری کنکور دکترا و در مرداد ماه برگزار شود.

عضو کمیسیون آموزش مجلس ادامه داد: با توجه به اینکه موج دوم کرونا از روزهای گذشته در کشور آغاز شده، ما مجبور بودیم تمهیدی در این باره بیندیشیم. به همین دلیل تصمیم مسئولان بر این شد که کنکور دکترا بار دیگر به تعویق بیفتد. بحث‌های زیادی صورت گرفت و وزارت علوم و سازمان سنجش اصرار زیادی بر برگزاری کنکورها سر موعد اعلام شده دارند، منتها بنده و جمعی از همکاران در مجلس شورای اسلامی ایستادیم تا کنکورهای ارشد و دکترا به تعویق بیفتد چراکه حفظ جان مردم از تمامی مسائل مهم‌تر و در اولویت بالاتری قرار دارد.

* باید به نظر وزیر بهداشت احترام گذاشته شود

نادری گفت: به همین دلیل با هماهنگی و همکاری‌ای که با وزیر بهداشت صورت گرفت، رایزنی‌ها با وزارت علوم و سازمان سنجش برای تعویق کنکور پیگیری شد ولی مسئولان برگزاری کنکور زیر بار تعویق مجدد نمی‌رفتند. بنده در همین رابطه نامه‌ای خطاب به آقای روحانی نوشتم و آن را به صورت سرگشاده و علنی نیز منتشر کردم و در این نامه تاکید داشتم که باید به نظر وزیر بهداشت به عنوان یک مرجع تخصص احترام گذاشته شود.

وی خاطرنشان کرد:‌ وزیر محترم بهداشت تاکید دارند که اجتماعات پرخطر از جمله کنکور که بیش از یک میلیون نفر داوطلب به شکل مستقیم درگیر آن هستند، بسیار مضر است که می‌تواند بسامد موج دوم فراگیری کرونا را قوی‌تر کند. با توجه به اینکه ما همچنان در پیک دوم کرونا هستیم و تعداد فوتی‌های ما متاسفانه چند روزی است به بالای 200 نفر رسیده و در این میزان تثبیت شده است، صلاح نیست که اجتماعات در این سطح را داشته باشیم.

* دغدغه جدی‌تر، کنکور سراسری است

عضو کمیسیون آموزش مجلس ادامه داد: با در نظر گرفتن این شرایط و با فشارهایی که ما در مجلس آوردیم و نیز تاکید وزیر بهداشت بر تعویق کنکور، دولت و سازمان سنجش در نهایت مجبور به عقب نشینی شدند و کنکور را بار دیگر به تعویق انداختند منتها ما همچنان چالش برگزاری کنکور دکترا در نهم و دهم مرداد و پس از آن، برگزاری کنکور ارشد را داریم و اگر این دو را هم کنار بگذاریم با کنکور سراسری مواجه هستیم که بالای یک میلیون نفر داوطلب در آن حضور دارند که این دغدغه جدی‌تر ما است.

نادری افزود: آزمون دکتری با صد هزار داوطلب را شاید بتوان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار کرد اما آزمون سراسری با بیش از یک میلیون نفر داوطلب، بالاترین درصد داوطلبین را بین مقاطع دیگر دارد. حال سوال جدی این است که با توجه به پیک شیوع کرونا که همچنان ادامه دارد، آیا به صلاح است در این شرایط جان هموطنان خود را به خطر بیندازیم؟

* قرنطینه کردن طراحان سوال کنکور کذب است

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه در همین دوران کرونا، آمار مبتلایان در آزمون نهضتی‌ها بسیار افزایش پیدا کرد، گفت: مساله فقط مبتلا شدن فرد داوطلب نیست؛ بلکه خانواده ها و اطرافیان این افراد هم در معرض خطر قرار می گیرند. شما فرض کنید داوطلبی از روستا برای آزمون به شهر دیگری برود و با بازگشت خود، آلودگی را به یک روستا و شهر سفید ببرد.

وی خاطرنشان کرد: وقتی این اجتماعات پر خطر، احتمال مبتلا شدن به این ویروس را بیشتر می‌کند آیا برگزاری کنکور به صلاح است؟ وزارت علوم و سازمان سنجش با این استدلال که ما پول خرج کرده‌ایم و عده‌ای را در قرنطینه داریم خواهان برگزاری کنکور هستند؛ اما به شما بگویم این ادعا که طراحان سوال در قرنطینه به سر می‌برند کذب محض است. من در سال‌های قبل، طراح سوال آزمون ارشد و دکتری بوده‌ام و هیچ وقت هم به قرنطینه نرفتم. مساله این است که هزینه برای چاپ و سخت افزار می‌دهید درست؛ اما هزینه جان آدم‌ها چقدر است؟

* فشار مافیا برای برپایی کنکور

نماینده تهران در مجلس گفت: اگر یک انسان مبتلا به کرونا شود و فوت کند آیا با تمام هزینه‌های سازمان سنجش برابری می‌کند؟ من امروز در گفت‌وگوی دیگری در خصوص مافیای کنکور در خصوص فشاری که به این مساله وارد می‌کند صحبت کردم. این مافیا به همکاران من، وزارت علوم و سازمان سنجش فشار می‌آورد که کنکور برگزار شود.

وی تصریح کرد: نفع 8 هزار میلیارد تومانی سالانه برای مافیای کنکور، یک رقم عجیب و غریب است. خیلی جالب است، کنکور 99 هنوز برگزار نشده اما اگر شما به کلاس‌های کنکور مراجعه کنید می‌بینید در حال ثبت نام‌های خود برای کنکور 1400 هستند.

نادری با اشاره به میانگین 200 نفر فوتی در روز به دلیل شیوع کرونا در کشور، خاطرنشان کرد: در کنار آن، اجتماعات پرخطر و آزمون‌ها را نیز داریم.

* اگر از تصمیم وزیر بهداشت تبعیت نشود برخورد می‌کنیم

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه پیک این بیماری به دلیل بی اراده بودن دولت و شهرداری برای ایجاد محدودیت‌ها ادامه خواهد داشت، گفت: ما در مجلس به جدیت پیگیر مساله کنکور هستیم و امروز هم بنده با وزیر بهداشت در این خصوص دیداری خواهم داشت و آنجا بحث مفصلی در رابطه با برگزاری کنکور خواهیم کرد. اگر نظر وزیر بهداشت به عدم برگزاری کنکور باشد من تمام تلاش خود را در مجلس برای برگزار نشدن کنکور و همراهی همکارانم در این خصوص خواهم کرد.

وی اضافه کرد:رئیس کمیسیون بهداشت در مجلس نیز موضع بسیار خوبی در خصوص عدم برگزاری کنکور دارند و طبیعتا در صورت مخالفت دکتر نمکی با برگزاری کنکور، ستاد ملی کرونا هم باید از نظر ایشان تبعیت کند.

نادری در پایان گفت: اگر وزارت علوم و سازمان سنجش یا دیگر دستگاه‌هایی که در این قصه نقش اجرایی دارند بخواهند مقاومت یا سرپیچی کنند ما در مجلس تصمیم جدی در موردشان خواهیم گرفت آن هم با ابزارهایی که قانون در اختیار ما قرار دارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت