انگلیس بار دیگر درباره نفتکش توقیف شده از ایران درخواست کرد
سخنگوی نخستوزیر مستعفی انگلیس خواستار آزادی نفتکش توقیفشده انگلیسی و کارکنان آن شد.
خبرگزاری ایسنا: سخنگوی نخستوزیر مستعفی انگلیس خواستار آزادی نفتکش توقیفشده انگلیسی و کارکنان آن شد.
به گزارش روزنامه سنگاپور تودی، سخنگوی ترزا می، نخستوزیر مستعفی انگلیس روز دوشنبه با غیرقانونی خواندن توقیف نفتکش Stena Impero در تنگه هرمز، از ایران خواست تا این نفتکش توقیفشده انگلیسی و کارکنان آن را فورا آزاد کند.
غیرقانونی بودن توقیف این نفتکش از سوی انگلیس در حالی مطرح میشود که محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان در پیامی توئیتری با اشاره به توقیف یک نفتکش حامل نفت ایران توسط انگلیس نوشت: برخلاف دزدی دریایی در تنگه جبلالطارق، اقدام ما در خلیج فارس اجرای قوانین بینالمللی کشتیرانی دریایی است.
ظریف همچنین در گفتوگوی تلفنی با همتای انگلیسیاش که در پی توقیف این نفتکش انجام شد، اظهار کرد که بر خلاف اقدام غیر قانونی انگلیس در توقیف کشتی حامل نفت ایران، اقدام جمهوری اسلامی بر اساس درخواست سازمان بنادر و کشتی رانی ایران و با توجه به تخلف کشتی انگلیسی از مقررات صورت گرفته است و باید از مجاری حقوقی و قانونی پیگیری شود.
ال پاییس: ترامپ، مسوول فعال شدن مجدد «سندرم هرمز» است
روزنامه اسپانیایی "ال پاییس" درباره تنشهای اخیر در خلیج فارس مینویسد: تشکیل ائتلاف بین المللی برای تضمین کشتیرانی در تنگه هرمز، به مثابه تماس با آتش نشانی پس از آتش افروزی است.
به گزارش ایسنا، این روزنامه معتبر چاپ اسپانیا با انتشار گزارشی به قلم «لوییس باستس» تحولات این روزهای تنگه هرمز را پوشش داده و رخدادهای مربوطه را با «جنگ نفتکش های دهه ۷۰ میلادی» - که از آن تحت عنوان «سندرم هرمز» یادشده - مقایسه کرده و ضمن اشاره به موقعیت جغرافیایی این تنگه، به عبور روزانه ۲۱ میلیون بشکه نفت خام از این آبراه برای تامین سوخت کشورهای مختلف جهان پرداخته است.
در این گزارش پس از اشاره به اقدامات اخیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تنگه هرمز و توقیف نفتکش انگلیسی، تصریح شده است که اگر بخواهیم یک نفر مسوول برای فعال شدن مجدد «سندرم هرمز» معرفی کنیم، او کسی جز دونالد ترامپ نیست که کمر همت به نابودی همه دستاوردهای باراک اوباما از جمله توافق هستهای و گشایش در روابط با ایران بسته است.
نگارنده این گزارش تاکید کرده است رییس جمهور آمریکا در حال حاضر به دنبال تشکیل یک ائتلاف بین المللی برای "تضمین کشتیرانی در تنگه هرمز" است در حالیکه این اقدام دقیقا به مثابه تماس با آتش نشانی برای خاموش کردن شعله هایی آتشی است که خود برافروخته است.
هایکو ماس: به رویکرد آمریکا علیه ایران نمیپیوندیم
وزیر امورخارجه آلمان گفت که کشورش از رویکرد رئیس جمهور آمریکا درقبال ایران پیروی نمیکند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، هایکو ماس وزیر امورخارجه آلمان امروز (دوشنبه) در پاریس گفت: آلمان قصد ندارد به استراتژی دولت آمریکا برای اعمال فشار حداکثری بر ایران بپیوندد.
ماس با بیان اینکه کاهش تنش در اولویت قرار دارد، تصریح کرد: آنچه اکنون به آن نیاز داریم کاستن از تنشها است و همکاران انگلیسی و فرانسوی من نیز همین نظر را دارند.
وی پس از رایزنی با جرمی هانت و ژان ایو لودریان وزیران امورخارجه انگلیس و فرانسه در پاریس خاطر نشان کرد: اروپا علاوه بر رسیدگی به خطرات در تنگه هرمز، به استفاده از کارت دیپلماتیک خود ادامه میدهد.
به گزارش ایسنا، تنشها میان ایران و انگلیس پس از آن افزایش یافت که لندن بیش از دو هفته پیش یک نفتکش حامل نفت ایران را در جبلالطارق به بهانه اینکه مقصدش سوریه بوده است، توقیف کرد.
همچنین سپاه پاسداران ایران روز جمعه نفتکش انگلیسی "استنا ایمپرو" را به دلیل رعایت نکردن قوانین بینالمللی در تنگه هرمز توقیف کرد.
دفتر جرمی هانت، وزیر امور خارجه انگلیس نیز اعلام کرد که وی روز گذشته با هایکو ماس و ژان ایو لودریان همتایان آلمانی و فرانسوی خود درباره توقیف نفتکش انگلیسی توسط ایران رایزنی کرده است.
دفتر هانت در ادامه اعلام کرد: هر دو وزیر با وزیر امور خارجه[جرمی هانت] موافق بودند که تردد امن کشتیها در تنگه هرمز، ضمن خودداری از هر گونه گسترش تنش، یک اولویت مهم برای کشورهای اروپایی است.
هانت گفته است که روز دوشنبه به پارلمان انگلیس در این باره اطلاع رسانی خواهد شد.
تحلیلگر بروکینگز: تهران «دیپلماسی» را با «سیلی» درهم آمیخته است
کارشناس مسائل ایران، سیاستی که تهران در واکنش به تحولات اخیر در منطقه در پیش گرفته است را تلفیقی از دیپلماسی و سیلی تعبیر کرد.
«سوزانه مالونی» کارشناس ایران در اندیشکده بروکینز معتقد است که ایران سیاست سیلی و دیپلماسی را توامان در پیش گرفته است.
شبکه خبری «تی آنلاین» آلمان به نقل از وی نوشت که ترکیبی از تنش و در عین حال استقبال از مذاکره، سیاستی است که ایران آن را دنبال میکند. مالونی در این مورد در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: «تهران دیپلماسی را با «یک سیلی بر صورت» به وسیله سپاهپاسداران میآمیزد.» آنها مکمل همدیگر هستند و با هم هماهنگ میشوند.
براساس این گزارش، از عرض حدود ۵۰ کیلومتری تنگه هرمز، گازهای مایع و تقریبا یک سوم صادرات نفت جهان حمل میشود. «باب سانگوئنتی» از اتاق حملو نقل دریایی انگلیس هم میگوید: «غیر از تنگه هرمز هیچ مسیر دیگری برای وارد و خارج شدن به خلیجفارس وجود ندارد.» ایران این موضوع را میداند و از آن به عنوان ابزاری برای اعمال فشار استفاده میکند.
در پی توقیف یک فروند نفتکش ایرانی در تنگه جبلطارق، نیروی دریای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز جمعه ۲۸ تیر به درخواست سازمان بنادر و کشتیرانی ایران یک نفتکش انگلیسی را در نزدیکی تنگه هرمز توقیف کرد.
روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران در اطلاعیهای اعلام کرده بود که این نفتکش انگلیسی، هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بینالمللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف و برای سیر مراحل قانونی و بررسیهای لازم تحویل سازمان بنادر و دریانوردی شد.
پکن: اجرای کامل برجام تنها راه موثر برای تنش زدایی است
وزارت خارجه چین بر اجرای کامل برجام جهت کاهش تنشهای پیش آمده در خلیج فارس تاکید کرد.
سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست مطبوعاتی هفتگی خود بر لزوم اجرای کامل برجام جهت کاستن از تنشهای موجود در منطقه تاکید کرد.
به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس» «گنگ شوانگ» از سخنگویان وزارت خارجه چین دوشنبه بعد از ظهر به وقت تهران در نشست مطبوعاتی درباره تشکیل کمیسیون مشترک برجام تا چند روز آینده و حضور کشورش اظهار داشت که پکن فعالانه اعزام هیاتی به وین در هفته آینده و برای بحث در مورد موضوع هستهای ایران را در نظر خواهد گرفت.
بر اساس این گزارش، قرار است کمیسیون مشترک برجام در سطح مدیران سیاسی کشورها و با هدف بررسی وضعیت توافق هستهای، در شهر وین اتریش برگزار شود.
«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هفته پیش در این باره گفت که در نشست آتی کمیسیون برجام در مورد راههای تسهیل این توافق از جمله در زمینه خروج اورانیوم غنیشده و آب سنگین ایران، صحبت میشود. (جزئیات بیشتر)
به گزارش آسوشیتدپرس، سخنگوی وزارت خارجه چین افزود که پکن در ارتباط نزدیک با دیگر طرفهای درگیر درباره این نشست است.
این دیپلمات چینی در خاتمه اظهار داشت: «چین بارها و بارها تاکید کرده که تضمین اجرای کامل توافق هستهای تنها راه موثر برای حل و فصل این مسئله و کاهش تنش است.»
بعد از خروج یکجانبه آمریکا از برجام، چین، آلمان، فرانسه، روسیه و اتحادیه اروپا سعی در حفظ برجام کردهاند. دولت آمریکا نیز چین و نهادهای دیگر این کشور را به دلیل همکاری با ایران تحریم کرده است. وزارت خزانهداری آمریکا هفته گذشته تحریمهای تازهای را علیه چند شرکت ایرانی و چینی، اعمال کرد. واشنگتن این افراد و شرکتها را به همکاری با برنامه هستهای ایران متهم کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید