واکنش فرانسه به افزایش ۴ برابری ظرفیت غنی‌سازی ایران

کد خبر: 940937

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در نشست خبری روز سه‌شنبه در واکنش به سوالی درباره اقدامات برجامی جدید ایران گفت که کشورش هیچ ضرب‌الاجلی را نمی‌پذیرد.

واکنش فرانسه به افزایش ۴ برابری ظرفیت غنی‌سازی ایران

خبرگزاری فارس: سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در نشست خبری روز سه‌شنبه در واکنش به سوالی درباره اقدامات برجامی جدید ایران گفت که کشورش هیچ ضرب‌الاجلی را نمی‌پذیرد.

او در پاسخ به سوالی درباره اقدام ایران برای افزایش ۴ برابری ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم خود گفت: «از اعلانیه اخیر مقام‌های ایران در خصوص افزایش ظرفیت تولید اورانیوم کم‌غنای این کشور مطلعیم.»

او اضافه کرد: «قویاً از ایران می‌خواهیم همان‌طور که تا کنون به تمامی تعهداتش ذیل برجام پایبند بوده، اجرای این تعهدات را ادامه دهد و از انجام هر گونه اقدامی که موجب نقض تعهدات این کشور شود، خودداری کند.»

کشورهای اروپایی بعد از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام وعده داده‌اند با تضمین منافع اقتصادی ایران، این توافق را حفظ کنند. این کشورها، علی‌رغم ایستادگی‌های لفظی و سیاسی در برابر اقدام آمریکا تا کنون هیچ اقدام عملی برای محقق کردن وعده‌هایشان صورت نداده‌اند.

شورای عالی امنیت ملی ایران روز چهارشنبه (۱۸ اردیبهشت‌ماه) در بیانیه‌ای اعلام کرد قصد دارد «در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران، و در اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام» برخی اقدامات خود ذیل برجام را متوقف کند.

جمهوری اسلامی در این بیانیه که در اولین سالگرد خروج آمریکا از توافق هسته‌ای صادر شده به کشورهای باقی‌مانده در برجام ۶۰ روز فرصت داده برای اجرای تعهدات خود به ویژه در حوزه‌های بانکی و نفتی اقدام کنند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران روز ۳۰ اردیبهشت اعلام کرد، در راستای اجرای ابلاغیه شورای عالی امنیت ملی، ظرفیت تولید غنی‌سازی اورانیوم ۳.۶۷ کشور با طراحی جدید به حدود چهار برابر افزایش می‌یابد.

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفت: «ما هر گونه ضرب‌الاجل را رد می‌کنیم و پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای را بر اساس اجرای تعهدات مندرج در برجام ارزیابی می‌کنیم. در این زمینه بار دیگر نقش اساسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در زمینه نظارت و پیگیری را یادآور می‌شویم.»

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در ادامه ادعا کرد: «فرانسه مصمم است شاهد اجرای کامل برجام باشد. این توافق از اهمیتی محوری برای نظام منع اشاعه و امنیت بین‌المللی برخوردار است.»

او بار دیگر وعده‌ها برای انجام اقداماتی جهت حفظ برجام را هم تکرار کرد: «فرانسه در کنار شریکان اروپایی، تا زمانی که ایران به همه تعهدات هسته‌ای خود پایبند باشد، تلاش‌های خود را برای حفظ منافع اقتصادی مرتبط با رفع تحریم‌ها ادامه خواهد داد.»

«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد.

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌ها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هسته‌ای خارج خواهد کرد.

ترامپ سرانجام سه‌شنبه ۸ می ۲۰۱۸ (۱۸ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و دستور احیای تحریم‌های متوقف‌شده علیه ایران را صادر کرد.

فرانسه: اروپا به خاطر ایران به شدت تحت فشار آمریکاست!

وزیر دارایی فرانسه بی اشاره به عدم تلاش بروکسل در تحقق وظایف برجامی خود در قبال تهران ادعا کرد: اروپا به خاطر ایران به شدت تحت فشار آمریکاست!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بی‌بی‌سی، برونو لومر وزیر دارایی فرانسه امروز سه شنبه بی اشاره به عدم تلاش بروکسل در تحقق وظایف برجامی خود در قبال تهران ادعا کرد که اروپایی‌ها برای لغو «اینستکس» (سازو کار مالی که برای تسهیل معاملات تجاری با ایران قرار است اجرایی شود) به شدت تحت فشار آمریکا هستند.

وزیر دارایی فرانسه در این باره مدعی شد: بله، آمریکا فشار می‌آورد. این فشار شدید است، خیلی شدید و مستقیم بر همین موضوع… فشار به مقام‌های سیاسی وارد می‌شود، به کابینه و همه کسانی که به نوعی با این مسئله سر و کار دارند.

گفتنی است، انگلیس، فرانسه و آلمان که از امضاءکنندگان توافق هسته‌ای ایران (برجام) در سال ۲۰۱۵ هستند، پیشتر ادعا کردند که به منظور جبران پیامدهای خروج آمریکا از برجام و کم‌اثر کردن تحریم‌های واشنگتن، سازو کار مالی اینستکس را در امور تجاری با ایران به اجرا در می‌آورند؛ اما با وجود راه‌اندازی این سیستم، تا کنون در عمل اجرای آن را به تأخیر انداخته اند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت