لغو تحریمهای آمریکا در قبال «بند غروب» برجام
رسانه های غربی به نقل از وزیر خارجه ایران از پیشنهاد لغو تحریم های جمهوری اسلامی در قبال مذاکره در خصوص بند غروب برجام، خبر داده اند.
خبرگزاری مهر: بی بی سی در این رابطه مینویسد: «محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران که به نیویورک سفر کرده است، در مصاحبه با چند خبرنگار غربی خبر داده که ایران پیشنهاد دارد که در مقابل رفع تحریمهای آمریکا، درباره بند غروب توافق هستهای مذاکره کند.
روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز چنین پیشنهادی را نسبتاً جزئی دانسته، اما روزنامه انگلیسی گاردین آن را از قول ظریف قابل توجه توصیف کرده است.
بندهای غروب در توافق جامع هستهای (برجام) مربوط به دورهای هستند که برخی تعهدات ایران مطابق توافق به پایان میرسند. یکی از انتقادهایی که دونالد ترامپ و مقامهای دولتش درباره برجام مطرح میکردند به همین بندها مربوط میشد.
به گزارش نیویورکتایمز ظریف گفته پیشنهاد ایران آن است که با مصوبه کنگره آمریکا تحریمهای بازگرداندهشده علیه ایران دوباره برداشته شوند، تا اعمال دوباره آنها برای رئیس جمهور آمریکا دشوار شود.
در مقابل ایران حاضر خواهد شد تا روند تصویب و پیوستن به پروتکل الحاقی آژانس بینالمللی انرژی اتمی را تسریع کند. این پروتکل نظارتهای بیشتر آژانس بر فعالیتهای هستهای را ممکن میکند.
گاردین درباره پیشنهاد ظریف نوشته است که با توجه به خواستههای متعدد دولت آمریکا برای تغییر سیاستهای ایران، بعید است که این پیشنهاد با استقبال گرم دولت ترامپ همراه شود.
به گزارش گاردین ظریف طرح این پیشنهاد را یک قدم قابل توجه توصیف کرده و گفته اقدامات مشابه دیگری نیز ممکن است.
به نوشته بی بی سی، وزیر خارجه ایران درباره احتمال مذاکره مستقیم حسن روحانی و دونالد ترامپ، مشابه آنچه بین رهبران آمریکا و کره شمالی انجام شد، گفته اگر آمریکاییها به حرفهایشان متعهد باشند، دیگر نیازی نیست که رهبران را برای عکس تبلیغاتی و یادگاری گرفتن ملاقات کنند.
بنا است که ظریف با شماری از اعضای کنگره آمریکا، از جمله سناتور جمهوریخواه رند پل، ملاقات کند. هم ظریف و هم ترامپ گفتهاند که آقای به عنوان نماینده دولت آمریکا در این ملاقات حاضر نخواهد شد.
منابع دیپلماتیک غربی: آمریکا به دنبال درگیری نظامی با ایران نیست
روزنامه فرامنطقهای رای الیوم نوشت، منابع دیپلماتیک غربی به چند کشور عربی دوست خود پیامهایی پشت پرده فرستاده و تاکید کردند آمریکا به دنبال درگیری نظامی با ایران نیست و بخش سیاسی معامله قرن هم تا قبل از نوامبر اعلام میشود.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، روزنامه فرامنطقهای رای الیوم در یادداشتی با عنوان «پیامهای پشت پرده واشنگتن برای دوستان عرب» نوشت که آمریکا به دنبال رویارویی مستقیم و درگیری نظامی با ایران نیست.
این روزنامه نوشت: منابع دیپلماتیک اروپایی به دوستان خود در چند کشورهای عربی خبر دادند راهبرد رو به رشدی که آمریکا در قبال مسئله ایران به عنوان مسئله دارای اولویت در منطقه در پیش گرفته است «مقابله با نفوذ ایران در محیط پیرامونش در منطقه عربی» است، به جای اینکه با آن وارد درگیری مستقیم شود.
رای الیوم افزود: منابع اروپایی میگویند برای آمریکا در حال حاضر راهبرد تعامل با ایران اولویت دارد و جزئیات مربوط به معامله قرن تا قبل از نوامبر آتی اعلام خواهد شد.
این منابع درباره طرح معامله قرن آمریکا برای حل مناقشه فلسطین و رژیم صهیونیستی گفتند که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، تا پایان سپتامبر، برگه مربوط به روند سیاسی معامله قرن را نزد خود نگاه داشته و آن را رو نمیکند.
رای الیوم نوشت: کشورهای عربی از جمله مصر و اردن ادعا میکنند که دولت آمریکا پس از کنفرانس اقتصادی بحرین یک مسیر سیاسی برای معامله قرن دارد.
بر اساس اطلاعاتی که رای الیوم از منابع دیپلماتیک اروپایی کسب کرده آمریکاییها مایلند سندی مخصوص را وضع کنند که سطح امتیازدهی سیاسی مطلوب اسرائیل برای حل مناقشه فلسطین و اسرائیل را توضیح دهد، آن هم با دیدگاههایی که ظرف چهار هفته آینده پخته میشوند.
این منابع افزودند: انتظار میرود چیزی که تیم «جرد کوشنر»، مشاور رئیس جمهور آمریکا ارائه میدهد شامل پیشنهادهای سیاسی مربوط به معامله قرن باشد که قرار است برای همه طرفها عادلانه و منصف باشد؛ اما این پیشنهادها در حال حاضر به دور از چشم و گوش رسانهها در حال بررسی است تا نتایجی از آن حاصل شود.
منابع اروپایی میگویند به اعتقاد آمریکاییها پیشنهادهای سیاسی باید به دقت مطالعه و بررسی و سپس ارائه شود تا همه را متقاعد سازد.
رای الیوم نوشت: کشورهای متعدد عربی از جمله مصر و اردن درباره نبود فرآیند سیاسی طرح کوشنر و ترامپ برای پیشبرد روند صلح پرسیده بودند و طرف آمریکایی از طریق پیامهای غیرعلنی به مقامات امان و قاهره گفته که بخشس سیاسی طرح کوشنر به مرحله پس از تعیین تکلیف نهایی آینده کابینه اسرائیل و نتایج انتخابات پیش روی اسرائیل در ماه سپتامبر موکول میشود.
دیدگاه تان را بنویسید