اولین موضعگیری روسیه نسبت به طرح مکرون درباره ایران
وزیر خارجه روسیه با اشاره به اینکه اگر مذاکرات و گفتوگو برای حفظ برجام مورد قبول همه طرف ها باشد طبیعتا نتیجه بخش خواهد بود گفت: پیشنهاد مکرون برای احیای برجام مورد تایید پوتین است.
ایسنا: به نقل از الغدپرس، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه امروز(چهارشنبه) پس از دیدار با وزیر خارجه هند در مسکو در واکنش به پیشنهاد امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه مبنی بر کاهش تحریم های ایران در مقابل اجرای برجام گفت: گام ها برای حفظ توافق هسته ای باید بر اساس منافع همه طرف ها برداشته شود.
وی با اشاره به اینکه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در رابطه با مساله حفظ برجام به طور مفصل گفتوگو کردهاند و پوتین پیشنهاد مکرون مبنی بر احیای برجام را تایید کرده: مذاکرات و مشورت در این راستا اگر مود قبول تمام طرف های عضو برجام از جمله ایران باشد طبیعتا نتیجه بخش خواهد بود و ما آماده هستیم که برای نتیجه بخش بودن این مذاکرات کمک کنیم.
رؤسای جمهوری فرانسه و روسیه، روز پنجشنبه تلفنی با یکدیگر گفتوگو کردند.
پیش از این مکرون در حاشیه برگزاری نشست جی 7 در یک ناهار کاری با ترامپ طرح خود برای کاهش تنش با تهران را ارائه کرده که شامل کاهش تحریمهای ایران با هدف ترغیب تهران به آمدن پای میز مذاکره است.
مکرون به ترامپ پیشنهاد داده است که ایران اجازه یابد به مدت محدود نفت خود را صادر کند. هدف این است که تهران ترغیب شود به اجرای تعهداتش در توافق هستهای بازگردد و بهعلاوه ایران بپذیرد که درباره سایر موضوعات، از جمله موشکهای بالستیکش مذاکره کند.
روسیه: ظریف و لاوروف ۲ سپتامبر دیدار میکنند
سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز چهارشنبه گفت که وزرای خارجه ایران و روسیه روز ۲ سپتامبر (۱۱ شهریور) در مسکو دیدار خواهند کرد. سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز چهارشنبه گفت «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه و «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران روز ۲ سپتامبر در مسکو دیدار خواهند کرد.
«ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در کنفرانس بخری روز چهارشنبه گفت وزرای خارجه دو کشور درباره روابط دوجانبه، مسائل منطقهای و برجام رایزنی خواهند کرد.
روسیه یکی از طرفهای توافق هستهای برجام است که با تصمیم آمریکا در اردیبهشتماه سال گذشته برای خروج از این توافق هستهای با ایران مخالف کرده است.
واشنگتن بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» به اقداماتی تحریکآمیز مانند قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای اصطلاحاً تروریستی، اعزم یک ناوگروه، چند بمبافکن بی-۵۲ و چند جنگنده اف-۲۲ به منطقه و تحریم وزیر خارجه ایران روی آورده است.
جمهوری اسلامی ایران بعد از خروج آمریکا از برجام یک سال «صبر راهبردی» را در دستور کار قرار داد و به طرفهای توافق هستهای به ویژه کشورهای اروپایی که وعده جبران خروج آمریکا را میدادند مهلت داد به تعهدات خود ذیل توافق هستهای عمل کنند.
با گذشت یک سال و محقق نشدن وعدههای اروپا، شورای عالی امنیت ملی ایران در بیانیهای روز ۱۸ اردیبهشتماه به طرفهای توافق هشدار داد در صورتی که ظرف ۶۰ روز به تعهدات خود در زمینههای نفتی و بانکی عمل نکنند ایران طبق مفاد برجام، از تعهدات خود ذیل این توافق خواهد کاست.
جمهوری اسلامی ایران تا کنون در دو گام از تعهدات خود کاسته و از ۱۶ تیرماه یک ضربالاجل ۶۰ روزه دیگر برای محقق شدن تعهدات سایر طرفها صادر کرده است. تهران گفته در صورتی که تغییری در وضعیت ایجاد نشود گام سوم را برخواهد داشت.
دیدگاه تان را بنویسید