انگلیس برای تسهیل روند آزادسازی نفتکش ایرانی شرط گذاشت

کد خبر: 947127

وزیر امور خارجه انگلیس در گفت وگوی تلفنی با همتای ایرانی خود گفت: اگر مطمئن شویم نفتکش ایرانی به سوریه نمی رود آزادی آن را تسهیل می کنیم.

انگلیس برای تسهیل روند آزادسازی نفتکش ایرانی شرط گذاشت

خبرگزاری ایرنا: جرمی هانت در توییتی، تماس تلفنی خود با محمد جواد ظریف را سازنده خواند و افزود که به وی اطمینان داده است که نگرانی انگلیس درباره مقصد نفتکش (سوریه) و نه مبدا آن بوده است. وی افزود وزیر خارجه ایران خواهان حل این مساله شده و به دنبال افزایش تنش ها نیست. وزیر خارجه انگلیس افزود که با فابیان پیکاردو، وزیر اعظم دولت محلی جبل‌الطارق هم تلفنی صحبت کرده است. هانت اقدامات وی برای هماهنگی در این رابطه را عالی توصیف کرد و گفت پیکارد با دیدگاه انگلیس در رابطه با حرکت به جلو اشتراک نظر دارد. رسانه‌های غربی ۱۳ تیرماه جاری خبر توقیف نفتکش گریس یک حامل نفت ایران را اعلام کردند و مدعی شدند این کشتی به علت نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه توقیف شده است. روزنامه «جبل‌الطارق کرانیکل» با انتشار یک رشته توئیت از قول «مایکل لاماس» دادستان کل جبل الطارق اعلام کرد دیوان عالی این منطقه توقیف این نفتکش را تا ۱۹ ژوئیه (۲۸ تیر) تمدید کرده است. مقام‌های ایرانی با تکذیب ادعای انگلیس اعلام کردند که سوریه مقصد این نفتکش نبوده و بندر بنی یاس ظرفیت پهلوگیری این شناور عظیم را ندارد. روز جمعه پلیس محلی جبل الطارق دو ناخدای نفتکش ایرانی توقیف شده در این منطقه را به اتهام نقض تحریم های اتحادیه اروپا علیه سوریه بازداشت کرد. پلیس جبل الطارق اسناد و سیستم های الکترونیکی این نفتکش را نیز ضبط و همچنین یکی از خدمه این نفتکش را نیز دستگیر کرده بود. با این حال رسانه ها بامداد شنبه گزارش دادند که پلیس جبل الطارق همه کارکنان نفتکش «گریس ۱» متعلق به ایران را بدون ایراد اتهام و به قید وثیقه آزاد کرده است. پلیس جبل الطارق در بیانیه ای گفت که همه کارکنان تحت شرایطی به قید وثیقه آزاد شده اند اما تحقیقات ادامه دارد و نفتکش ایرانی همچنان در توقیف دولت جبل الطارق باقی می ماند. مقام‌های ایران با تکذیب ادعای انگلیس اعلام کرده اند که سوریه مقصد این نفتکش نبوده و بندر بنی یاس ظرفیت پهلوگیری این شناور عظیم را ندارد. سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان دیروز با یادآوری مخالفت‌های اتحادیه اروپا با تحریم‌ها و قوانین فراسرزمینی گفت: ادعاهای لندن درباره توقیف نفتکش حامل نفت ایران به لحاظ حقوقی قابل اعتنا نیست و از انگلیسی‌ها می‌خواهیم هر چه زودتر این نفتکش را رها کنند. سفیر ایران در انگلیس هم امروز هشدار داد: اگر نفتکش و محموله ایران آزاد نشود، اقدام انگلیس بی پاسخ نمی ماند. وی تصریح کرد که انگلیس با اشتباه محاسباتی در توقیف غیر قانونی نفتکش [ایران] نباید دوباره اشتباه خود را تکرار کند. هانت در توییت دیگری عنوان کرد که در تماس تلفنی با ظریف درباره وضعیت نازنین زاغری و سایر اتباع انگلیسی-ایرانی که در زندان به سر می برند ابراز نگرانی کرده است. وی افزود که وزیر خارجه ایران اعلام کرده است که به یافتن راه حل در این رابطه ادامه خواهد داد. زاغری از سه سال پیش به جرم فعالیت‌های تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی و تلاش برای براندازی نرم، بازداشت و به ۵ سال زندان محکوم‌شده است. او هم‌اکنون در حال گذراندن دوران محکومیت خود است.

انتقاد دیپلمات اسبق انگلیس از رویکرد لندن در قبال ایران

یک دیپلمات اسبق انگلیسی در گفت‌‌وگو با یکی از نشریات این کشور گفت که لندن فاقد سیاست خارجی منسجم در قبال ایران است.

به گزارش خبرگزاری فارس، یک دیپلمات اسبق انگلیسی در گفت‌و‌گو با یک نشریه این کشور گفت که لازم است لندن سیاست واضح‌تری در قبال ایران اتخاذ کند، زیرا هرگونه سوء تفاهم و محاسبه اشتباه می‌تواند در برهه ناپایدار کنونی به تشدید اوضاع منجر شود.

«چارلز هولیس» دیپلمات پیشین انگلیس در ایران، عراق و عربستان شنبه در گفت‌وگو با «ساندی تلگراف» اظهار داشت: «فرماندهان نظامی بسیار هوشیارند و آنچه را که می‌توانند انجام می‌دهند، اما در سطوح بالا موارد دیگری وجود دارد که در حال حاضر در اولویت هستند.»

بر اساس این گزارش، دولت محلی جبل‌الطارق پنجشنبه، سیزدهم تیر ماه اعلام کرد نیروی دریایی انگلیس نفتکش «گریس-۱» را که حامل نفت خام ایران به سوریه بوده توقیف کرده است. انگلیس ادعا کرد که مقصد این نفتکش پالایشگاه «بانیاس» در سوریه بوده و به همین دلیل ناقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه بوده است. این منطقه تحت حاکمیت انگلیس قرار دارد و نیروی دریایی انگلیس هم در توقیف نفتکش حامل نفت ایران مشارکت داشته است. (جزئیات بیشتر)

به نوشته ساندی تلگراف، هولیس با اشاره به این نکته که تهران می‌تواند از شکاف‌های موجود در سیاست خارجی انگلیس به طور بالقوه استفاده کند، اظهار داشت: «سیاست خارجی انگلیس انسجام زیادی ندارد.»

در حالیکه وی معتقد است نه آمریکا و نه ایران به دنبال جنگ نیستند، با این وجود هشدار داد که وضعیت کنونی بسیار خطرناک است.

ساندی تلگراف در خاتمه این مطلب نوشت، نشانه‌هایی دال بر این وجود دارد که در ماجرای توقیف نفتکش ایرانی، مقامات انگلیس در جبل الطارق به درخواست آمریکا عمل کردند.

«جرمی هانت» وزیر خارجه انگلیس شنبه در توییتی در زمینه نفتکش‌ ایرانی نوشت، اگر اطمینان یابیم نفتکش ایرانی به سوریه نمی‌رود، آزادی آن را تسهیل می‌کنیم.

وزیر خارجه انگلیس: نفتکش ایرانی را اگر به سوریه نرود، آزاد می کنیم

بعیدی نژاد: اگر نفتکش ایران آزاد نشود، اقدام انگلیس بی پاسخ نمی ماند سفیر ایران در انگلیس به توقیف نفتکش گریس یک واکنش نشان داد و گفت: اگر نفتکش و محموله ایران آزاد نشود، اقدام انگلیس بی پاسخ نمی ماند.

حمید بعیدی نژاد روز شنبه با انتشار پیامی در توییتر نوشت: کشتی ها قانون و رویه ای را نقض نمی کنند اما انگلیس با دزدی دریایی و غیر قانونی چنین تخلفی را مرتکب شده است.

انگلیس با اشتباه محاسباتی در توقیف غیر قانونی نفتکش [ایران] نباید دوباره اشتباه خود را تکرار کند.

وی هشدار داد که اگر نفتکش و محموله ایران آزاد نشود، اقدام انگلیس بی پاسخ نمی ماند.

رسانه‌های غربی ۱۳ تیرماه جاری خبر توقیف نفتکش گریس ۱ حامل نفت ایران را اعلام کردند و مدعی شدند این کشتی به علت نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه توقیف شده است.

روزنامه «جبل‌الطارق کرانیکل» با انتشار یک رشته توئیت از قول «مایکل لاماس» دادستان کل جبل الطارق اعلام کرد دیوان عالی این منطقه توقیف این نفتکش را تا ۱۹ ژوئیه (۲۸ تیر) تمدید کرده است.

مقام‌های ایرانی با تکذیب ادعای انگلیس اعلام کردند که سوریه مقصد این نفتکش نبوده و بندر بنی یاس ظرفیت پهلوگیری این شناور عظیم را ندارد.

روز جمعه پلیس محلی جبل الطارق دو ناخدای نفتکش ایرانی توقیف شده در این منطقه را به اتهام نقض تحریم های اتحادیه اروپا علیه سوریه بازداشت کرد.

پلیس جبل الطارق اسناد و سیستم های الکترونیکی این نفتکش را نیز ضبط و همچنین یکی از خدمه این نفتکش را نیز دستگیر کرده بود.

با این حال رسانه ها بامداد شنبه گزارش دادند که پلیس جبل الطارق همه کارکنان نفتکش «گریس ۱» متعلق به ایران را بدون ایراد اتهام و به قید وثیقه آزاد کرده است.

پلیس جبل الطارق در بیانیه ای گفت که همه کارکنان تحت شرایطی به قید وثیقه آزاد شده اند اما تحقیقات ادامه دارد و نفتکش ایرانی همچنان در توقیف دولت جبل الطارق باقی می ماند.

جرمی هانت وزیر امور خارجه انگلیس دیروز (جمعه) در گفت وگو با اسکای نیوز گفت: ما به طور روشن به ایران اعلام کرده ایم که قصد افزایش تنش با این کشور را نداریم.

وی مدعی شد که توقیف نفتکش گریس یک به دلیل مقصد آن (سوریه) بوده و ارتباطی با ایران ندارد.

وزیر خارجه انگلیس افزود: به دنبال راهی برای حل این مساله هستیم که تحریم ها علیه سوریه نقض نشود.

مقام‌های ایران با تکذیب ادعای انگلیس اعلام کرده اند که سوریه مقصد این نفتکش نبوده و بندر بنی یاس ظرفیت پهلوگیری این شناور عظیم را ندارد.

سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان دیروز با یادآوری مخالفت‌های اتحادیه اروپا با تحریم‌ها و قوانین فراسرزمینی گفت: ادعاهای لندن درباره توقیف نفتکش حامل نفت ایران به لحاظ حقوقی قابل اعتنا نیست و از انگلیسی‌ها می‌خواهیم هر چه زودتر این نفتکش را رها کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت