ترزا می: کوربین از ایران حمایت کرده و نباید نخست وزیر باشد

کد خبر: 945118

ترزا می در پارلمان انگلیس گفت، کوربین به این دلیل که از ایران حمایت کرده است نباید نخست‌وزیر شود.

ترزا می: کوربین از ایران حمایت کرده و نباید نخست وزیر باشد

خبرگزاری فارس: «ترزا می» نخست‌وزیر محافظه‌کار انگلیس در جمع نمایندگان مجلس عوام بریتانیا گفت «جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر نباید نخست‌وزیر شود، زیرا در خصوص بحران اخیر در خلیج فارس از ایران حمایت کرده است.

کوربین در جلسه پارلمان با حضور رهبران هردو حزب از ترزا می درخواست کرد فروش سلاح به ائتلاف به رهبری سعودی‌ها را متوقف کند و به روند صلح در یمن کمک کند و از کشته شدن بیشتر مردم جلوگیری کند.

ترزا می در پاسخ به او مدعی شد: «این آقا به من می‌گوید صلح را به یمن بیاور. این دقیقاً همان‌ چیزی است که با شرکای خارجی خود از طریق سازمان ملل پیگیر آن هستیم».

وی افزود: «اما این مرد متشخص (کوربین) از روابط ما و عربستان سعودی سخن می‌گوید. این رابطه‌ای است که جان بریتانیایی‌ها را در گذشته نجات داد. اما بگذارید به روابطی که ایشان دارند نگاهی کنیم. هنگامی که مردم در سالزبوری مردند او از روسیه دفاع کرد، در حمله تروریست‌ها از آی‌.آر.ای (جنبش شبه‌مسلحانه ایرلند) و در حمله اخیر به تانکرها در خلیج [فارس]، هم‌سویی او با ایران بود. او هیچ‌وقت از بریتانیا حمایت نمی‌کند و او هیچ‌وقت نباید نخست‌وزیر شود».

اشاره ترزا می به سالزبری به ادعاها علیه روسیه درباره حمله شیمیایی به یک جاسوس سابق روس برمی‌گردد؛ ادعایی که مسکو شدیدا آن را رد کرده است (جزئیات بیشتر).

«نایجل دادز» نماینده ایرلند شمالی در پارلمان بریتانیا در پاسخ به ادعاهای ترزا می گفت شهروندان بریتانیایی که قربانی خشونت‌های آی‌.آر‌.ای بودند، خسارتی از سوی دولت لیبی که به این شبه‌نظامیان سلاح فروخته بود دریافت نکردند اما آمریکا دریافت کرد.

کوربین همواره یکی از منتقدان اصلی سیاست‌های ترزا می در قبال خاورمیانه است. او یکی از حامیان حقوق فلسطینی‌ها و از مخالفان «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا است.

کوربین هفته گذشته نیز در واکنش به موضع دولت کشورش در قبال متهم کردن ایران به دست داشتن در حمله به نفتکش‌ها در حوالی تنگه هرمز در حساب شخصی توئیتر خود نوشت: «بریتانیا باید برای کاهش تنش‌ها در خلیج (فارس) اقدام کند نه اینکه به تشدید تنش نظامی که با خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای ایران شروع شود، دامن بزند».

رهبر حزب کارگر افزود: «در نبود مدارک معتبر درباره حملات به نفتکش‌ها، لفاظی دولت (انگلیس) تنها تهدید جنگ را افزایش خواهد داد».

«جرمی هانت» وزیر خارجه انگلیس در یک مصاحبه‌ای ضمن تاکید بر اینکه ایالات متحده «نزدیک‌ترین متحد» این کشور است، از اتهام‌زنی‌های بی سند مقام‌های آمریکا به ایران درباره دست داشتن در حملات به دو نفتکش در دریای عمان حمایت کرده بود.

ترزا می ۷ ژوئن سال جاری میلادی (۱۷ خرداد)، پس از آن‌که پارلمان انگلیس سه بار به توافق دولت او با اتحادیه اروپا برای اجرای برگزیت رأی منفی داد، رسماً از سمت خود کناره‌گیری کرد و تا نیمه دوم ماه آینده میلادی که نخست‌وزیر جدید این کشور انتخاب شود، در این مقام باقی خواهد ماند.

«بوریس جانسون» وزیر امور خارجه سابق بریتانیا بیشترین شانس را در تصاحب این مقام دارد.

مقام فرانسوی ابراز تمایل آمریکا برای مذاکره با ایران را غیرواقعی خواند

یک مقام فرانسوی اعلام کرد، علیرغم تاکید دونالد ترامپ درباره اینکه او مایل به مذاکره با ایران است اما آمریکا علاقه‌ای به پیشبرد مذاکره با ایران نشان نداده است.

یک منبع وزارت دفاع فرانسه که نامش فاش نشده، به یک رسانه آمریکایی گفته است که کشورهای اروپایی در تلاش برای میانجیگری بین آمریکا و ایران هستند، اما با وجود تأکید «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا درباره تمایل او برای نشستن بر سر میز مذاکره با ایران، واشنگتن علاقه‌ای به در پیش گرفتن مذاکره با ایران ندارد و هیچ سیگنالی درباره این موضوع نشان نداده است.

این منبع فرانسوی در مصاحبه با «سی‌ان‌ان» اعلام کرد، مقام‌های این کشور در کنار دیگر اروپایی‌ها به جستجو برای رسیدن به راهی به منظور کاستن از تنش‌ها بین آمریکا و ایران ادامه می‌دهند اما پاریس «هیچ نشانه‌ای» درباره اینکه آمریکا علاقه‌ای به مذاکره داشته باشد، ندیده است.

سی‌ان‌ان از این مقام فرانسوی سوال کرده است، آیا فرانسه به ائتلاف ضد ایرانی که دولت «دونالد ترامپ» خواهان ایجاد آن است، ملحق می‌شود؟

به گفته این مقام فرانسوی هر چند پاریس و واشنگتن «متحدان خوب» هم هستند اما دولت فرانسه «به طور خودکار» از مواضع آمریکا در قبال ایران پیروی نخواهد کرد. این مقام دولت فرانسه تصریح کرد: «ما اهداف مختص به خودمان را داریم، منافع خاص خودمان را».

بنا بر گزارش شبکه سی‌ان‌ان، این رسانه آمریکایی به کاخ سفید برای اظهارنظر درباره اظهارات این منبع فرانسوی رجوع کرده اما کاخ سفید از هرگونه اظهارنظر درباره این موضوع خودداری کرده است.

به روایت این شبکه آمریکایی، «اینطور به نظر می‌رسد که مارک اسپر سرپرست وزارت دفاع آمریکا در حاشیه نشست امروز چهارشنبه وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو در بروکسل نگرانی‌های فرانسه (در رابطه با ایران) را از فلورنس پارلی وزیر دفاع این کشور خواهد شنید».

سی‌ان‌ان با اشاره به حضور نیروها و تجهیزات فرانسوی در منطقه خلیج فارس و انجام ماموریت‌های مشترک با آمریکا در منطقه، از این منبع فرانسوی سوال کرد، در صورت درگیری بین آمریکا و ایران در خلیج فارس، آیا همکاری‌های فرانسه با آمریکا ادامه خواهد یافت؟

این منبع دفاعی فرانسوی در جواب به این سوال به این حرف بسنده کرده است: «ما هنوز به این مرحله وارد نشده‌ایم».

سی‌ان‌ان در حالی اظهارات منبع فرانسوی را منتشر کرده که پیشتر «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه از تلاش‌ها برای یافتن راه حل مسالمت آمیز در قبال تحولات منطقه خبر داده بود. ماکرون در یک مصاحبه گفت: «هنگام صحبت با همتای آمریکایی در نشست جی -۲۰ از او می‌خواهم به هدف تضمین امنیت عمومی منطقه‌ای راه حل سازنده‌ای بیابد.» (جزئیات بیشتر)

شبکه سی‌ان‌ان در بخش دیگری از گزارش خود ادعا کرده که «اطلاعاتی که در اختیار خبرنگاران از بریتانیا و آمریکا قرار گرفته، نشان می‌دهد که از نظر سرویس‌های اطلاعاتی فرانسه پهپاد آمریکایی سرنگون شده توسط ایران (گلوبال هاوک) حریم هوایی ایران را نقض نکرده بود».

این ادعا در حالی مطرح شده که مقام‌های نظامی و سیاسی ایران ضمن انتشار فیلم‌ها و نقشه‌های مستند از خط پروازی گلوبال هاوک، نقض حریم هوایی ایران توسط این پهپاد متجاوز را آشکار کرده‌اند. روز گذشته روسیه نیز اعلام کرد اطلاعاتی در دست دارد که نشان می‌دهد این پهپاد واقعا وارد حریم هوایی ایران شده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت