تحلیل مقام روس از چرایی تصمیمات هسته‌ای تازه ایران/مرکل: عدم پایبندی به برجام برای ایران پیامدهائی را دارد

کد خبر: 944146

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین اعلام کرد، تصمیم ایران برای عبور از محدودیت‌های غنی‌سازی اورانیوم حاوی این پیغام است که تهران خواهان متوازن کردن بخش‌های اقتصادی و هسته‌ای توافق برجام است.

تحلیل مقام روس از چرایی تصمیمات هسته‌ای تازه ایران/مرکل: عدم پایبندی به برجام برای ایران پیامدهائی را دارد

خبرگزاری فارس: یک مقام ارشد روس در توضیح چرایی اظهارات روز دوشنبه سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران و تأکید او بر افزایش سرعت غنی‌سازی این کشور تاکید کرد که تهران در تلاش برای احیای مزایای اقتصادی برجام و متوازن کردن منافع اقتصادی این توافق با تعهدات هسته‌ای آن است.

«بهروز کمالوندی» معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی ظهر دیروز در نشست خبری در محل تاسیسات آب سنگین اراک (خنداب) با تأکید بر اینکه سرعت غنی‌سازی از چهار برابر نیز بیشتر شده، از آغاز شمارش معکوس ۱۰ روزه خبر داد و گفت: «ششم تیر ماه از سقف ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم عبور می‌کنیم.»

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین در پیامی توییتری در واکنش به این سخنرانی و اعلام تصمیم ایران نوشت: «چطور باید تصمیم ایران را درباره افزایش تولید اورانیوم با غلظت پایین توضیح داد؟».

این مقام روس افزود: «مشخص است که در حال حاضر این یک پیغام سیاسی مبنی بر این است که ایران تلاش‌های قوی‌تری (از سوی دیگر طرف‌های باقی مانده بر برجام) برای احیای توازن بین بخش‌های اقتصادی و هسته‌ای برنامه جامع اقدام مشترک را انتظار دارد، توازنی که در نتیجه تحریم‌های آمریکا تضعیف شده است».

تحلیل مقام روس از چرایی تصمیمات هسته‌ای تازه ایران

توئیت «میخائیل اولیانوف»

اولیانوف پیش از این هم بارها درباره مواضع ضد ایرانی دولت آمریکا به ویژه در زمینه توافق هسته‌ای برجام اظهارنظر کرده بود.

وی ۲۳ خرداد با صدور بیانیه‌ای مسیری که آمریکا در تضعیف برجام و ممانعت از اجرای بخش اقتصادی آن در پیش گرفته را «غیرمسئولانه» توصیف کرد و گفت: «آمریکا با استفاده از روش‌هایی برای باج‌گیری و ارعاب آشکار سعی می‌کند دیگر کشورها را به محدودسازی تجارت قانونی و روابط اقتصادی با ایران، مخصوصا در حوزه‌های بانکی و نفتی مجبور کند».

اولیانوف پیشتر نیز در رد زورگویی آمریکا گفته بود: «چالش بزرگ امروز، تحریم‌های برون مرزی است. آمریکا در مورد ایران می‌گوید "شاید روابط تجاری شما با ایران بر اساس قوانین بین‌المللی باشد اما ما آن را دوست نداریم و باید آن را متوقف کنید. اگر اطاعت نکنید مجازات می‌شوید.»

هشدار سناتورهای ارشد روس درخصوص ماجراجویی‌های آمریکا در منطقه

مقام‌های ارشد روسیه ضمن هشدار به ماجراجویی‌های احتمالی آمریکا در منطقه، از رویکردهای این کشور در قبال ایران انتقاد کردند. یک سناتور ارشد روسیه روز سه‌شنبه از رویکردهای دولت آمریکا در قبال ایران و کره شمالی انتقاد کرد. به نوشته خبرگزاری «اینترفکس» سناتور «کنستانتین کساچیف» رئیس کمیته روابط خارجی شورای فدراسیون روسیه درباره ماجراجویی‌های آمریکا در منطقه اظهار داشت که روسیه کمک خواهد کرد تا مانع درگیری نظامی بین آمریکا و ایران شود.

رئیس کمیته روابط خارجی شورای فدراسیون روسیه در ادامه اظهارات خود با انتقاد از رویکرد دولت آمریکا در قبال ایران و کره شمالی گفت، رویکردهای متفاوت آمریکا در قبال کره شمالی و ایران بدترین علامت در زمینه عدم توسعه سلاح اتمی است.

به نوشته این منبع خبری، «ولادیمیر شامانوف» دیگر سناتور ارشد روس و رئیس کمیته دفاعی دومای روسیه هم گفته است هرگونه اقدام نظامی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران از منظر بین‌المللی غیر قابل قبول است.

امروز «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه هم امروز تصمیم آمریکا برای افزایش نیروهای نظامی در منطقه غرب آسیا را «نقض قوانین بین‌المللی» خوانده بود

به نوشته «تاس» ریابکوف در این باره اظهار داشت که مسکو نگران طرح‌های آمریکا برای افزایش نیروهای نظامی در خاورمیانه بوده و معتقد است که این اقدام خطر درگیری‌ها در منطقه را افزایش می‌دهد.

معاون وزیر خارجه روسیه افزود: «تهدید [آمریکا و غرب] به اعزام نیرو [به منطقه] نقض آشکار قوانین بین‌المللی است.»

کرملین: ایران به تعهدات خود در چارچوب برجام پایبند می‌ماند

سخنگوی کاخ کرملین یک بار دیگر تأکید کرد که مسکو همچنان معتقد است ایران در چارچوب تعهدات خود ذیل توافق هسته‌ای برجام باقی خواهد ماند. «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ ریاست‌جمهوری روسیه امروز (سه‌شنبه) در رابطه با تصمیم هسته‌ای ایران تأکید کرد، مسکو همچنان معتقد است که ایران در چارچوب توافق هسته‌ای (برجام) باقی خواهد ماند و به تعهداتش به طور کامل پایبند می‌ماند.

بنا بر گزارش خبرگزاری «رویترز»، «بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی روز گذشته (دوشنبه) در نشستی خبری در محل تأسیسات آب سنگین اراک (خنداب) تصریح کرد که با شتاب گرفتن روند تولید اورانیوم غنی‌شده ۳.۶۷ درصد، ذخایر اورانیوم غنی‌شده کشور نهایتاً تا ششم تیر از سقف ۳۰۰ کیلوگرم عبور خواهد کرد.

این اظهارات در ادامه روندی مطرح شده که ایران حدود یک ماه پیش در سالروز خروج آمریکا از توافق هسته‌ای آغاز کرد و تأکید کرد، سطح تعهدات خود به این توافق را کاهش داده و در مرحله نخست، دیگر به سقف در نظر گرفته شده ذیل توافق برای ذخایر اورانیوم غنی‌شده و آب سنگین تولیدی خود پایبند نخواهد بود.

۱۸ اردیبهشت سال جاری و در اولین سالگرد خروج آمریکا از برجام، شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در بیانیه‌ای اعلام کرد که از این روز برخی اقدامات خود در برجام را متوقف می‌کند و به کشورهای باقیمانده در توافق ۶۰ روز برای اجرای تعهدات خود به ویژه در حوزه‌های بانکی و مالی فرصت داد.

سخنگوی کاخ ریاست جمهوری روسیه روز گذشته (دوشنبه) نیز اعلام کرده بود که از نظر این کشور، دولت ایران فعلا به تعهداتش ذیل توافق هسته‌ای پایبند است.

وی در واکنش به ادعای مقامات آمریکایی و صهیونیستی درباره نقض تعهدات توسط ایران، گفت: «گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز تایید می‌کنند که ایران تا کنون به تمام تعهدات برجامی‌اش پایبند بوده است».

پسکوف در گفت‌وگوی امروز خود با خبرنگاران به موضوع افزایش نیروهای آمریکایی در منطقه غرب آسیا نیز اشاره کرد و گفت، مسکو خواستار خویشنداری همه طرف‌ها در منطقه است و نمی‌خواهد شاهد اقدامات بی‌ثبات کننده باشد.

«پاتریک شاناهان» سرپرست وزارت دفاع آمریکا به دنبال انتشار خبر رویترز به نقل از برخی مقامات آمریکایی مبنی بر تصمیم آمریکا برای اعزام نیروهای بیشتر به منطقه غرب آسیا گفت که «اجازه اعزام 1000 نظامی بیشتر به این منطقه داده شده که البته واشنگتن به دنبال جنگ با ایران نبوده و این تصمیم بیشتر با هدف تضمین سلامت نظامیان در منطقه و حمایت از منافع ملی آمریکا صورت گرفته است».

مرکل: عدم پایبندی به برجام برای ایران پیامدهائی را دارد

صدر اعظم آلمان بی اشاره به نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت توسط آمریکا اعلام کرد: پایبندی به توافق هسته‌ ای پیامدهایی را برای ایران به همراه خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان امروز سه شنبه بی اشاره به نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت توسط آمریکا اعلام کرد که عدم پایبندی به توافق هسته ای پیامدهایی را برای ایران به همراه خواهد داشت.

صدراعظم آلمان در نشست خبری با ولادیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین در این خصوص گفت که تهران باید هرچه در توان دارد را برای حل مسالمت‌آمیز این وضعیت انجام دهد. برلین هر جه در توان دارد برای برطرف شدن تنش ها با ایران به انجام می رساند؛ اما تهران نیز باید به توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ (برجام) پایبند باشد.

وی در خصوص روسیه نیز گفت: تنها در صورتی تحریم ها علیه مسکو را لغو می کنیم که حاکمیت اوکراین به این کشور بازگردد. مادامیکه هیچ پیشرفتی در زمینه توافق مینسک ایجاد نشود، تحریم ها لغو نمی شوند.

تماس‌های تهران و قاهره در پی تشدید تنش‌ها در منطقه منابع بلندپایه مصری از تماس‌های تهران و قاهره در پی تشدید تنش‌ها و حادثه حمله به نفتکش‌ها در آب‌های منطقه‌ای امارات و خلیج عمان خبر داده و تأکید کردند که طرف مصری ادعای دست داشتن ایران در این حملات را بعید می‌داند.

منابع بلندپایه مصری در گفت‌وگو با پایگاه خبری «العربی الجدید» از تماس‌های مصر و ایران در پی افزایش حوادث در منطقه، از جمله حادثه حمله به دو نفتکش در دریای عمان و اتهام‌زنی عربستان و امارات علیه ایران،، خبر دادند.

این منابع تصریح کردند، قاهره اخیرا کانال‌های تماس با تهران را باز کرده است و برخی مسئولان ایرانی نیز هفته گذشته در سفر به پایتخت مصر، با مقام‌های برجسته دستگاه اطلاعات عمومی این کشور دیدار و گفت‌وگو کردند.

طبق اعلام منابع مذکور، طرفین در دیدارشان در قاهره درباره مسائل مختلف و در رأس آنها درباره اوضاع منطقه خلیج‌فارس، و حمله اخیر به دو نفت‌کش در دریای عمان و عملیات خرابکارانه علیه کشتی‌های سعودی در آب‌های منطقه‌ای امارات گفت‌وگو کردند. اوضاع غزه، یمن، حملات اخیر جنبش «انصارالله» یمن به فرودگاه‌های «أبها» و «نجران» عربستان از دیگر محورهای این دیدار بود.

منابع مذکور تأکید کردند، مقام‌های سیاسی مصری دست داشتن ایران در حمله اخیر به نفت‌کش‌ها را بعید دانسته‌اند.

این منابع در ادامه افزودند، در مذاکرات میان تهران و قاهره به اوضاع غزه و فرآیند تشدید تنش اخیر پرداخته شد. از سوی دیگر، موضوع غزه با توجه به میانجی‌گری مصر بین گروه‌های فلسطینی و اسرائیل برای تثبیت آتش‌بس و جلوگیری از وقوع درگیری‌های جدید در منطقه غزه، در این دیدار به طور گسترده بحث و بررسی شد.

منابع مصری با اشاره به اینکه تماس‌های تهران و قاهره فقط در سطح مقامات امنیتی بود نه در سطح دیپلماتیک، خاطرنشان کردند: نمی‌توان این تماس‌ها را به مثابه ازسرگیری روابط سیاسی میان قاهره و تهران دانست ولی اختلافات و نقطه‌نظرات مشترکی میان طرفین وجود دارد که مساله سوریه و حمایت همه‌جانبه مصر از «بشار اسد» و ارتش سوریه- حتی در شرایطی که نظام مصر از بیشترین حمایت‌ها از جانب کشورهای عربی خلیج‌فارس برخوردار بود- مهم‌ترین وجه اشتراک بین ایران و مصر طی سال‌های گذشته بوده است.

طبق گفته منابع مذکور، طرف ایرانی همچنین در این تماس‌ها از موضع اخیر مصر و مخالفت این کشور با پیوستن به ائتلاف موسوم به «ناتوی عربی»، که هدف اصلی از تشکیل آن مقابله با تهران است، تشکر کرد.

این منابع درخصوص این‌که آیا تماس‌هایی که قاهره برقرار می‌کند، از طریق هماهنگی با همپیمانان سعودی و اماراتی آن بوده است، گفتند: «توافقاتی در این زمینه بین شرکای مصر در خلیج‌فارس صورت گرفته است ولی مواضع مصر درباره ایران با مواضع امارات و عربستان تفاوت دارد؛ مصر سیاست خارجی دارد که بر اساس آن اقدام می‌کند و به علل مختلفی اخیرا این سیاست به دلایل متعددی از فشارهای کشورهای عربی خلیج‌فارس رها شده است.

منابع مصری افزودند، اختلاف مواضع درباره ایران علت وقوع اختلاف در ائتلاف مصر با کشورهای عربی خلیج‌فارس بوده است البته تا زمانی‌که اعضای این ائتلاف و مشخصا امارات متوجه بشوند که می‌توانند از موضع قاهره به نفع خود بهره‌برداری کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت