ریابکوف: از همه طرفها میخواهیم خویشتندار باشند
معاون وزیر خارجه روسیه در واکنش به عدم تمدید مهلت ۶۰ روزه ایران گفت: از همه طرفها میخواهیم خویشتندار باشند
خبرگزاری مهر: به نقل از اینترفکس، «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه امروز چهارشنبه در خصوص تصمیم ایران به عدم تمدید مهلت ۶۰ روزه به طرف های باقیمانده در برجام گفت: مسکو امیدوار است که نشست کمیسیون مشترک برجام هر چه زودتر تشکیل شود.
معاون وزیر خارجه روسی در این خصوص گفت: کمیسیون مشترک برجام باید درباره ادامه اجرای پروژه های ایران و صادرات مواد هسته ای مازاد این کشور، بحث و تبادل نظر کند. دلایل این تصمیم کاملاً مشخص است اما ما از تمامی طرفها میخواهیم تا خویشتندار باشند. به هر حال روسیه تصور نمی کند که توقف اجرای برجام بتواند اثرات مثبتی داشته باشد.
بهروز کمالوندی سازمان انرژی اتمی پیش از ظهر امروز در نشست خبری که در مجتمع هستهای آب سنگین اراک برگزار شد، اظهار داشت: ششم تیرماه (۲۷ ژوئن) از مرز تولید ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده عبور خواهیم کرد و علاوه بر آن، افزایش تولید به شدت بالا خواهد رفت و ما بعد از عبور از ۳۰۰ کیلوگرم، سرعت افزایش اورانیوم غنی شده با درجه پایین را از ۳.۶۷ درصد بیشتر خواهیم کرد.
شایان ذکر است، آژانس بین المللی انرژی اتمی تا کنون ۱۴ بار بر پایبندی ایران به توافق بین المللی برجام تصریح کرده است.
حدود ۴۰ روز پیش، شورای عالی امنیت ملی ایران با انتشار بیانیهای ضمن محکوم کردن آمریکا به دلیل خروج از برجام، از کشورهای اروپایی باقیمانده در این توافق نیز به خاطر کُندی و کم کاری در تأمین تعهداتشان به شدت انتقاد کرد.
ایران همچنین در بیانیه هشدار آمیز خود به کشورهای باقیمانده در برجام ۶۰ روز فرصت داده بود تا به تعهداتشان به ویژه در حوزههای بانکی و نفتی عمل کنند و چنانچه در این مهلت کشورهای مزبور قادر نباشند مطالبات ایران را تأمین کنند، در مرحله بعدی تهران رعایت محدودیتهای مربوط به سطح غنی سازی اورانیوم و اقدامات مربوط به مدرنسازی رآکتور آب سنگین اراک را نیز متوقف خواهد کرد.
با این حال پیش از این اتحادیه اروپا در واکنش به مهلت ۶۰ روزه ایران برای اجرای تعهدات بانکی و نفتی اعلام کرده بود که هیچ ضربالاجلی را از سوی تهران نمیپذیرد.
آلمان و فرانسه: برای کاهش تنشهای مربوط به ایران تلاش میکنیم وزرای خارجه آلمان و فرانسه اعلام کردند که پاریس و برلین تلاشهای خود را برای کاهش تنشهای مربوط به ایران افزایش خواهند داد.
به گزارش رویترز، ژان ایو لودرایان وزیر خارجه فرانسه امروز چهارشنبه پس از نشست کابینه در پاریس گفت: فرانسه و آلمان تلاش های خود را برای کاهش تنش های مربوط به ایران افزایش خواهند داد ولی زمان به سرعت در حال از دست رفتن است و نمی توان خطر وقوع جنگ را رد کرد.
وی در ادامه افزود: ما می خواهیم تلاش های خود را متحد کنیم تا یک روند تنش زدایی آغاز شود. هنوز فرصت باقی است و امیدواریم بازیگران، آرامش بیشتری نشان دهند. هنوز زمان وجود دارد، ولی زمان کمی باقی است.
رویترز پیش از این گزارش داده بود که علی رغم تهدیدات ایران برای نقض یکی از محدودیتهای اصلی اعمال شده در توافق هستهای، 3 کشور اروپایی امضا کننده برجام یعنی بریتانیا، آلمان و فرانسه تلاش های جدیدی را آغاز کردهاند تا همچنان ایران را در توافق هستهای نگه دارند ولی به نظر می رسد آنها به پایان مسیر دیپلماتیکی نزدیک شدهاند که 15 سال قبل آن را آغاز کرده اند.
هایکو ماس وزیر خارجه آلمان نیز که در نشست کابینه فرانسه شرکت کرده بود، در این باره گفت: خطر جنگ در خلیج فارس هنوز از بین نرفته است. ما باید همه تلاش خود را انجام دهیم تا جنگ اتفاق نیفتد ، به همین دلیل است که در حال مذاکره با همه طرف ها هستیم. من در ایران بودم و همین طور در حال مذاکره با آمریکایی ها هستیم. ما نیاز به تنش زدایی از طریق گفتگو داریم.
وزیر خارجه فرانسه نیز افزود: تهدید ایران برای نقض برخی مفاد توافق هسته ای و افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده طی 10 روز بسیار نگران کننده است و این مساله به نفع تهران نخواهد بود.
وی اظهار داشت: ما همچنین تصمیم آمریکا برای نقض برجام و خروج از این توافق را تصمیم خوبی نمی دانیم و بر این باوریم که کمپین حداکثر فشار بر ایران نقش مهمی در تنش های فعلی داشته است.
لاوروف: حتی متحدان آمریکا هم به شواهد حمله به نفتکشها شک دارند
وزیر خارجه روسیه میگوید که مدارک آمریکا درباره حمله به نفتکشها در دریای عمان مخدوش است و حتی متحدان این کشور نیز به آن شک دارند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه با اشاره به حمله به دو نفتکش در روز پنج شنبه گذشته گفت که هنوز مشخص نیست در دریای عمان چه اتفاقی افتاده است.
وی با اشاره به شواهد آمریکا در زمینه متهم کردن ایران به دست داشتن در این حملات نیز گفت: «شواهد آمریکا مخدوش است و حتی متحدان این کشور نیز درباره آن شک و تردید دارند.»
وزیر خارجه روسیه افزود: «یک تحقیق همه جانبه در این زمینه مورد نیاز است و همچنین گفتوگو بین کشورهای خلیج فارس از جمله پادشاهیهای عربی و ایران.»
لاوروف در ادامه درباره روابط مسکو-کاراکاس نیز گفت: «ونزوئلا و روسیه در حوزه های سیاسی، نظامی، اقتصادی و بشردوستانه همکاری نزدیک دارند. وی با انتقاد از مداخلات آمریکا در زمینه روابط مسکو و کاراکاس گفت که توصیههای بیرونی در این زمینه نامربوط است هرچند که این روزها آمریکا همه را نصیحت میکند.»
دیدگاه تان را بنویسید