فرانسه: نقض برجام از سوی ایران اشتباهی جدی است

کد خبر: 945008

وزیر امور خارجه فرانسه روز سه‌شنبه اقدام ایران برای کاستن از تعهدات خود ذیل برجام را «نقض برجام» توصیف کرده و مدعی شده تهران در صورت انجام این کار مرتکب «اشتباهی جدی» خواهد شد.

فرانسه: نقض برجام از سوی ایران اشتباهی جدی است

خبرگزاری فارس: «ژان ایو لودریان»، وزیر امور خارجه فرانسه روز سه‌شنبه اقدام ایران برای کاستن از تعهدات خود ذیل برجام را «نقض برجام» توصیف کرده و مدعی شده تهران در صورت انجام این کار مرتکب «اشتباهی جدی» خواهد شد.

به نوشته خبرگزاری رویترز، «لودریان» که در پارلمان فرانسه صحبت می‌کرد گفت: «نقض برجام از سوی ایران اشتباهی جدی و پاسخی بد به فشارهای اعمال‌شده توسط آمریکا است.»

«بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی دوشنبه ۲۷ خرداد در نشستی خبری در محل تاسیسات آب سنگین اراک (خنداب) گفته بود که با شتاب گرفتن روند تولید اورانیوم غنی‌شده ۳.۶۷ درصد، ذخایر اورانیوم غنی‌شده کشور نهایتا تا ششم تیر از سقف ۳۰۰ کیلو عبور خواهد کرد.

این اقدامات پس از آن انجام شد که شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ با صدور بیانیه‌ای از توقف برخی اقدامات تهران ذیل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خبر داده و و به کشورهای باقیمانده در توافق هسته‌ای ۶۰ روز فرصت داد تا تعهدات خود به ویژه در حوزه های بانکی و نفتی را اجرا کنند.

جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که قصد این کشور برای کاستن از تعهداتش ذیل توافق هسته‌ای برجام و مستند به مفاد این توافق است. تهران برای کاستن از تعهداتش به بندهای ۳۶ و ۳۷ توافق هسته‌ای اشاره کرده است.

در بند ۳۶ برجام آمده است: «چنانچه ایران معتقد باشد که هر یک یا کلیه گروه ۱+۵ تعهدات خود را رعایت ننموده‌اند، ایران می تواند موضوع را به منظور حل و فصل به کمیسیون مشترک ارجاع نماید.». در پایان همین بند نیز آمده که پس از طی فرایند حقوقی تعریف‌شده، «چنانچه موضوع کماکان به نحو مورد رضایت طرف شاکی فیصله نیافته باشد و چنانچه طرف شاکی معتقد باشد که موضوع، مصداق "عدم پایبندی اساسی" می‌باشد، آن‌گاه آن طرف می‌تواند موضوع فیصله نیافته را به عنوان مبنای توقف کلی و یا جزئی اجرای تعهداتش وفق برجام قلمداد کرده و/یا به شورای امنیت سازمان ملل متحد ابلاغ نماید که معتقد است موضوع مصداق عدم پایبندی اساسی به شمار می‌آید.»

در بند ۳۷ برجام هم چنین آمده است: «ایران بیان داشته است که چنانچه تحریم‌ها جزئاً یا کلاً مجدداً اعمال شوند، ایران این امر را به منزله زمینه‌ای برای توقف کلی یا جزئی تعهدات خود، وفق این برجام قلمداد خواهد نمود».

خبرگزاری فرانسه: ساقط کردن پهپاد پیچیده آمریکا نشان داد که موشک‌های ایرانی را باید جدی گرفت

خبرگزاری فرانسه با اشاره به ساقط شدن یک پهپاد پیچیده آمریکایی در حریم ایران تاکید کرد که این اقدام ثابت کرد که ایرانی‌ها در زمینه موشکی بسیار پیشرفت کرده و در استفاده از آن هم بسیار قابل هستند. خبرگزاری فرانسه در گزارشی درباره توان دفاعی ایران نوشت: ساقط شدن یک «هواپیمای بدون سرنشین پیچیده آمریکا» در هفته گذشته با یک موشک ایرانی ثابت کرد که سامانه دفاع هوایی ایران می‌تواند چالش بزرگی به سیطره توان هوایی آمریکا در منطقه تحمیل کند.

خبرگزاری فرانسه افزود: گلوبال هاوک، پهپاد نظارتی-جاسوسی بسیار پیشرفته نیروی دریایی آمریکا، در بالاترین ارتفاع پرواز می‌کرد که با آتش یک موشک زمین به هوای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران سرنگون شد. این پهپاد می‌تواند به ارتفاع 60 هزار پایی یعنی حدود 18 کیلومتر برسد.

«بکا واسر» تحلیلگر اندیشکده معتبر «رند» در این باره می‌گوید، ساقط شدن این پهپاد نشان داد ایران در حال رونمایی از قابلیت خود و همچنین ارسال یک پیام برای ایالات متحده است.

وی افزود: «واقعیت این است که قابلیت ایران برای ساقط کردن این پهپاد اثبات می‌کند که آنها پیشرفت کرده‌اند و یا قابلیتهای بسیار مهمی را خریده‌اند و در به کار گیری آن نیز بسیار قابل هستند.»

این تحلیلگر غربی متذکر شد که ایران گفته موشکی که در این حمله استفاده شد موشک سطح به هوای بومی بوده است.

این کارشناس غربی در ادامه تحلیل خود به خبرگزاری فرانسه گفت: «اگر درست باشد، خیلی مهم است، چرا که این یک قابلیت تولیدی داخلی است و ایران توانسته آن را بسازد و همچنین می‌تواند آن را در اختیار بازوهای منطقه‌ای خود که تهدیدی برای آمریکا و شرکایش در منطقه هستند، قرار دهد.»

براساس گزارش «میلیتاری بالانس»، یک ژورنال سالانه از موسسه مطالعات استراتژیک آمریکا، ایران 32 سامانه از سیستم دفاع هوایی اس 300 روسی را نیز در اختیار دارد که از سال 2016 تا کنون در اختیار این کشور قرار داده شده است. اینها تهدیدات جدی به شمار می‌روند.

خبرگزاری فرانسه در ادامه گزارش خود آورده است؛ علاوه بر اینها جمهوری اسلامی ایران سیستمهای موشکی از نوع ایرانی را هم توسعه داده است، از جمله موشکهای باور 373، سام طبس و سام رعد که به صورت منظم در رژه‌های نظامی این کشور نمایش داده می‌شوند.

این گزارش افزود: سپاه پاسداران می‌گوید که پهپاد آمریکایی را با سامانه سوم خرداد که یک ورژن از موشک سام رعد است منهدم کرده است.

به گزارش فارس، در نخستین ساعات بامداد روز پنجشنبه 30 خرداد یک فروند پهپاد جاسوسی "گلوبال هاوک " ارتش آمریکا بعد از تجاوز به حریم سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در منطقه روبروی کوه مبارک استان هرمزگان، هدف آتش پدافند نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و سرنگون شد.

پهپاد گلوبال هاوک (Global Hawk) محصول شرکت نورثروپ-گرومن آمریکا با نام اختصاری RQ-4 است که به منظور اجرای عملیات‌های جاسوسی و شناسایی توسط نیروی هوایی و دریایی ایالات متحده آمریکا به کار گرفته می‌شود.

گلوبال هاوک را می‌توان از جمله تسلیحات گران قیمت ارتش آمریکا برشمرد چراکه قیمت هر فروند از این پهپاد با احتساب هزینه‌های عملیاتی و نگهداری آن، به بیش از ۲۲۰ میلیون دلار می‌رسد و از این حیث یکی از گران‌ترین پهپاد‌های آمریکایی محسوب می‌شود.

براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، رئیس پیشین یک سرویس اطلاعاتی فرانسه که نخواسته نامش فاش شود نیز در این زمینه گفت: اگر نیروی هوایی آمریکا تعداد زیادی از هواپیماهای خود را به حریم هوایی ایران بفرستد، آنها باید برای «از دست دادن‌های بیشتر» آماده باشند، چرا که نیروهای ایرانی‌ کاملا آماده هستند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت