طرح ترامپ هیچ کس را راضی نمیکند/ژنرال صهیونیست: «معامله قرن» رؤیایی دست نیافتنی است
یک ژنرال و کارشناس امنیتی صهیونیستی با اشاره به بندهای غیرقابل اجرای طرح «معامله قرن» ترامپ اعلام کرد که این طرح یک رؤیای دستنیافتنی است.
خبرگزاری تسنیم: به نقل از روزنامه «معاریو» ژنرال «عاموس گلبوع» کارشناس امنیتی صهیونیستی در مقالهای اعلام کرد که طرح صلح آمریکا موسوم به «معامله قرن» بیشتر شبیه به یک رؤیاست؛ چرا که این طرح از خلع سلاح حماس و نوار غزه و اتصال کرانه باختری و نوار غزه از طریق تونل صحبت میکند.
وی ادامه داد که یکسری ملاحظات در خصوص این طرح وجود دارد که عبارتند از:
ــ اولین ملاحظه مربوط به معامله قرن این است که ما در برابر یک طرح امنیتی سیاسی قرار داریم که شاید بهترین طرحی باشد که در خصوص پرونده فلسطین٬ برای اسرائیل مطرح شده و تلآویو باید آن را با همه جزئیاتش، از جمله طرحهایی که شاید اجرای آنها آسان نباشد، بپذیرد.
این کارشناس صهیونیستی اضافه کرد که معامله قرن به آرمانهای فلسطینیان برای برپایی دولتشان در مرزهای مشخصشده در سال 1967 با پایتخت قدس شرقی و تخلیه شهرکهای صهیونیستنشین پایان و به اسرائیل اجازه میدهد تا مرزهای خود را ترسیم کند.
دعوت آیتالله عیسی قاسم از امت اسلام برای مقابله صریح با طرح ننگین معامله قرن / این طرح آمریکایی ــ اسرائیلی است
ــ ملاحظه دوم در خصوص معامله قرن٬ آن است که این طرح٬ جنبش ملی فلسطین را به نقطه صفر بازمیگرداند؛ بدون بازگشت به مرزهای مشخصشده در سال1967 بدون حق بازگشت آوارگان، بدون تسلط بر 95 درصد از کرانه باختری٬ بدون تخلیه شهرکهای صهیونیستنشین٬ بدون تقسیم قدس و بدون در اختیار گرفتن سرپرستی مسجدالاقصی.
عاموس گلبوع که مشاور سابق دفتر نخستوزیر رژیم صهیونیستی در امور عربی بوده و کتابهایی درباره اطلاعات اسرائیل نوشته است تأکید کرد که معامله قرن درباره برپایی دولت فلسطین با پایتختی در حواشی قدس شرقی مانند «ابودیس» و «قلندیا» بعد از 4 سال صحبت میکند که آن هم منوط به تعهد فلسطینیان بر پایبندی به یک سری تعهدات و در ابتدا بهرسمیت شناختن دولت یهود است.
ــ ملاحظه سوم در خصوص معامله قرن مربوط به نوار غزه و حماس است که این طرح درباره خلع سلاح حماس و اتصال غزه به کرانه باختری از طریق تونل صحبت میکند؛ اما این رؤیا هرگز محقق نخواهد شد؛ زیرا این سؤال مطرح میشود که "چهکسی حماس را خلع سلاح خواهد کرد؟"، خود این موضوع پیامدهای بدی برای معامله قرن بهدنبال خواهد داشت.
ــ ملاحظه چهارم مربوط به تشکیلات خودگردان فلسطین و «ابومازن» رئیس آن است که نهتنها این طرح را رد میکنند بلکه با آن میجنگند که این امر منجر به دو مشکل اساسی خواهد شد؛ اول عدم وجود حمایت عربی از این موضع فلسطینی و دوم احتمال بروز درگیری در کرانه باختری؛ اما کسی که میتواند هرگونه درگیری امنیتی با اسرائیل را افزایش دهد فقط حماس است که این امر اسرائیل را به یک لحظه حساس مقابل حماس در نوار غزه نزدیک میکند.
ــ ملاحظه پنجم مربوط به ضرورت آغاز الحاق فوری «درّه اردن» است که با توجه به پیامدها و خطرات این اقدام، قابل اجرا نیست.
ــ ملاحظه ششم این طرح مربوط به آن است که درحال حاضر اسرائیل در برابر دو خطر مهم قرار دارد؛ اول عدم توانایی سیاستمداران صهیونیستی در مقابله با چالشهای پیشِروی حاکمیت رژیم اسرائیل و دوم وجود نشانههایی مبنی بر عدم موفقیت ترامپ در انتخابات آینده ریاستجمهوری آمریکا.
کرملین: «معامله قرن» در تضاد با قطعنامههای سازمان ملل است
سخنگوی کرملین تأکید کرد طرح آمریکایی «معامله قرن» برای حل و فصل نزاع فلسطینیان و صهیونیستها با قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل در خصوص این موضوع در تضاد است.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین امروز (یکشنبه) اعلام کرد که طرح پیشنهادی واشنگتن برای سازش میان فلسطینیان و صهیونیستها که موسوم به «معامله قرن» است، با قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل در خصوص این موضوع همخوانی ندارد و در تضاد با آنها است.
بنا به گزارش خبرگزاری روسی «تاس»، پسکوف در مصاحبه با شبکه روسی «روسیه-1» در این خصوص تصریح کرد: «مجموعه کاملی از قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل در خصوص این موضوع موجود است».
پسکوف که پیش از این اعلام کرده بود باید بیشتر به بررسی و تحلیل معامله قرن بپردازند، هماکنون تصریح کرد که واکنش فلسطینیان به معامله قرن، موجب شد تا درباره قابل قبول بودن این طرح آمریکایی تجدیدنظر کند.
وی در این خصوص گفت: «ما شاهد واکنشهای فلسطینیان هستیم. ما شاهد واکنش شماری از کشورهای عربی در همبستگی با فلسطینیان در رد این طرح هستیم. این مسئله قطعاٌ ما را بر آن داشته است تا درباره قابل قبول بودن آن تجدیدنظر کنیم».
هشتم بهمنماه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در کنفرانسی خبری سرانجام پس از تعویقهای مکرر، از طرح صلح خود موسوم به «معامله قرن» رونمایی کرد.
در پی این موضوع گروههای مقاومت در غزه و همچنین تشکیلات خودگردان در رامالله (کرانه باختری)، مخالفت با معامله قرن را آغاز کردند و از هفته گذشته تا شنبه (دیروز) تظاهرات گستردهای در نوار غزه، کرانه باختری، قدس و اراضی اشغالی ۱۹۴۸ برگزار شده است.
رئیس جمهور آمریکا این طرح را با حضور بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی رونمایی کرد. او پیشتر شهر قدس را به عنوان پایتخت رژیمم صهیونیستی به رسمیت شناخت و سفارت آمریکا از تلآویو را به این شهر فلسطینی منتقل کرد.
ترامپ اعلام کرد که شهر فلسطینی قدس پایتخت یکپارچه رژیم صهیونیستی باقی خواهد ماند. او گفت که وقت آن رسیده است که کشورهای اسلامی رژیم اسرائیل را که در سال ۱۹۴۸ تشکیل شد، برسمیت بشناسند.
یکی از قطعنامههای شورای امنیت درباره مسئله فلسطینیان و صهیونیستها، قطعنامه ۲۳۳۴ است که در ۲۳ دسامبر ۲۰۱۶ به تصویب رید و خواستار پایان شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغال شده طی جنگ شش روزه ۱۹۶۷ شده است و این قطعنامه ادامه شهرکسازی را تخطی از قوانین بینالمللی خواند.
طرح ترامپ هیچ کس را راضی نمیکند
اگرچه طرح به اصطلاح "صلح" دونالد ترامپ با استقبال راستگراهای اسرائیل مواجه شد اما فلسطینیها از نادیده گرفته شدن خودشان در این طرح و بیتوجهی به امیدشان به داشتن کشوری مستقل شکایت دارند.
به گزارش ایسنا، وبسایت دویچه وله در گزارشی درباره شکایت فلسطینیها از به اصطلاح طرح صلح موسوم به "معامله قرن" دونالد ترامپ مینویسد: "خیابان صلاحالدین در قدس شرقی در نزدیکی بخش قدیمی همچون تعطیلات آخر هفته شلوغ است چراکه طرح "معامله قرن" ارائه شده از سوی دونالد ترامپ در چند روز پیش در اینجا موضوع بحث، خشم و انزجار بسیاری از فلسطینیها قرار گرفته است. فراتر از همه این ایده که منطقه "ابودیس" در حومه قدس و در سایه حصار امنیتی گسترده اسرائیل به عنوان پایتخت فلسطینیها در این طرح در نظر گرفته شد، موضوع استهزا واقع شده است.
فراس خلف در حالی که در کافه یک کتابفروشی کوچک نشسته و قهوه مینوشد، گفت: در این طرح چیز جدیدی وجود ندارد، وجود دارد!؟ ما همه اینها را قبلا شنیدهایم.
در دهه ۱۹۹۰ از تعیین این منطقه حومهای به عنوان پایتخت فلسطینیها صحبت شد و حتی ساخت ساختمان یک پارلمان در آن نیز کلید زده شد اما این ساختمان هرگز تکمیل نشد. این ایده که منطقه ابودیس را با شهر قدس یکی بدانند برای اکثر فلسطینیها غیرقابل تحمل است.
در سه سال گذشته سیاستهای خاورمیانهای دولت ترامپ عمدتا در جهت حمایت از اسرائیل بودهاند و این طرح پیشنهادی اخیر نیز عمدتا بر مبنای مواضع اسرائیل قرار گرفته است، بنابراین از همان ابتدا توقع زیادی نسبت به این طرح وجود ندارد.
زمانی که ترامپ در سال ۲۰۱۷ رسما شهر قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و سیاست قبلی آمریکا در چند دهه گذشته را تغییر داد رهبران فلسطینی در رامالله روابط دیپلماتیک خود با واشنگتن را قطع کردند.
فلسطینیها تاکید داشتند که پایتخت کشور مستقل آنها در آینده باید شهر قدس شرقی باشد. اگرچه آمریکا در این طرح یک کشور فلسطینی «خلع سلاح شده» را در نظر گرفته است اما تشکیل این کشور منوط به اجرای چند شرط شده که همگی آنها تحت کنترل اسرائیل هستند.
اسماعیل قدورة صاحب یک داروخانه از سال ۱۹۹۶ تاکنون در خیابان صلاحالدین گفت: اسرائیلیها با این طرح تنها دارند به خودشان ضربه میزنند.
وی خاطر نشان کرد: در نهایت امور به سمت راهحل تک کشوری به پیش میرود که در آن حقوق متفاوتی برای شهروندان متفاوتی در نظر گرفته خواهد شد.
او شاهد بوده که چندین به اصطلاح طرح صلح برای فلسطین آمده و رفتهاند اما هیچ یک از آنها نه صلح به بار آورده و نه کشوری را برای فلسطینیها در نظر گرفتهاند.
قدوره که حدود ۸۰ سال سن دارد، گفت، بهترین کار این است که تشکیلات خودگردان فلسطین منحل شود و سازمان آزادیبخش فلسطین نیز به تبعید برود. ما خودمان میتوانیم برای حقوقمان به شکلی غیرخشونتآمیز و از طریق نافرمانی مبارزه کنیم.
اسماعیل قدوره، داروساز فلسطینی گفت: ما در این سن و سال اینجا هستیم. او میگوید احتمالا هرگز صلح و کشوری مستقل را نخواهد دید و حتی بچههایش احتمالا آن را نخواهند دید.
او گفت: این قبول کردنش سخت است اما ما باید پشتکار داشته باشیم.
تشکیلات خودگردان فلسطین در سال ۱۹۹۴ و در نتیجه مذاکراتی مرتبط با معاهده اسلو ایجاد شد اما این داروساز فلسطینی و بسیاری از فلسطینیهای دیگر معتقدند منحل شدن آن مناسب است به ویژه به این خاطر که اشغالگری نظامی اسرائیل تمامی خودمختاریهای این سازمان را دزدیده است.
نادین علامی یک مشتری اهل قدس شرقی گفت: ما مجبور بودهایم که با تمام انواع طرحها زندگی کنیم. ما همه با آنها درگیر هستیم اما در نهایت این طرحها هیچ نتیجهای ندارند. او تجربه انتفاضه اول را داشته و در سالهای پس از فرآیند صلح اسلو زندگی کرده است.
او میگوید، امروز مردم خسته و دلزده هستند چون امیدی به اینکه چیزی تغییر کند، ندارند.
علامی ادامه داد: آنها دیگر به هیچ چیز اعتقاد ندارند و تنها چیزی که ما از زندگی میخواهیم این است که بتوانیم به زندگی خود ادامه دهیم و مراقب خانوادههای خود باشیم.
بیشترین استقبال از این طرح ترامپ از جانب راستگرایان سیاست اسرائیل به عمل آمد.
بوعاز بیسموت، سردبیر رسانه یسرائیل هیوم، روزنامه رایگان حزب راستگرای لیکود نوشت: زمان آن است که ما بر سرزمین تاریخی خودمان حاکمیت داشته باشیم.
بیسموت استدلال کرد که این طرح، صلح را با فلسطینیها به وجود نخواهد آورد اما به اسرائیل اجازه میدهد به ساختوسازهایش در یهودا و سامره - نامی که یهودیان محافظهکار برای کرانه باختری استفاده میکنند و همینطور در تلآویو ادامه دهد با این وجود راستگراهای اسرائیل با مواجه این حقیقت که در این طرح جایی برای ایجاد یک کشور فلسطینی در نظر گرفته شده تا حدی مایوس شدند. بسیاری از اسرائیلیهای محافظهکار به شدت با این موضوع مخالف هستند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در اسرائیل محبوبیت زیادی دارد اما اینکه طرح او واقعبینانه است و صلح را ایجاد خواهد کرد قطعی نیست.
یک عابر پیاده در یکی از خیابانهای قدس غربی اظهار کرد: حتی اگر ما این طرح را قبول کنیم فلسطینیها هرگز آن را قبول نخواهند کرد این یک اتلاف وقت کامل است.
چند سیاستمدار شناخته شده فلسطینی اخیرا در نامهای سرگشاده به روزنامه ایندیپندنت نسبت به تصویب یک به اصطلاح «طرح باتوستان» اشاره به یکی از عناصر آپارتاید آفریقای جنوبی که اراضی گروههای قومی مختلف را نادیده گرفت - هشدار داده و اخطار دادند که این طرح تنها باعث ایجاد یک نظام سیاسی بیثبات شده و هرگز صلح ایجاد نخواهد کرد.
رسانههای اسرائیلی درباره زمانبندی اعلام این طرح از سوی دونالد ترامپ که در فاصله تنها یک ماه تا انتخابات پارلمانی دوم مارس در اسرائیل صورت گرفت بحث کردند.
روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت: این طرح مشارکت ناچیز نتانیاهو در کمپین انتخاباتی ترامپ و زمانبندی اعلام آن نیز یک کمک ناچیز ترامپ به نتانیاهو محسوب میشود."
دیدگاه تان را بنویسید