واکنش‌های داخلی و خارجی به استعفای سعد الحریری

کد خبر: 959673

وزیر خارجه فرانسه روز سه‌شنبه به استعفای نخست‌وزیر لبنان در سیزدهمین روز اعتراضات این کشور واکنش نشان داد.

واکنش‌های داخلی و خارجی به استعفای سعد الحریری

خبرگزاری فارس: وزیر خارجه فرانسه در بیانیه‌ای گفت استعفای «سعد الحریری»، نخست‌وزیر لبنان، بحران این کشور را بسیار جدی می‌کند.

«ژان ایو لودریان»، وزیر خارجه فرانسه در سخنانی در پارلمان این کشور گفت از مقام‌های لبنان می‌خواهد اطمینان حاصل کنند وحدت در این کشور حفظ می‌شود.

به نوشته خبرگزاری رویترز، لودریان گفت: «نخست‌‌وزیر حریری همین الان استعفا کرد که این بحران را حتی جدی‌تر [از قبل] می‌کند. فرانسه از مقام‌های لبنان می‌خواهد هر کاری را برای اطمینان از ثبات نهادهای مدنی و وحدت لبنان انجام دهند. این حائز اهمیت اساسی است.»

«سعد الحریری» نخست‌وزیر لبنان امروز سه‌شنبه، در سیزدهمین روز تظاهرات، استعفای خود و دولت لبنان را اعلام کرد.

الحریری که برای بار دوم از زمان آغاز اعتراض‌ها، برای معترضان سخنرانی کرد، در سخنان کوتاهش گفت، به «بن بست» رسیده و استعفای خود را به «میشل عون» رئیس‌جمهور تقدیم می‌کند.

نخست‌وزیر لبنان قبل رسیدن به کاخ ریاست جمهوری در توییترش نوشت: «من در مسیر کاخ بعبدا هستم تا در پاسخ به بسیاری از لبنانی‌هایی که به خیابان‌ها آمدند، استعفای دولت را تسلیم [رئیس جمهور] کنم. مسئولیت ما و شرکایمان در حیات سیاسی این است که چطور از لبنان محافظت و اقتصاد را سر پا کنیم. فرصتی جدی داریم که نباید هدر رود. استعفایم را در اختیار رئیس جمهور و همه لبنانی‌ها قرار می‌دهم».

الحریری در سخنرانی خود گفت: «ملت لبنان از سیزده روز پیش منتظر تصمیمی سیاسی بود که وضعیت کنونی را متوقف کند. تلاش کردم به راهکاری برسم اما به بن بست رسیدم. به کاخ ریاست جمهوری خواهم رفت و استعفایم را تسلیم خواهم کرد».

نخست‌وزیر لبنان ادامه داد: «وظیفه ماست که لبنان را حمایت کنیم و مانع رسیدن آتش به آن شویم و همچنین اقتصاد را سر پا کنیم.»

«ولید جنبلاط» پس از استعفای الحریری خواستار گفت‌وگوی ملی شد

رئیس حزب دروزی سوسیالیست ترقی‌خواه لبنان پس از اعلام استعفای نخست‌وزیر این کشور، لبنانی‌ها و جریان‌های سیاسی این کشور را به آرامش و گفت‌وگوی ملی دعوت کرد. «ولید جنبلاط» رئیس حزب «التقدمی الاشتراکی» (سوسیالیست ترقی‌خواه) لبنان روز سه‌شنبه پس از اعلام استعفای «سعد الحریری» نخست‌وزیر این کشور، همه طرف‌ها و جریان‌های سیاسی لبنانی را به آرامش و گفت‌وگو دعوت کرد.

وی که با شبکه خبری المیادین گفت‌وگو می‌کرد، افزود: «امیدوارم فضای آرامش و گفت‌وگو در لبنان حکمفرما شود».

ولید جنبلاط تاکید کرد که «من نمی‌دانم الحریری اکنون چه شرایطی دارد،‌ ولی وی اگر بخواهد به نخست‌وزیری بگردد،‌ من در کنار او هستم».

رئیس حزب دروزی سوسیالیست ترقی‌خواه لبنان گفت که «ما نمی‌خواهیم لبنان را وارد درگیری جناح‌های سیاسی بکنیم، چون در آن صورت همه لبنانی‌ها باید هزینه آن را بپردازند».

وی همچنین به مساله انسداد خیابان‌های لبنان به دنبال اعتراضات لبنانی‌ها اشاره کرد و گفت که ما مخالف این اقدام و همچنین مخالف روش برخورد با معترضان هستیم.

«سعد الحریری» نخست‌وزیر لبنان روز سه‌شنبه در سیزدهیمن روز اعتراضات مردم این کشور،‌ استعفای خود را در واکنش به ادامه اعتراض‌های مردمی اعلام کرد و گفت که به «بن‌بست» رسیده و استعفای خود و دولتش را تسلیم رئیس‌جمهور می‌کند.

سعد الحریری در صفحه توییتر خود هم نوشت: «من در پاسخ به بسیاری از لبنانی‌ها که به خیابان‌ها آمده‌اند، استعفا کردم».

این دومین استعفای سعد الحریری طی دو سال اخیر است. وی در آبان ماه ۱۳۹۶ نیز یک هفته پس از سفری غیرمنتظره که به عربستان داشت، در شبکه «العربیه» ظاهر شد و با اعلام استعفایش، اظهارات بسیار تندی علیه ایران و حزب‌الله مطرح کرد.

واکنش‌های داخلی و خارجی به استعفای سعد الحریری استعفای قابل پیش بینی سعد الحریری با توجه به تشدید فشارهای احزاب همپیمانش در جریان ۱۴ مارس و سعودی‌ها و اماراتی‌‌ها با واکنش‌هایی در داخل و خارج لبنان روبرو شده است.

سعدالحریری عصر امروز سه شنبه 29 اکتبر(هفتم آبان) خطاب به مردم لبنان گفت: به بن بست رسیدم و استعفای خود را تقدیم میشل عون رئیس جمهور خواهم کرد.

استعفای حریری بلافاصله با واکنش سران اصلی جریان 14 مارس به ویژه سمیر جعجع روبرو شد که اکثر آنها، در راستای اهداف خاص و البته سیاست‌های دیکته شده برخی کشورهای عربی از جمله عربستان، از همان ابتدای اعتراضات، حریری را برای استعفا تحت فشار گذاشته بودند، این در حالی بود که گروه‌های سیاسی موسوم به هشت مارس طرفدار مقاومت تاکید کرده بودند سعد الحریری باید بماند و سیاست‌های اشتباه اقتصادی را اصلاح کرده و در راستای جبران آن تلاش کند و بسته اصلاحی را که خود اعلام کرده بود، پیاده کند و به نوعی مسئولیت تمام مشکلات و بحران اقتصادی انباشت شده در دوران ریاست خود را برعهده بگیرد.

واکنش ولید جنبلاط به استعفای حریری

ولید جنبلاط رهبر درزی ها خواستار گفتوگو و آرامش پس ازاستعفای سعدالحریری شده است

رئیس حزب سوسیالیست ترقیخواه در توئیتی در صفحه شخصی خود در واکنش به استعفای حریری نوشت از همان لحظه نخست خواستار گفت‌وگو شده بودم و هنگامی که با استعفا(حریری)مخالفت کردم، نوعی نارضایتی در صفوف حزب سوسیالیست ترقیخواه به وجود آمد و فشار زیادی تحمل کردم، وی در این لحظه سرنوشت ساز و پس از اعلام استعفای دولت از سوی شیخ سعد الحریری و پس از آنکه به طور جدی برای حل اوضاع تلاش کرد و ما هم با او تلاش کردیم، اکنون بار دیگر خواستار گفت‌وگو و حفظ آرامش می‌شوم.

واکنش سمیر جعجع

سمیر جعجع رئیس حزب نیروهای لبنانی در واکنش به استعفای حریری گفت سعدالحریری با استعفای خود در راستای همراهی با خواسته‌های شدید مردم کار خوبی انجام داد.

وی که از جمله کسانی بود که از همان ابتدا فشارهای زیادی را برای حریری برای استعفا وارد می‌کرد،‌افزود گام بعدی و اساسی برای خروج از بحران، تتشکیل دولت جدید است.

جعجع خواستار تشکیل دولت تکنوکرات مستقل از احزاب سیاسی لبنان شد.

واکنش حزب الکتائب از احزاب جریان 14 مارس

سامی الجمیل رئیس حزب الکتائب گفت استعفای حریری یک تصمیم تاریخی در شرایط تاریخی است

وی افزود استعفای حریری احترام به اراده جامعه و آغازی برای تغییر مسیر است.

واکنش وزیر کشور دولت لبنان

ریا الحسن وزیر کشور لبنان هم در واکنش به استعفای سعدالحریری گفت استعفای سعدالحریری نخست وزیر ضروری بود تا مانع کشیده شدن لبنان به سمت درگیری داخلی شود.

وی افزود استعفا به ویژه در سایه خطری که امروز ظهر در درگیری‌های مرکز بیروت رخ داد، ضرورت داشت.

واکنش‌های بین المللی

از سوی دیگر وزیر خارجه فرانسه از همه مقامات لبنانی خواست برای تضمین وحدت لبنان تلاش کنند

بر اساس گزارش شبکه روسیا الیوم، جان اف لودریان افزود استعفای حریری بحران لبنان را بسیار خطرناک کرده است.

وی ادامه داد لبنان از دو هفته پیش با افزایش اعتراضات شهروندان و حوادث و تنش‌ها و وجود بحران بی اعتمادی با بحران خطرناکی روبرو شده است.

میشل عون استعفای حریری را بررسی می‌کند

رویترز : میشل عون استعفای سعدالحریری را بررسی می‌کند و هرگز از او نخواهد خواست مسئولیت دولت پیشبرد امور را برعهده بگیرد.

واکنش کشورهای اروپایی به استعفای نخست وزیر لبنان

مقامات کشورهای اروپایی آلمان و فرانسه به استعفای نخست وزیر لبنان واکنش نشان دادند.

به گزارش رویترز؛ «هایکو ماس»، وزیرخارجه آلمان در واکنش به خبر استعفای «سعدحریری»، نخست وزیر لبنان ابراز امیدواری کرده است که این این استعفا به تحلیل و در خطر افتادن وضعیت ثبات در لبنان منجر نشود.

وزیر خارجه آلمان همچنین گفته است که آینده توسعه در لبنان برای کل منطقه تعیین کننده و بسیار مهم است.

هایکو ماس همچنین گفت که امیدوار است تا اعتراضات در لبنان به صورت صلح آمیز برگزار شود، چون لبنان نیازی به خلاسیاسی ندارد.

اظهارات وزیرخارجه آلمان در جریان دیدار با «سامح شکری»، همتای مصر خود بیان شده است.

از سوی دیگر، در واکنش به استعفای نخست وزیر لبنان، وزیر خارجه فرانسه نیز در بیانیه‌ای گفت استعفای «سعد الحریری»، نخست‌وزیر لبنان، بحران این کشور را بسیار جدی می‌کند. «ژان ایو لودریان»، در سخنانی در پارلمان فرانسه گفت از مقام‌های لبنان می‌خواهد اطمینان حاصل کنند وحدت در این کشور حفظ می‌شود.

لودریان همچنین گفت: فرانسه از مقام‌های لبنان می‌خواهد هر کاری را برای اطمینان از ثبات نهادهای مدنی و وحدت لبنان انجام دهند. این حائز اهمیت اساسی است.»

ساعتی پیش از این، «سعد حریری»، نخست وزیر لبنان با حضور در کاخ ریاست جمهوری این کشور، بعبدا، استعفای خود را بطور کتبی به «میشل عون»، رئیس جمهوری لبنان تحویل داد.

گفته شده حریری پس از تحویل استعفای خود، کاخ ریاست جمهوری را بدون هیچ توضیحی ترک کرده است.

حریری پیش از حضور در کاخ ریاست جمهوری لبنان، در سخنانی اعلام کرده بود که من در طی مدت گذشته تلاش کردم که راهی بیابم و به ندای مردم گوش کنم و حامی کشور باشم و امروز به بن بست رسیدم. وی افزود: به کاخ بعبدا برای تقدیم استعفایم به میشل عون رئیس جمهور می روم.

حریری از همه لبنانی خواست که حامی ثبات داخلی باشند و مانع از بحرانی شدن اوضاع اقتصادی شوند.

وی خطاب به سیاستمداران گفت: وظیفه ما پیشگیری از فروپاشی اقتصاد و حمایت از لبنان در آتش مشکلات است. مناصب گذری هستند و مهم کرامت و سلامت کشور است.

طبق قانون اساسی لبنان رئیس جمهور می تواند که با استعفای حریری مخالفت کند یا از وی بخواهد که دست نگه دارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت