نگرانی روسیه از واکنش احتمالی ترامپ به اقدام برجامی ایران

کد خبر: 946315

نماینده پارلمان روسیه با آغاز گام دوم برجامی ایران از واکنش احتمالی ترامپ به این اقدام اظهار نگرانی کرد.

نگرانی روسیه از واکنش احتمالی ترامپ به اقدام برجامی ایران

خبرگزاری مهر: به نقل از ریانووستی،، «فرانتس کلینچویچ» عضو کمیته دفاعی پارلمان روسیه در واکنش به آغاز گام دوم برجامی ایران اظهار داشت: در صورتی که آمریکا در واکنش به اقدام برجامی ایران به جای تصمیماتی که به مدیریت شرایط موجود منجر شود مواضع تهاجمی اتخاذ کند کل خاورمیانه را به خطر خواهد انداخت.

وی همچنین افزود: خروج آمریکا از برجام یک اقدام غیر قابل پیش بینی نبود و نام دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به عنوان فردی که ثبات استراتژیک جهان را به خطر انداخت در تاریخ ثبت خواهد شد.

لازم به ذکر این امروز در آغاز گام دوم کاهش تعهدات برجامی ایران، عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه در نشست خبری سخنگوی دولت برای اعلام گام دوم کاهش تعهدات برجامی گفت: امروز در مهلت پایان ۶۰ روز کاهش تعهدات برجامی خود قرار داریم و از آنجا که خواسته‌های ایران در خصوص برجام مبنی بر بازگشت میزان فروش نفت به پیش از خروج آمریکا از برجام اجرایی نشده است، لذا امروز گام دوم برداشته می‌شود.

وی افزود: اگر در گام اول به تعهدات خودمان در مورد محدودیت در میزان ذخایر پایبند نبودیم، در گام دوم نسبت به تعهد خودمان در سطح غنی‌سازی و غلظت آن، تجدیدنظر کردیم و عدم پایبندی خود به این تعهد را اعلام می‌کنیم.

معاون وزیر امور خارجه گفت: امروز نامه‌ای توسط آقای دکتر ظریف به خانم موگرینی نوشته شده که ارسال خواهد شد. در این نامه به صراحت بندهایی از برجام که بعد از این متعهد نیستیم و مربوط به غنی‌سازی است، اعلام خواهیم کرد و مجدداً مهلت ۶۰ روزه خواهیم داد و بعد از آن، روند کاهش تعهدات ادامه می‌یابد.

نگرانی روسیه از واکنش احتمالی ترامپ به اقدام برجامی ایران

نماینده روسیه در آژانس: مقامات تهران بسیار شفاف عمل می‌کنند نماینده دائم روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأکید کرد: تصمیم ایران برای افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم کاملاً قابل انتظار بوده و تهران بسیار شفاف عمل می‌کند و در هر شرایطی، تلاش‌های دیپلماتیک برای حفظ برجام همچنان ادامه پیدا خواهد کرد.

"میخائیل اولیانوف" نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین المللی در وین، از جمله آژانس بین المللی انرژی اتمی، امروز (یکشنبه) در گفت‌وگو با خبرگزاری «نووستی» اعلام کرد، در هر شرایطی عرصه برای ادامه تلاش‌های دیپلماتیک برای حفظ برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) همچنان وجود داشته و این تلاش ها ادامه پیدا خواهد کرد.

جمهوری اسلامی ایران امروز یکشنبه اعلام کرد که آغاز مرحله دوم کاهش تعهدات این کشور در چارچوب توافق هسته‌ای در این رابطه است که کشورهای شرکت کننده در برجام، همچنان نتوانسته‌اند در مهلت 60 روزه داده شده به آنها تعهدات خود در قبال تهران، از جمله منافع اقتصادی ایران را تامین کنند. مقامات تهران اعلام کردند که روند غنی سازی اورانیوم در سطح بالای 3.67 درصد که در توافق هسته‌ای عنوان شده، آغاز می شود.

اولیانوف افزود: «اقدام جدید ایران اصلاً غیرمنتظره نبود و از قبل انتظار آن می رفت. مقامات ایرانی کاملاً شفاف عمل کرده و از قبل اقدامات خود را اعلام کرد بودند و اکنون آن را تحقق بخشیده‌اند. وضعیت کنونی برای هیچکس غیر منتظره نبود.»

ارائه گزارش آژانس درباره سطح غنی سازی اورانیوم در ایران به نشست ویژه شورای حکام

این دیپلمات روس یادآور شد، گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره سطح غنی سازی اورانیوم در ایران، احتمالاً در نشست ویژه شورای حکام آژانس در تاریخ 10 جولای (19 تیرماه) ارائه خواهد شد.

اولیانوف گفت: «به نظر می‌رسد آژانس بین المللی انرژی اتمی اندازه گیری‌های دقیقی را انجام خواهد داد و نتیجه آن به شورای حکام این سازمان ارائه خواهد شد. به احتمال زیاد چنین گزارش حقیقت یابی در نشست ویژه شورای حکام که به درخواست آمریکایی‌ها در تاریخ 10 جولای برگزار خواهد شد، به این شورا ارائه می شود.»

نماینده دائم روسیه در وین همچنین اعلام کرد، مقامات مسکو با درک وضعیت و دلایلی که ایران را به سمت این اقدامات سوق داده، از مقامات تهران انتظار دارند تا از ادامه اقداماتی که باعث وخامت بیشتر اوضاع پیرامون توافق هسته‌ای می شود، خودداری کنند.

وی افزود: «ما تدابیر اتخاذ شده از سوی ایران و دلایلی که مقامات تهران را به سمت این اقدامات سوق داده، کاملا درک می‌کنیم. ولی در عین حال از آنها می‌خواهیم تا از ادامه اقداماتی که وضعیت کنونی پیرامون توافق هسته‌ای را پیچیده تر از قبل خواهد کرد، خودداری کنند.»

نگرانی روسیه از واکنش احتمالی ترامپ به اقدام برجامی ایران

سناتور روس: درخواست‌های ایران از لحاظ حقوقی کاملاً منطقی است مقام بلندپایه پارلمانی روسیه با اشاره به منطقی‌بودن درخواست‌های مطرح‌شده از سوی ایران گفت: «اکنون شاخص‌های فیزیکی مربوط به سطح غنی‌سازی اورانیوم مهم نیست، بلکه آمادگی سیاسی تهران برای بازگشت به اجرای کامل برجام است که اهمیت دارد».

به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "کنستانتین کاساچوف" رئیس کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه امروز اعلام کرد درخواست‌های ایران برای حفظ توافق هسته‌ای دارایپایه و اساس کامل هستند و مسئولیت ادامه موجودیت برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، اکنون به‌عهده طرف آمریکایی قرار دارد.

پیش از این "علی ربیعی" سخنگوی دولت ایران اعلام کرد که تهران همچنان بر ضرورت حفظ توافق هسته‌ای اصرار دارد، ولی این مسئله به هر قیمتی ممکن نخواهد بود.

کاساچوف در تفسیر وضعیت کنونی پیرامون برجام گفت: «هرچند اقدام ایران باعث تأسف است، ولی نمی‌توان منطق آهنی، پایدار و از لحاظ حقوقی دارای پایه و اساس مقامات تهران را منکر شد. برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از ابتدای امر از سوی آمریکا شکست خورد و سپس کشورهای اروپایی برای مدت زمان زیادی اجرای تعهدات خویش، از جمله ایجاد مکانیسم "اینستکس" برای تسهیل مبادلات مالی با ایران را به تعویق انداختند و هنوز هم راه‌اندازی این طرح همچنان زیر سؤال است».

این سناتور بلندپایه روس افزود: «در حال حاضر مسئله مهم در وضعیت کنونی شاخص‌های فیزیکی در رابطه با سطح غنی‌سازی اورانیوم نیست، بلکه آمادگی سیاسی مقامات تهران برای بازگشت به اجرای کامل توافقنامه هسته‌ای است که اهمیت دارد. و این مسئله را تنها واشنگتن می‌تواند تضمین کند. در حال حاضر توپ در زمین طرف آمریکایی قرار دارد و تنها این کشور است که می‌تواند توافقنامه هسته‌ای را حفظ کند، توافق‌نامه‌‌ای بین‌المللی که شورای امنیت سازمان ملل آن را مورد تأیید قرار داده است».

نگرانی روسیه از واکنش احتمالی ترامپ به اقدام برجامی ایران

ایشینگر: هیچ کشوری تحت فشار مذاکره نمی‌کند

رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ در پایان ضرب‌الاجل ایران در ارتباط با توافق هسته‌ای گفت که آمریکا دست از اعمال فشار بر نمی‌دارد و جای تعجب ندارد که ایران هم در چنین شرایطی حاضر به مذاکره نیست. «ولفگانگ ایشینگر» رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ درباره ضرب‌الاجلی که ایران برای اروپا تعیین کرده است و پیامدهای پایان آن، موضع‌گیری کرد.

وی در گفت‌وگو با پرتال خبری تی آن‌لاین، در پاسخ به اینکه آیا این ضرب‌الاجل تهدید بود یا در خواست کمک؟ ایشینگر گفت که هر دوی اینها بوده است. این اقدام تلاشی بود تا افکار جهانی را متوجه فشارهایی بکند که ایران تحمل می‌کند و اعلامی بود مبنی بر اینکه چنین اقداماتی بی‌پیامد نخواهد ماند. همچنین تلاشی بود که توجه سه کشور اروپایی در توافق هسته‌ای با ایران را به زیان‌های ناشی از تشدید تحریم‌های آمریکا جلب کنند.

وی افزود: «این اقدام دست‌کم نشان می‌‌دهد که چقدر کم از توافق هسته‌ای (برجام) باقی مانده است و اینکه ما در شرایط بحرانی قرار داریم.تاکنون ایران به تعهدات خود پایبند بوده است اما وقتی که این کشور دوباره غنی‌سازی انجام دهد در چنین شرایطی توافق هسته‌ای به زودی بسیار تضعیف می‌شود و اروپا هم می‌تواند تحریم‌ها را اعمال کند.»

تی‌آن‌لاین از ایشینگر پرسید که آیا ۱۲ سال مذاکره برای دستیابی به برجام از بین می‌رود؟ اشینگر پاسخ داد: «امیدوارم که اینطور نباشد اما نگرانی زیادی درباره بازگشت به وضعیت سال ۲۰۰۳ وجود دارد و اکنون امکان زیادی برای تلخی و ناامیدی وجود دارد. بین ایران و آمریکا سکوت بر قرار است. به همین دلیل باید دیگر کشورهای طرف برجام باید تلاش کنند تا این توافق را حفظ کنند.»

رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ در پاسخ به اینکه آیا کشورهای دیگر برجام می‌توانند بدون آمریکا این توافق را نجات دهند، گفت: « در حال حاضر نه کاخ‌سفید و نه کنگره نمی‌خواهند که دست از لجاجت بردارند و تحریم‌ها را کاهش دهند با این حال «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا پیشنهاد مذاکره مستقیم داده و رهبری ایران هم آن را رد کرده است. البته تعجبی هم نداشت.هیچ کشوری تحت چنین فشارهایی حاضر به مذاکره نیست.»

وی افزود: «در مورد اینکه رئیس‌جمهور آمریکا نمی‌خواهد با ایران وارد جنگ شود، می توان از وی حمایت کرد. ضمن اینکه باید در زمینه مذاکره مستقیم با تهران هم از وی پشتیبانی کرد و پوتین و شی و سه کشور اروپایی هم می‌توانند در این راستا پیشنهاد مذاکره جدید با ایران را بدهند و (این مذاکره) را آغاز کنند.»

با پایان ضرب‌الاجل ایران علیه اروپا امروز «عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه امروز (یکشنبه) با بیان اینکه با تمام شدن مهلت ۶۰ روزه، ایران گام دوم را هم برمی‌دارد اعلام کرد که تهران در گام نخست، تعهدش به محدودیت در حفظ ذخایر را کنار گذاشت و اکنون در گام دوم تعهد خود در میزان درصد و غلظت غنی‌سازی را کنار گذاشته است.

وی بیان کرد: روند کاهش تعهدات ایران در راستای حفظ برجام است و ممکن است این روند به خاتمه حضور ما در برجام منتهی شود.

امروز همچنین یک سخنگوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به این اتفاق واکنش نشان داد و اعلام کرد که این نهاد بزودی درباره گام دوم ایران در کاهش تعهدات برجامی خود اطلاع‌رسانی خواهد کرد.

دفتر ریاست جمهوری فرانسه در واکنش به گام دوم کاهش تعهدات برجامی ایران، افزایش سطح غنی سازی ایران را محکوم کرد. نتانیاهو اقدام ایران برای افزایش سطح غنی‌سازی را «گامی خیلی خطرناک» توصیف و از سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان خواست تا تحریم‌های ایران به طور خودکار بازگردد.

ترامپ از قدرت ایران می‌هراسد

«کارلوس سانتا ماریا» معتقد است اظهارات ترامپ مبنی بر اینکه به خاطر قربانیان احتمالی حمله آمریکا به ایران، از تصمیم حمله منصرف شده، پوچ و بی اساس است.

خبرگزاری مهر: «کارلوس سانتا ماریا» کارشناس سیاسی اهل کلمبیا در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در موضوع حمله موشکی سپاه به پهپاد جاسوسی امریکا که به حریم هوایی ایران تجاوز کرده بود سه نکته وجود دارد. اول این که امریکا باید بداند در جهان خط قرمزی وجود دارد که باید بدان احترام گذارد. این خط قرمز همان مرزهای کشورهاست. این که قطعاتی از این هواپیما بر روی خاک ایران کشف شده، نشان دهنده آن است که آمریکا به حریم هوایی ایران تجاوز کرده است.

وی افزود: دومین نکته ای که بسیار حائز اهمیت است این است که برتری فرضی آمریکا در امر تکنولوژی، دیگر بی معناست و کشورهای در حال توسعه دیگر سطح اطلاعاتی بالایی دارند و به خوبی می دانند نه تنها چگونه از خود دفاع کنند بلکه قادرند به سطوح بالاتر تکنولوژی نیز دست یابند.

این کارشناس سیاسی ادامه داد: نکته سوم این که جهان شاهد آن است که کشورهایی که از یک حاکمیت و استقلال بی خدشه و دست نخورده برخوردارند، هرگز تسلیم نخواهند شد و به کشورهای جنگ طلب این پیام را اعلام می کنند که باید مراقب خود باشند، زیرا دیگر هرتجاوزی با یک پاسخ کوبنده همراه خواهد بود. در حال حاضر دولت ترامپ از کاستی ها و مشکلات بسیاری رنج می برد . به همین خاطر است که فقط تهدید می کند . اگر وارد جنگ شود، باید منتظر پیامدهای آن باشد. مردم امریکا خواهان جنگ نیستند . اگر این اتفاق بیفتد دولت ترامپ مطمئنا سقوط خواهد کرد.

سانتا ماریا، مخاطب رادیو اسپانیایی معاونت برون مرزی صداوسیما، با اشاره به اظهارات پوچ ترامپ مبنی بر اینکه به خاطر قربانیان احتمالی حمله آمریکا به ایران، از این تصمیم منصرف شده، گفت: این مسئله صحت ندارد. ترامپ تنها زمانی جنگ را آغاز می کند که مطمئن باشد پیروز خواهد شد.

وی افزود: این مسئله که به خاطر نگرانی نسبت به قربانیان احتمالی حمله اش به ایران، از این تصمیم منصرف شده حرفی کاملا مسخره و مضحک است.

وی تصریح کرد: ترامپ یک فرد بی رحم و بدون احساسات است. او همیشه مردم جهان سوم را نادیده گرفته است و با آنها مانند اشیای بی ارزش داخل شرکت هایش بر خورد می کند. تنها دلیل وی برای منصرف شدن از جنگ این بوده که اولا احتمال داده که متحمل یک شکست سخت و مفتضحانه خواهد شد ، دوم این که این مسئله روی انتخابات ریاست جمهوری سال آینده و تبلیغات وی تاثیر گذار خواهد بود و سوم این که موجب خنده و مورد تمسخر جهانیان قرار می گیرد . او فقط تهدید می کند و به تحریم های اقتصادی متوسل می شود و این تنها قدرتی است که برای وی باقی مانده است. تمام تلاشی که آمریکا در طول این دویست سال به کار بسته، هیچ نتیجه ای به همراه نداشته است، چرا که دنیا به دنبال صلح ، استقلال و رعایت حقوق بشر است.

این کارشناس سیاسی کلمبیایی در مورد تهدیدات آمریکا در زمینه حمله به ایران اظهار کرد: هر چند شما مراقب هستید اما بدانید که یک تهدید جدی وجود دارد که هر وقت شرایطش فراهم شود، می تواند منجر به وقوع جنگ شود. در جنگ، شما نمی توانید جلوی خسارات احتمالی را بگیرید . برای مثال جنگ یمن را ببینید که در واقع جنگ قدرت های غربی علیه این کشور است. یمنی ها موفق شده اند که جنگ را به حالت فرسایشی در آورند تا دشمن خسته شده و از ادامه کار دست بکشد. آنها می دانند جنگ با ایران کار آسانی نخواهد بود و جهان مخالف چنین اقداماتی است.

وی در پایان گفت: شخصی مانند ترامپ باید به عواقب کارهای خود بیندیشد. او خود را برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده امریکا آماده می کند. اگر اشتباهی مرتکب شود امکان پیروزی در این رقابت انتخاباتی را از دست خواهد داد. او احتمالاتی برای پیروزی دارد که البته همه در حد فرض و ایده است. اگر اشتباهی مرتکب شود نه تنها ریاست جمهوری امریکا بلکه ممکن است شرایط زندگی مثل یک انسان عادی را نیز از دست بدهد. هر چند او فردی است که نمی فهمد چگونه مثل یک انسان باید زندگی کند. این یک واقعیت است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت