راه‌اندازی سامانه ساعد دیوان عدالت با بارگذاری ۵۰۰ رأی

کد خبر: 1002290

رئیس دیوان عدالت اداری از راه‌اندازی "سامانه ساعد" با بارگذاری حدود ۵۰۰ رأی با موضوع شکایات مختلف از دستگاه‌های اجرایی خبر داد.

راه‌اندازی سامانه ساعد دیوان عدالت با بارگذاری ۵۰۰ رأی

خبرگزاری تسنیم: حجت‌الاسلام والمسلمین محمد کاظم بهرامی صبح امروز در نشست هم‌اندیشی به مناسبت قوه قضائیه با حضور معاونان و مدیران کل حقوقی توسعه مدیریت منابع دستگاه‌های اجرایی، با اشاره به نام‌گذاری سال توسط مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید، اظهار کرد: جهش تولید نسبت به رونق تولید، خود یک دیدگاه تحولی است یعنی ما به رویه‌های معمولی اکتفا نکنیم، از حال تدریجی دربیاییم و به اصلاح پرش داشته باشیم.

رئیس دیوان عدالت اداری افزود: ریاست قوه قضائیه با دیدگاه تحولی برنامه‌ریزی خود را انجام می‌دهند و این ناشی از فکر و دیگاه بلند مقام معظم رهبری است و باید در این مسیر عمل کنیم.

این مقام قضائی تصریح کرد: دیروز دیداری از شهرک عباس‌آباد داشتیم، حدود ۳۰ هزار کارگر در آنجا فعالیت می‌کنند، با افرادی در آنجا صحبت کردیم و گفتند که قصد ایجاد جهش در تولید دارند، اما از مقامات دولتی نیز انتظار داشتند تا در این راستا قدم بردارند، ما نیز در دستگاه قضائی باید دیگاه تحولی داشته باشیم و قدم‌های بلندتری برداریم، در همین راستا در سال جاری برای سهولت ارتباط با دیوان درگاه الکترونیک را افتتاح کردیم. همچنین راه‌اندازی سامانه "ساعد" انجام شد.

وی ادامه داد: بنده چهار سال قبل به دیوان آمدم، برخی از دوستان اصرار داشتند با مسئولان حقوقی دستگاه‌ها جلسات داشته باشیم، قطعاً آن جلسات فوایدی داشت، اما برای بنده قانع‌کننده نبود، گفتم با دعوت از مدیران حقوقی، به آن‌ها چه بگوییم؟ وقتی خودمان آرای متفاوت درباره یک موضوع صادر می‌کنیم چگونه می‌توانیم به دستگاه‌ها بگوییم به این کار عمل کنند؟

بهرامی بیان کرد: در طول این چند سال اقدامات فراوانی انجام و منتهی به فکر ایجاد سامانه ساعد (سامانه رأی صحیح) شد، این بدین معنا است که درباره هر موضوعی که در دیوان عدالت داریم، شکایت از آن می‌شود و باید تصمیم‌گیری شود، بالتبع، فروعات مختلفی دارد که باید تمام فروعات احصاء و بر اساس هر فرع جزئی، یک رأی صحیح نوشته شود. به طور مثال بحث تبدیل وضعیت از قراردادی به پیمانی حالات و فروعات مختلف دارد، باید هر یک از فروعات احصاء و برای هر کدام با توجه به وحدت رویه در موضوع رأی نوشته شود که این کار با تلاش دوستان انجام شد.

رئیس دیوان عدالت اداری عنوان کرد: تاکنون حدود ۵۰۰ رأی تدوین و در این سامانه بارگذاری شده است که البته این کار ادامه دارد. ما کار را از موضوعات پرکاربرد شروع کردیم، ممکن است درباره یک موضوع در طول سال چند هزار شکایت و درباره موضوعی دیگر تعداد اندکی شکایت یا حتی یک شکایت وجود داشته باشد، باید طبقه‌بندی و کار را از شکایت‌های پرتکرار شروع می‌کردیم.

این مقام قضائی افزود: انتظار داریم قضات بر اساس همین سامانه رأی صحیح، رأی دهند مگر اینکه یک قاضی با استدلال عنوان کند رأی صحیحِ صادر شده، به نحوی دیگر باید صادر شود که از این مورد استقبال می‌کنیم. از دستگاه‌ها نیز می‌خواهیم اگر کسی از آن‌ها شکایت کرد، به جای امتناع از کار و اینکه بگویند در دیوان شکایت را انجام دهید، خودشان بررسی را انجام داده و بر اساس رأی صحیح دیوان استدلال کنند، ما راه شکایت را نمی‌بندیم، هر کسی حق دارد برای احقاق حق خود به دیوان عدالت اداری مراجعه کند.

وی با بیان اینکه از مدیران دستگاه‌ها انتظار داریم اشکالات خود را به هر کدام از رأی‌ها عنوان کنند، گفت: به نظر بنده این کار تحولی بزرگ است، هر اندازه بتوانیم حقوق شاکیان و متقاضیان را بدون شکایت انجام دهیم، خود تحول است، حکمرانی خوب این است فرد ذی‌حق با مراجعه به مسئول خود در دستگاه مربوط، بتواند حق خود را بگیرد و بهتر این است که آن دستگاه بدون مراجعه حق وی را دهد.

بهرامی یادآور شد: اینکه برخی از دستگاه‌ها در مقابل مراجعه می‌گویند نمی‌توانیم حقت را بدهیم و از دیوان رأی بیاور، امتناع از وظایف قانونی، غلط و حتی قابل محاکمه است که مسئولی بدون انجام وظیفه بگوید به دیوان مراجعه کن. البته در این سال‌ها چنین اتفاقی روی نداده، ما با سامانه رأی صحیح معلوم کردیم چه کسی حق دارد یا ندارد، نمی‌گویم آنچه دیوان در سامانه اعلام کرده، وحی منزل است، اما راهی است که عده‌ای از قضات رأی را اعلام کردند که کدام شکایت صحیح و کدام شکایت غیر صحیح است.

رئیس دیوان عدالت اداری متذکر شد: انتظار از دوستان داریم که از این سامانه اطلاع داشته باشند، به طور مثال برای شهرداری و دستگاه‌های استخدامی یک سری آرا اعلام شده البته تکمیل این سامانه یک ضرورت است و برای تکمیل آن و اعلام موضوعات جدید در دستگاه‌ها از خود آن‌ها استمداد می‌طلبیم.

این مقام قضائی با بیان اینکه دستگاه‌ها مکلف به اجرای رأی هستند، گفت: نباید بگذارند رأی به استنکاف برسد، ما نمی‌خواهیم حتی در طول سال یک حکم استنکاف صادر کنیم و برای ما پسندیده نیست، اما در اجرای رأی دادگاه و احقاق حق شاکی، در صورت عدم انجام، مکلف به صدور استنکاف هستیم البته به دوستان گفتیم در صورت اعتراض به حکم می‌توانید آن را به رئیس دیوان اعلام کنید، اما اگر خلاف حکم و شرع تشخیص داده نشد باید اجرا شود.

وی تصریح کرد: خیلی بد است که دستگاهی با وجود تمام ترتیبات اتخاذ شده حکم را اجرا نکند، این شایسته نظام اسلامی نیست البته این موارد اندک است، باید بتوانیم زمان رسیدگی را نیز کوتاه‌تر کنیم که هم تلاش قضات و تلاش را می‌طلبد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت