خواسته هیات آمریکایی از کُردهای عراق درباره ایران چه بود؟
یک هیئت از وزارت خارجه آمریکا به منطقه کردستان عراق سفر و با مسئولان آن دیدار کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان: یک هیئت از وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه (روز گذشته) به اقلیم کردستان عراق سفر و با مسئولان آن دیدار کرد.
یک منبع آگاه اعلام کرد این هیئت حامل پیامی از سوی «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا برای «مسعود بارزانی» رهبر حزب دموکراتیک کردستان و رهبران حزب اتحادیه میهنی کردستان بوده است.
این منبع به پایگاه خبری «رأی الیوم» گفت در این پیام آمده بود «کُردها باید موضع خود را مشخص و تعامل سیاسی و تجاری با ایران را متوقف کنند».
به گفته منبع مذکور، در این پیام آمده است که تعامل سیاسی و تجاری با ایران، به ضرر منافع منطقه کردستان عراق است؛ «به ویژه اینکه آمریکا از [نیروهای نظامی موسوم به] "پیشمرگه" حمایت نظامی و مالی میکند».
وی در پایان تأکید کرد رهبران کُرد در وضعیت دشواری قرار گرفتهاند؛ به ویژه اینکه «ایران نفوذ زیادی به ویژه در مناطق تحت سیطره اتحادیه میهنی در سلیمانیه و حلبچه دارد».
«قباد طالبانی» معاون نخست وزیر منطقه کردستان عراق روز گذشته با این هیئت آمریکایی مسائل مختلف از جمله روابط بین اربیل و بغداد را بررسی کرد. دفتر اطلاعرسانی طالبانی امروز جمعه با انتشار بیانیهای اعلام کرد «هیئت آمریکایی حامی تحکیم، توسعه و بهبود روابط بین کردستان و بغداد است».
در این بیانیه آمده است در دیدار مذکور، «جودی هود» کاردار آمریکا در عراق، ژنرال «پل لاکامیرا» فرمانده کل نیروهای ائتلاف موسوم به ضد داعش به رهبری آمریکا در سوریه و عراق و «استیون ویگن» سرکنسول آمریکا در کردستان حضور داشتهاند.
پمپئو سهشنبه هفته جاری در سفری از پیش تعیین نشده، به بغداد سفر و با «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر و «برهم صالح» رئیس جمهور عراق دیدار کرد.
عبدالمهدی تأکید کرد همچنان خواستار ادامه روابط با جمهوری اسلامی ایران است؛ کما اینکه در دیدار با سفرای اتحادیه اروپا شامگاه پنجشنبه تصریح کرد عراق بخشی از سیستم تحریم علیه تهران نخواهد بود.
یک منبع آگاه نیز درباره دیدار صالح و پمپئو اعلام کرد طرفین تمدید معافیتهای عراق از تحریمهای آمریکا علیه ایران را تأیید کردند.
آمریکا سال گذشته در یک اقدام یکجانبه از توافق هستهای با جمهوری اسلامی ایران خارج شد و چندی پیش نیز اعلام کرد هیچ کشوری حق ندارد از ایران نفت خریداری کند؛ اقدامی که واکنشهای منفی بسیاری به همراه داشت و برخی کشورها از جمله چین این مسئله را رد کردند.
ایت میکند.
ابراز تمایل ژاپن برای کمک به نجات برجام و میانجیگری بین ایران و آمریکا یک مقام بلندپایه ژاپنی اعلام کرد کشورش تمایل دارد در راستای حفظ برجام، بین ایران و آمریکا میانجیگری کند.
به گزارش ژاپن تایمز، «یاسوتوشی نیشیمورا» معاون دبیر ارشد کابینه ژاپن در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد کشورش آماده است تا در راستای کمک به نجات برجام و حفظ صلح و ثبات منطقه، بین ایران و آمریکا میانجیگری کند. این مقام ژاپنی ضمن اشاره به تمایل دولت متبوعش برای میانجیگری بین ایران و یاپن افزود: «ما قصد داریم با بهرهگیری از روابط سنتی و حسنه خود با ایران، به بهبود صلح و ثبات در منطقه کمک کنیم.» ژاپن اگرچه خود جزو طرفهای برجام نبوده اما همواره از این توافق حمایت کرده و آن را گامی مثبت در راستای بهبود صلح و ثبات در منطقه و جهان خوانده است. بهدنبال خروج دولت آمریکا از برجام و کارشکنیهای واشنگتن در اجرای آن و همچنین بدعهدی طرفهای باقیمانده در برجام نسبت به اجرای تعهدشان، شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه طی بیانیهای خطاب به کشورهای عضو برجام اعلام کرد ایران تعهدات خود ذیل برجام را کاهش خواهد داد. ایران در عین حال تأکید کرده است که کاهش تعهداتش به معنای خروج از برجام نیست و اگر سایر طرفهای برجام به تعهدات خود در قبال ایران عمل کنند، حاضر است بار دیگر تعهداتش را در سطح قبلی به انجام برساند؛ همانطور که از ابتدای این توافق تاکنون به تعهداتش کاملاً پایبند بوده است
دیدگاه تان را بنویسید