شعرخوانی بانوان شاعره در شب شعر حضرت رباب/مرثیه‌هایی که حضرت رباب برای امام حسین(ع) سروده‌اند

کد خبر: 382362

چهارمین شب از مراسم شب شعر بر آستان اشک شامگاه چهارشنبه با حضور شاعران و علاقه مندان به فرهنگ عاشورا ، در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.در این شب که به پیشگاه حضرت رباب تقدیم شده بود، شاعران و مداحان حاضر به ارائه اشعار و مرثیه‌های خود در ستایش و سوگواری این بانوی بزرگوار پرداختند.

به گزارش روابط عمومی فرهنگ سرای اندیشه، اختتامیه بر آستان اشک با حضور شاعران آیینی همچون حاج علی انسانی، امیر حسین مدرس، سید محمد جوادی، سارا جلوداریان، محمد جواد شرافت، حسن لطفی، مصطفی متولی و محمد رسولی امشب 6 آذر ماه ساعت 18 در سالن آمفی تئاتر اندیشه برگزار می شود.
در چهارمین شب از ویژه برنامه بر آستان اشک شاعرانی همچون حاج غلامرضا سازگار، ناصر فیض، جواد محمد زمانی، عطیه سادات حجتی، محمد مهدی سیار و سید محمد حسینی حضور داشتند.
شب چهارم از بخش دوم شب‌های شعر سوگواره بر آستان اشک با اختصاص به حضرت رباب (س) به بررسی جایگاه ازدواج و زن در خاندان اهل‌بیت اختصاص یافت.
شب چهارم از مجموعه شب‌های شعر سوگواره بر آستان اشک در حالی برگزار شد که به‌رسم شب‌های بخش دوم این مراسم اشعار خوانده شده به یکی از بانوان حرم اباعبدالله الحسین (ع) اختصاص داشت. محمود حبیبی کسبی دبیر و مجری مراسم با اشاره به این‌که شب چهارم به درگاه بانوی مکرم حسینی حضرت رباب (س) اختصاص دارد از اولین شاعر این مراسم برای شعرخوانی دعوت کرد.
حبیبی کسبی در معرفی این شاعر گفت: ناصر فیض را اهالی شعر و ادب بیشتر با عنوان شعر طنز می‌شناسند. اما نکته قابل‌توجه در خصوص شاعران کشورمان این است که در هر رشته و گونه‌ای تخصص داشته باشند حتماً شعری در خصوص مصیبت اهل‌بیت سروده‌اند که اتفاقاً به لحاظ قدرت شعری با سایر شعرهایی که در تخصص آن‌ها قرار دارد برابری می‌کند.
در ادامه مراسم غلام‌رضا سازگار پیر شعر آیینی و نوحه به شعرخوانی پرداخت. و مهدی زنگنه بعد از شعرخوانی استاد سازگار با اشاره به این مسئله که دشمنان و بدخواهان شیعه و فرهنگ حسینی همواره در تلاش هستند که از روزنه‌های مختلف به این فرهنگ غنی و مستحکم آسیب برسانند. یکی از این روزنه‌ها افترا بستن به شیوه ازدواج و زناشویی در زندگی امامان و بزرگان دیدن است. وی در ادامه با اشاره به دو روایت جایگاه والای زن را در ازدواج اهل‌بیت پیامبر یادآوری کرد.
به گفته زنگنه: زمانی که عقیل از طرف امام علی (ع) مأمور می‌شود تا به خواستگاری ‌ام‌البنین(س) برود. پدر ایشان قبل از ابراز نظر خود در خصوص این پیشنهاد به عقیل می‌گوید که اول باید نظر همسرم و بعد دخترم ام‌البنین (س) را در خصوص این پیشنهاد جویا شوم.
وی در اشاره به روایت دوم نیز گفت: امام حسین (ع) در پیشگاه برادر خود امام حسن (ع) به جان برادرش که در آن زمان امام عصر بود قسم می‌خورد که همانا خانه‌ای که در آن سکینه و رباب(س) باشند را دوست دارم. و در ادامه این علاقه بین امام حسین (ع) و حضرت رباب (س) است که ایشان بعد از واقعه عاشورا در سوگ همسر و فرزندانش اشعار بسیاری را سروده است.
مراسم شب‌شعر سوگواره بر آستان اشک با شعرخوانی سید محمد حسینی، شاعر جوانی که با وجود سن کم با شعرهای سخت و نغز خود شناخته می‌شود ادامه یافت. و نیز در ادامه به‌ رسم بخش دوم این شب‌های شعر یکی از بانوان شاعره نیز در مراسم به شعرخوانی پرداخت. عطیه السادات حجتی که در بخش اول این شب‌های شعر نیز به شعرخوانی پرداخته بود با دو غزلی که خواند تحسین حاضرین را برانگیخت.
حبیبی کسبی با اشاره به این موضوع که بانوان حرم حسینی(ع) هرکدام در حوزه ادبیات و شعر دستی داشته‌اند گفت: دو مرثیه به حضرت رباب (س) منصوب است که پس از واقعه عاشورا سروده‌اند. وی همچنین حضور خانم معصومه ایزدی مادر شهید مهدی مسکنی را نیز در جمع حاضرین شب چهارم گرامی داشت.
شب چهارم شب‌شعر سوگواره بر آستان اشک با شعرخوانی حجت‌الاسلام و المسلمین حاج‌آقا جواد محمد زمانی که از شهر قم به این مراسم آمده بودند و نیز روضه خوانی محسن عرب خالقی به کار خود پایان داد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت